Etkili İletişim

Tarihler: 05 Mayıs 2018 Cumartesi ~ 05 Mayıs 2018 Cumartesi 05 Mayıs 2018 11:00

Yer: Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi

Ücret: - Tam 100.00 TL Nişantaşı Üniversitesi Öğrencisi 80.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2018 ~ May 5, 2018
Etkili İletişim, Diksiyon ve Hitabet Sanatı Eğitimi, Nişantaşı Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Program Amacı:
Konuşmak, tüm yaşamımızın temeli, en önemli beşeri unsurlarımızdan biri. Etkili ve sağlıklı şekilde konuşmanın profesyonel hayatımıza, iş dünyasında hızlıca sonuca ulaşabilmeye etkisi su götürmez bir gerçek. İkna dediğimiz kavram ise yalnızca profesyonel hayatta değil ikili ilişkilerde ve tüm sosyal yaşamımızda sahip olmamız gereken bir beceri. Alacağınız bu eğitimle katılımcılarımızın hitabet yönünü geliştirerek yaşamını kolaylaştırmayı, sosyal ve profesyonel ilişkilerini etkili konuşma sayesinde güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kişilerin iletişimde problem yaşamaması, etkili ve sağlıklı iletişim kurarken bunun tekniklerini de öğrenerek konuşmada farkındalık yaratması temel amacımız. 

Hedef Kitle: İletişim dış dünyayla kurduğumuz bağda en önemli etken olduğu için okuma-yazma bilen herkesi hedeflemektedir. Herhangi bir sınır yoktur. 

Katılımcıların Kazanımı: Konuşmada farkındalık yaratarak, daha sağlıklı iletişim kurmayı başarabilmek, yanlış anlaşılma ve anlaşmazlıkları minimum düzeye indirmek, bunları yaparken de dilimizin konuşma kurallarını uygulayarak etkili ve güzel şekilde konuşmak. 

• Eğitimimiz 40’ar dakikalık toplamda 6 oturumda gerçekleşmektedir. Eğitimcilerimiz insiyatif kullanarak bunu 80’er dakikalık bloklar halinde de yapabilir.

İçerik:

TEMEL DİKSİYON
Kişinin imajını bozan, onu kültürsüz/ aklı havada / ruhsal sorunlu gösterebilen temel diksiyon hatalarından kurtulmanın kuralları. Şive gibi kronik hataların düzeltilmesi, düzgün konuşma teknikleri

ARTİKÜLASYON
Ağzımızdan çıkan her harfin, hecenin ve kelimenin yutup yuvarlanmadan temiz ve anlaşılır biçimde konuşulması.

DOĞRU VE GÜZEL SES KULLANIMI
Yanlış ses kullanımını düzeltmek ve yanlış anlaşılmalardan kurtulmak için hangi ses tonuyla konuşursanız nasıl etki yaratacağınızın farkındalığı.

DOĞRU NEFES TEKNİĞİ
Tıkanmadan konuşmak ve stres/ öfke/ heyecan kontrolü için kullanılan diyafram nefesi.

TONLAMA / VURGULAMA
Monoton konuşmaktan kurtulmak, karşı tarafın aklına girmesini istediğimiz yerlerde vurgu yapmak, tonlamak.

DURAK YAPMAK/ ES VERMEK
Bu teknikler ayrıca hızlı konuşmayı yavaşlatır, "eee", "aaa" demeyi engeller ve konuşmayı renkli hale getirir.

İNSAN TANIMAK
Kısa yol halinde insanları tanımak ve onlara karşı nasıl konuşulup nasıl davranılırsa daha etkili olunacağı.

KONUŞMA MANTIĞI
Hangi mantıkla konuşulursa nasıl etki alınacağının ve etkili konuşmanın uluslararası hitabet tekniği.

DOĞRU İLETİŞİM
Sizi dinleyenlerin saygı duymasını, inanmasını ve sakinleşmesini sağlamak üzere yapılması gerekenler. Davranış ve yüz ifadesi kontrolü

İKNA TEKNİKLERİ
İkna edici olmak için temelde mutlaka bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken teknikler ve ikna ederken en çok yapılan yanlışlar.

EĞİTMENLERİMİZ

İLKER KOÇ
Yayıncılık hayatına 2006 yılında CNNTÜRK kanalında stajyer muhabir olarak başlayan Koç sırasıyla Kanal D, Star TV’de muhabirlik yapmış, ardından CİNE 5 kanalına spiker olarak geçmiştir. Buradan TGRT HABER kanalına transfer olan İlker KOÇ kanalda haber ve spor bültenlerini sunmuştur. Ardından günümüzde ki adı Sports TV olan o dönem ki ismi ise DSPOR olan kanalda ana haber bülteni ve çeşitli programlar sunmuştur. Sonrasında  Türkiye Futbol Federasyonu’nda ‘ A Milli Takımlar’ için özel olarak geliştirilen projede milli futbol takım oyuncularının etkili ve sağlıklı iletişimi için dersler vermiştir. 2013 yılında Türkiye Radyo Televizyonu’na transfer olan KOÇ TRT’nin çeşitli kanallarında ( TRTSPOR, TRTMÜZİK, TRTAVAZ) programlar hazırlayıp sunmuştur. Bu süreçler devam ederken yine 2012 yılından beri SARAN MEDYA GRUBU’na bağlı olan Radyospor’da haftaiçi 4 akşam program yapmaktadır.

CEYLA BÜYÜKUZUN
2009 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümünden mezun olan Ceyla Büyükuzun, üniversitenin ardından Dialog Anlatım İletişim'de spikerlik kursuna katıldı. Ceyla Büyükuzun 2008 yılında Sky Turk'te Cevap Anahatarı isimli bir program sundu. ardından spora olan merakı dolayısıyla Beşiktaş kulübünün televizyon kanalına geçen Büyükuzun kulüp kanalında kısa bir süre çalıştıktan sonra TRT SPOR'a geçti. Trt Spor'dan ayrıldıktan sonra ise Turkuvaz Medya grubunda çalışmaya başlayan Büyükuzun yaklaşık 4 yıldır A Spor'da görev yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT