Etler 4x4;Satın Alma;Hazırlama

Tarihler: 22 Eylül 2018 Cumartesi ~ 22 Eylül 2018 Cumartesi 22 Eylül 2018 10:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Ücret: - 1750.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa, Maslak Şişli İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Faks: 0212 290 35 55

Web: http://www.msa.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2018 ~ Eyl 22, 2018
Etler 4x4, Satın Alma, Hazırlama, Pişirme Teknikleri workshop etkinliği MSA'da gerçekleşiyor.

"1 ay. 4 hafta. 4 gün. 20 saat. Bu mutfağın eti de kemiği de artık sizin. Dana ve kuzu eti hakkında bilgi sahibi olacağınız “Etler 4x4”te, önce et satın almayı, ardından hazırlık aşamasından saklama yöntemlerine, sunum tekniklerinden hangi etin hangi tariflerde nasıl kullanılabileceğine dair birçok detayı öğreneceksiniz. Slice ve kıyma makinelerini bizzat kullanacağınız bu eğitimde, ağır ateşte pişirme, ızgara tava, dry aging, sous vide ve tütsüleme gibi hem geleneksel hem de yenilikçi pişirme tekniklerini de deneyimleyeceksiniz. Yani adından da anlayacağınız gibi, bu 4x4 programda hem kasap hem de şef olacaksınız. “Et yoksa ben de yokum” diyecek kadar iddialı et severleri bekliyoruz.

Dana ve kuzu etleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecek; bu etlerin yapısal özelliklerinden satın almasına ve hazırlama, saklama, sunum tekniklerine kadar tüm detayları öğrenecek; etleri hangi tariflerde nasıl doğru değerlendirebileceğinizi göreceksiniz. Slice ve kıyma makinelerini bizzat kullanacak; stock yapımı, ağır ateşte pişirme, ızgara tava ve hatta dry aging, sous vide, tütsüleme gibi teknikleri uygulayacak, yenilikçi ve modern tarifler deneyecek; et konusunda hayli uzmanlaşacaksınız.

Kırmızı et seven ve bu konuda uzmanlaşmayı tercih eden mutfak tutkunları, işin püf noktalarına hakim olmak isteyen restoran ve işletme sahipleri ile mutfak personelleri, bu alanda tecrübe edinmek isteyen aşçılık öğrencileri ve mezunları katılabilir."

22 Eylül-13 Ekim Cumartesi, 10.00-15.00

*Eğitim 4 hafta boyunca sadece Cumartesi günleri yapılacaktır.
*29 Eylül Cumartesi günü ders, 10.00-15.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.
*Katılımcılar istasyonlarda tek çalışacaklardır.

1. Gün:
* Kahverengi kemik suyu
* Beyaz kemik suyu
* Dry Aging tekniği-1: Dry aged dana pirzola hazırlığı
* Bonfile temizlenmesi (Demo)
* Kremalı mantar soslu ızgara dana bonfile
* İnce dilimleme tekniği: Temizlenmiş bonfile ile dana carpaccio, roka ve parmesan
* Steak Tartare; trüf yağlı, maydanozlu, parmesanlı patates kızartması ile (Demo)
22 Eylül Cumartesi, 10.00-15.00

2. Gün
* Bütün kemikli kuzu sırtının temizlenmesi ve porsiyonlanması
* Sous vide tekniği: kuzu karski, demiglace sos, baharatlı taze patates
* Tütsüleme tekniği: tane hardal marineli kuzu pirzola, sote mevsim sebzeleri ile
* Yahni tekniği: Sebzeli ve kırmızı şaraplı dana
* Bun ekmeğinde ızgara tavada kuzu küşleme; köz biber sos, kırmızı soğan ve chili biber turşusu
29 Eylül Cumartesi, 10.00-15.30

3. Gün
* Dana ve kuzunun farklı kısımlarından değişik yağ oranları ile kıyma çekilmesi (Demo)
* Izgara tavada kasap köfte
* Fırında mozzarella ve taze fesleğen dolgulu köfte rulo, domates sos ile
* Geleneksel bolonez sos; Bolonez soslu linguni
* Chili con carne; Burrito, avokado püresi ve domates salsa
6 Ekim Cumartesi, 10.00-15.00

4. Gün
* Dry Aging tekniği-2: Dry-aged dana pirzola, gravy sos
* Fırında ağır ateşte pişirilmiş bütün dana kaburga (Demo)
* Sebzeli dana dil haşlama, turşu ve jus sos (Demo)
* Deep Fry tekniği: Yaprak ciğer, sumaklı maydanozlu kırmızı soğan salatası, acı yağ
* Dana yanak risotto
13 Ekim Cumartesi, 10.00-15.00


- Biletler tek kişiliktir.- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT