GalataPerform Görünürlük Projesi 6 / Barın Yurt Atölyeleri

Tarihler: 02 Ekim 2010 Cumartesi ~ 02 Ekim 2010 Cumartesi

Yer: Barın Yurt

Ücret: Giriş Ücretsizdir

Adres: Hoca Yokuşu, Dibek Çıkmazı, No: 34, Tophane, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 99 91

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 2, 2010 ~ Eki 2, 2010

Bu sene İstanbul 2010 Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında yer alan ve her sene olduğu gibi GalataPerform’un düzenlediği Görünürlük Projesi altıncı senesine girdi. Proje altıncı senesinde atölyelerden oluşan bir program sunuyor. 5 değişik mekanda yer alan 7 atölye 2 Eylül- 2 Ekim arasında Eylül ayı boyunca devam edecek ve bu atölyelerin ürünleri 2 Ekim Görünürlük gününde oluşturulan bir harita ve program aracılığıyla seyirciyle buluşacak.

Projenin programında yer alan atölyeler şöyle: Ceren Ercan ve Mark Levitas’ın hazırladığı ‘Yeni Metin Yeni Tiyatro Oyun Yazarlığı Atölyesi’, Kuram Atölyesi’nin düzenlediği ‘Görünürlük Atölyesi’, Genco Gülan’la ‘MASKE Atölyesi’, Kainat Güzeli’yle ‘ERGENE-KORO’, Yeşim Özsoy Gülan ile ‘Tiyatro, Tarih ve Kişisel Tarih Atölye Çalışması’, Gonca Gümüşayak, Erdem Gündüz, Performance Planet ile ‘Gölgeli Masallar Dans ve Gölge Oyunu’ ve Barın Yurt’ta yaşayan yaşlılar ile yapılan atölyeler…

İKİ İLERİ BİR GERİ
Düzenleyen:
Dicle Doğan
Tür: Dans
Gösteri Tarihi: 2 Ekim 2010 Cumartesi
Mekan: Barın Yurt
Adres: Ali Hoca Yokuşu, Dibek Çıkmazı, No: 34, Tophane, Beyoğlu.

Dicle Doğan, Barın Yurt sakinlerinde hissettiği görünmezliği ve kaybolmuşluğu, onlarla birlikte dans ederek 2 Ekim günü ortadan kaldırmak istiyor. Sanatçı, “Geçmişlerinde dans etmiş alkışlanmış ve şu an yalnızlık hissedenler ya da hayatlarında ilk defa alkışlanacak olmalarını onlara yaşatabilmeyi çok istiyorum. Benim için görünürlük projesi onları görünür kılma fikrini canlandırıyor” diyor. Onların hikayelerinden oluşturacağı bir kompozisyon ile unutulamayacak bir an yaşatıp önemli kalmak, önemli kılmak, mekanı canlandırmak ve unutulmuşluğu unutmak-unutturmak istiyor.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GALATA’DA YAHUDİ DÜĞÜNLERİ
Düzenleyen:
Nitsa Viktorya Samur
Tür: Belgesel
Gösteri Tarihi: 2 Ekim 2010, Cumartesi
Mekan: Barın Yurt
Adres: Ali Hoca Yokuşu, Dibek Çıkmazı, No: 34, Tophane, Beyoğlu.

Projede İstanbul Yahudilerinin düğün gelenekleri tanıtılacaktır. Düğün geleneklerinin tanıtımı Matan Basteter’de kalan kişilerin anıları üzerinden yapılacaktır. Bu şekilde hem sözlü bir tarih çalışması yapılarak geçmişte gelenekler yaşatılacaktır hem de Dünden Bugüne değişen ve aynı kalan düğün geleneklerine değinilecektir. Birçok insan için hayatlarının en önemli günlerinden olan ve Yahudi kültürünün önemli bir parçası olan düğün gününün özellikleri vurgulanacaktır.

INSIDE OUT/ TERS YÜZ
Düzenleyen: Simona Zemaityte
Tür: Çağdaş Sanat
Gösteri Tarihi: 2 Ekim 2010, Cumartesi
Mekan: Barın Yurt
Adres: Ali Hoca Yokuşu, Dibek Çıkmazı, No: 34, Tophane, Beyoğlu.

Simona Zemaityte’ye göre Barın Yurt, bir bakıma çevreden ayrılmış gibi görünen bir yerdir. Galata’da bir sokakta yer alır ve yüksek çitler ile bir bekçi tarafından korunmaktadır. Bu da Barın Yurt’ta yaşayan insanların unutulduğu izlenimi uyandırır. Sanatçı, gerçekleştireceği proje ile, Barın Yurt sakinlerinin yaşamlarını hikayelerini, bina dışına yansıtarak şehirle tanıştırmayı amaçlamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT