Hareket Temelli Oyunculuk Atölyesi

Tarihler: 13 Ekim 2018 Cumartesi ~ 13 Ekim 2018 Cumartesi 13 Ekim 2018 11:00

Yer: Cep Sahne

Ücret: İndirim Öğrenci,Öğretmen, Akademisyenler için geçerlidir. - Tam 610.00 TL 500.00 TL İndirimli

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 13, 2018 ~ Eki 13, 2018
Hareket Temelli Oyunculuk Atölyesi, Cep Sahne'de başlıyor.

"Her şey bir maskedir ve her şey hareket eder” düşüncesinden yola çıkan Jacques Lecoq’un fiziksel tiyatro pedagojisi, öğrenci-oyuncu’nun hareket eden, canlı, cansız tüm formları bir maske gibi bedenine giyebilmesi temeline dayanır. İlk olarak nötr maske ve nötr beden üzerine çalışılır. Bedenin en sakin, sessiz, ifadesiz, nötr hali araştırılır. Daha sonra, artık rol giymeye hazır olan bu sakin ve sessiz bedene, elementler, objeler, materyaller, renkler, hayvanlar vb. tüm fiziksel formlar yani maskeler taşınır ve buradan rol kişisine ulaşılır. Böylelikle oynama süreci zihinsel olandan değil fiziksel olandan alınan itkiyle başlar ve öğrenci-oyuncu bedeninin sınırlarını keşfeder, geliştirir ve hangi maskeyi nasıl giymesi gerektiğine karar verir. Mimodinamik adı verilen bu çalışmanın ardından pedagojinin 2. bölümü olan larva maske, ifadeli maske, yarım maske, grotesk, bufon, palyaço gibi biçimlerle de bu keşif ve yolculuk devam eder.

Jacques Lecoq’un fiziksel tiyatro, fiziksel oyunculuk, fiziksel komedi pedagojisi temel alınarak hazırlanan program, oyuncunun bedenini bir maske gibi kullandığı ve elementler, hayvanlar, renkler, objeler, materyaller ve “hareket halindeki her şeyi” bir maske gibi bedenine giyebildiği ve kendi fiziksel araştırmasını bu araçlar üzerinden yaparak karakteri ve hikayeyi inşaa ettiği bir üretim ve yaratım sürecidir. Oyuncu, oyuncu artık sadece bir “oyuncu” değil metnin ve sahnenin yaratımcısı olarak da karşımızdadır."

12 haftalık eğitim programı süresince;
Nötr maske
Mimodinamik
Maskeler(Larva,İfadeli,Yarım)
Grotesk
Bufon
Palyaço(Clown)

Üzerine araştırmalar yapacak olan oyuncu, bedenini bir maske gibi kullanmaya başlamadan önce alışkın olduğu duruş şekli ve hareket dinamiğinden arınabilmelidir. Böylece bedenine giyeceği her türlü maskeyi/karakteri temiz bir zemin üzerinden şekillendirebilecektir. Nötr maskeyle başlayan bu yolculuk, oyuncunun nötr bir bedenle uzam yaratabilme, şimdiki zamanda var olma ve oyun oynama bilgisini hareket çalışmalarıyla da destekleyerek geliştirir. Oyuncu artık elementler, renkler, hayvanlar, objeler, materyaller gibi evrende var olan her şeyi bir maske gibi bedenine giyerek farklı formlarda karakterler yaratabilmektedir. Fiziksel olanı nasıl kuracağını öğrenen oyuncu artık somut maskelerle çalışmaya başlayabilir. Larva maske, tam-yarım maske, grotesk, bufon ve clown çalışmalarıyla farklı ve özgür stiller deneyerek kendi bireysel araştırmasına devam eder. 

*Amatör ve profesyonel oyuncular ve oyuncu adayları katılabilir.
*Kontenjanımız sınırlıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT