Mükemmel bir espresso ve cappicinnonun yapımı ve sunumuna ait gerekli olan tüm teknik, teorik ve pratik bilginin keşfedilmesi için hazırlanmış bu programın amacı katılımcılara yoğun, kremalı ve kahve sanatının kurallarına göre hazırlanmış bir kahvenin uygun tanımını yapmaktır.
Otel, restoran ve cafe personelleri, kendi işletmesini açmak isteyenler ve kahve tutkunları için Illy Università del Caffè (UDC) tarafından özel olarak hazırlanmış eğitim programı sonunda katılımcılar sertifikalandırılacaktır.
24 kişi kapasiteli özel Illy Università del Caffè (UDC) standartlarında hazırlanmış eğitim binasında verilecek bu teorik ve uygulamalı eğitim iki tam gün sürmektedir.
I. GÜN . Eğitim, eğitmen ve katılımcıların tanıtımı . Espresso kahvesi - Tanım ve özellikleri . Değirmen (Grinder) – Tanım ve özellikleri . Değirmen (Grinder) – Pratik çalışma . Espresso makinesinde su kalitesinin önemi . Espresso makinesi - Tanım ve özellikleri . Espresso makinesi - Pratik çalışma . Espresso makinesi ve değirmen periyodik bakım teknikleri . Mükemmel espressoyu gerçekleştirmek - Pratik çalışma
II. Gün . Espresso - Doğru espresso dönüşümünün değişkenleri . Süt – Önemi ve neticeleri . Mikro ve makro baloncukların oluşumu, doğru süt köpürtme kıvamı, klasik cappiccino örnekleri . Pratik Aktivite - İki grup şeklinde süt yoğunlaştırmak . Pratik Aktivite - Her katılımcı için klasik mükemmel bir cappiccino gerçekleştirmek . Yoğunlaştırılmış süt ile diğer temel tarifler - Latte macchiato, caffè latte, gocciato vb. . Pratik aktivite - Diğer temel tariflerin yapımı . Latte art tekniklerine ilk adım ve ileri seviye dersin tanıtımı . Değerlendirme
Eğitim süresi: 2 gün Eğitim tarihi: 14-15 Nisan 2011, 09.30 – 17.30
MSA Mesleki Eğitim Ticaret A.Ş. İnternet`te yayınladığı tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...