Günlük programlarda kullanılan tüm malzemeler, reçeteler, önlük ve bıçaklar tarafımızdan temin edilir. Çay/kahve ve kurs bitiminde bir bardak şarap ikramı ücrete dahildir.
Et Pişirme Teknikleri ve Garnitürleri – Chef Josh Cohen
7 Ocak 2011 Cuma 19:00 – 22:00
Bu derste değişik kesim etleri marine etme, ızgaralama metodları, ve pişirme dereceleri (iyi, orta, az) öğretilecektir. Bunların yanı sıra etlerin yanında servis etmek için bazı garnitürlere örnekler pişirilecektir.
• Karamelize soğanlı patates püresi
• Izgara sebzeler
• Fırında mantar
• Çektirilmiş şarap sosu
120 TL
Fırında Tavuk Pişirme Tekniği ve Yan Tadları – Şef Joshua Cohen11 Ocak 2011 Salı 19:00 – 22:00
Bütün bir tavuğu, bağlama ve fırında nar gibi kızartma tekniğini öğrenmenin yanı sıra katılımcılar tavuk ile beraber yenilecek yan tadlar yapacaklardır.
• Fırında tereyağlı, taze baharatlı bütün tavuk
• Kurutulmuş domatesli kremalı pırasa
• Kahverengi tereyağlı havuç püresi ve tava sosu
120 TL
2 Ülke 2 Tavuk – Laçin Behlil
12 Ocak 2011 Çarşamba 19:00 – 22:00
• Tavuk Enchiladas – Meksika
• Tavuk Tagine $line$ bademli pilav – Fas
120 TL
İtalyan Tatlıları – Şef Nejdet Tunca
13 Ocak 2011 Perşembe 19:00 – 22:00
Italyan Tatlıları – Şef Nejdet Tunca
• Tiramisu
• Panna cotta
• Creme brulee
• Sufle
• İtalyan mereng
120 TL
Maç / Film eşliğinde yemek – Laçin Behlil
19 Ocak 2011 Çarşamba 19:00 – 22:00
• Yoğurt soslu tandoori wrap
• Humus eşliğinde ekmek içi kuzu
• En özel ton balıklı sandviç
• Tavuk Şinitzel burger
120 TL
Balık filetolama ve pişirme teknikleri – Şef Joshua Cohen
20 Ocak 2011 Perşembe 19:00 – 22:00
Bu derste katılımcılar bütün bir balığı filetolamayı ve pişirme tekniklerini öğrenecekler.
• Kağıtta palamut, mevsim sebzeleri, sarımsaklı taze baharatlı tereyağ
• Fırında bütün balık, reyhan pestosu, limon, kekik ve deniz tuzu marinesi ile
• Pastırma ve soğan ile brezelenmiş pazı, fırınlanmış sarımsak ve limon kabuğu ile
• Çıtır polenta kareleri, marine domates, yeşil zeytin ve taze baharatlar
120 TL
İtalyan Mutfağı – Şef Nejdet Tunca
27 Ocak 2011 Perşembe 19:00 – 22:00
• Brokoli çorbası
• Fırında mozarellalı domates soslu patlıcan
• Sicilya usulu domates soslu levrek
• Vanilyalı panna cotta
120 TL
Wüstof ile Mutfak Teknikleri – Istanbul Culinary Institute Eğitmen Şefi Fehmi Samancı
28 Ocak 2011 Cuma 19:00 – 22:00 / 29 Ocak 2011 Cumartesi 11:30 – 14:30
Program, mutfak bilgisi olsun olmasın başlangıç seviyesindeki herkese kısa sürede temel mutfak teknikleri kazandırmayı ve becerileri artırmayı amaçlamaktadır.
• Bıçaklar ve et kesimleri, et porsiyonlama ve kemik suyu hazırlama
• Bıçaklar hakkında genel bilgi, çeşitleri, bakımı ve güvenlik
• Tavuk, kuzu ve balık pişirme teknikleri ve tava sosları ile çalışmalar
220 TL