Kadıköy Moda

Tarihler: 30 Ekim 2016 Pazar ~ 30 Ekim 2016 Pazar 30 Ekim 2016 09:00

Yer: Bilgi İstasyonu

Ücret: 1. Kategori - 185.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 30, 2016 ~ Eki 30, 2016
Şehrin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Kadıköy'ün tüm tarihi dokunuşlarını detayları ile inceleyececeksiniz.

Buluşma Yeri ve Saati:
Kadıköy Saray Muhallebicisi önü (Rıhtım) 09:00
Güzergah: Yel değirmeni Mahallesi, Yel değirmeni Mahallesi Valpreda Apartmanı, (Dışardan) Menase Apartmanı, "Celal Muhtar Apartmanı "Alman İlkokulu "Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi, Hemidad  İsrael Sinagogu, (Dışardan ),Paris Mahallesi, Aya Eufemia Fransız Kız Ortaokulu, (Dışardan)Loıs Fransız Ortaokulu, Osman Ağa Camii, İskele Camii, Halid Ağa Çeşmesi, Aya Efemia Rum Ortodoks Kilisesi Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi, Surp Takavor Ermeni Gregoryen Kilisesi, Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi, Türk Protestan Kilisesi, Süreyya Sineması (Dışardan), Moda Assemptıon Fransız Katolik Kilisesi, Moda İngiliz Prespiteryen Kilisesi, Barış Manço Evi ve Müzesi, Sürpriz sokaklar ve mekanlar.

Fiyata dahil hizmetler: Sabah kahvaltılık poğaça, uzman rehberlik, kilise ve camilerdeki bağışlar, öğle yemeği, çay ikramı.
Hediye: Tur bilgi notları

"Güzelliği ile miladın icadından önce bile insanları kendisine çeken, bugünse şehrin kıyısında prenses gibi salınan Kadıköy, içinde yaşayanlar için bir aşk, ağırladıkları içinse bir tutkudur."

"Şehrin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Kadıköy, nam-ı diğer Kalkhedon, gösterişli bir mitolojiye, derin bir tarihe ve dur durak bilmeden gelişen bir kültüre sahip, ender semtlerden biridir. Çok eski zamanlarda "Körler Ülkesi" ile başlayan hikayesi, günümüzde İstanbul'un en önemli merkezlerinden biri olması ile sürmektedir.  

İşte bu turumuzla Kadıköy'ün sürüp giden bu gelişimine yakından bakacak, ilk yerleşim mitlerinden Osmanlı'ya, yel değirmenlerinin işlediği "Bektaşi Tekke"lerinden mimari ve kültürel etkileri ile "Levanten"lere kadar Kadıköy'ü Kadıköy yapan tüm tarihi dokunuşları detayları ile inceleyeceğiz. 

Ayrıca Yel Değirmeni Mahallesi, Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesi, Paris Mahallesi, Osman Ağa Camii, Halid Ağa Çeşmesi gibi semtin onlarca tarihi ibadethane, okul, apartman ve mahallesi de güzergâhımızda yer alacak.

Kadıköy'ü tüm farklı yönleri ile özümseyeceğiniz gezimiz sonrasında, bu nadide semte başka bir pencereden bakacak, yolunuz sokaklarına her düştüğünde adımlarınızı gülümseyerek atacaksınız. Kadıköy sizleri bekliyor."

Fiyata dahil hizmetler: Sabah kahvaltılık poğaça, uzman rehberlik, kilise ve camilerdeki bağışlar, öğle yemeği, çay ikramı.
Hediye: Tur bilgi notları

- Bilet alanların 0555 760 06 80 nolu telefondan kayıt yaptırmaları gerekmektedir. - Tur buluşma yerinde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumlululuk firmaya ait değildir.- Tüm turlarda, turda anlatım yapan rehberi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT