Kendini Sevdiren Nefes

Tarihler: 16 Mart 2021 Salı ~ 16 Mart 2021 Salı 16 Mart 2021 19:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: Genel Giriş - 880.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2021 ~ Mar 16, 2021
Kendini Sevdiren Nefes;  4 hafta boyunca 12 saat canlı ders, tekrar dersleri, indirilebilir egzersiz ses, video kayıtları, ders notları ve whatsapp grubunda sürekli eğitmenlerle soru cevap paylaşım. Tüm kadim nefes teknikleri, anatomi ve fizyoloji bilgisi ile seninle...

NELER ÖĞRENECEĞİM?

1. Solunum Sistemi Anatomisi ve Fizyolojisi
2. Derin ve Sığ Nefes, Diyafram Nefesi
3. Eforla ve Eforsuz Alınan Nefes,
4. Egzersiz Sırasında Nefes
5. Kilo Kontrolü ve Solunum, Nefes ile Zayıflama
6. Kadim Nefes Teknikleri

NE İŞE YARAR?
Doğal ve doğru nefes almanı
Stresi yönetmene yardımcı
Sakinleştirici, canlandırıcı nefesler
Odaklanma artar
Yaratıcılık artar
Beynin bütününde tutarlılık
Amigdala küçülür,
Metabolizma hızlanır
Uykusuzluğa yardımcı

"Doğduğumuz an yaşamı başlatan ve olmadığı anda da yaşamı sonlandıran bir mucize NEFES. Son 40 yıl içinde, hepimizin yüzü adım adım bu mucizeye dönmeye başladı. Stresi azaltan etkisi, bütünsel sağlığa katkısı, panik atak, depresyon tedavilerindeki etkinliği, zorlu tedavi süreçlerinde hastalığın seyrine pozitif katkısı, kalp damar sağlığını koruyuculuğu derken birden NEFES mucize olarak adlandırılmaya başlandı.

Yaşam enerjimiz düştükçe gerilim, stres, tükenmişlik, bıkkınlık, endişe, umutsuzluk, tembellik, çaresizlik, öfke, kıskançlık gibi tüm negatif sayılabilecek duygu, düşünce ve tutumlar hayatımızda yer kaplamaya başlıyor ve freni boşalmış bir kamyon gibi hızla sona doğru koşar buluyoruz kendimizi.

Nefes ne kadar derin, sakin ve bol ise zihin de o kadar sakin, dingin ve üretken hale geçiyor. İçeride bol oksijen yani besin ve sağlık barındırmış oluyor.Nefes almak hayatımızda iki sebeple çok önemli… İçeri ana besin kaynağımız oksijen almak ve hücrelerimizde aktivite sonucu açığa çıkan karbondioksiti dışarı atmak.

Her nefes ile içeri aldığımız hava %79 Nitrojen, % 20 oksijen, % 0,4 Karbondioksit, eser miktarda diğer gazlar ve su buharı içerir.Her nefes verişimizdeki hava ise % 79 Nitrojen, %16 oksijen, % 4 karbondioksit, eser miktarda diğer gazlar ve su buharı içerir.Doğal olarak zaten eğer doğru nefes alıp verebilirsek içeride % 4 oksijen açısından bir avantaj ancak sağlanabilir.Oksijen yetersizliği başta kanser ve kalp damar hastalıklarının yanı sıra beyin fonksiyonlarının da gerilemesindeki en büyük etken. Diğer taraftan sakin ve derin bir nefes ile de beynin bütününde uyumluluğun arttığı, hormonların dengelendiği, acıya dayanıklılığın arttığı, kalp sağlığının korunduğu, stresin azaldığı tespit edilmiş halde.O zaman nefese biraz daha dikkatli bakmak zannediyorum hepimiz için elzem."

Eğitimin Kazanımları
- Doğru nefes alma ve kadim nefes teknikleri ile kan basıncı, kalp ritmi kontrolü, sindirim kolaylaşması sağlanır,
- Abur cubur yeme, atıştırma dürtüsünü yönetme, tembel bağırsakların çalıştırılması ve kilo kontrolü sağlamaya, metabolizmayı hızlandırarak katkı sunar,
- Stres, strese bağlı gelişen anksiyete, kaygı, endişe ve öfke yönetimi becerileri gelişir,
- Olumsuz duygu ve düşüncelerin yarattığı moral bozukluğu ve motivasyon kaybını azaltır,
- Güne yorgun, halsiz başlamanın önüne geçilmesine destek sunar.
- Uykusuzluğun giderilmesine, uyku saatlerinin düzene alınmasına, derin ve dinlendirici bir uykuya sistemimizin hazırlanmasına katkı sunar

Eğitimin İçeriği Teori

Solunum sistemi anatomisi ve fizyolojisi
Göğüs ve karın solunumu- doğal solunum
Ağız ve burun solunumu
Derin ve sığ nefes
Diyafram nefesi
Eforla ve eforsuz alınan nefes
Egzersiz sırasında nefes
Sağlık için nefes almak
Kilo kontrolü ve solunum   

Mindful Nefes Teknikleri
Kapalabatti nefesi
3 Bandha
Kare Nefes
4-7-8 Nefes Tekniği
Nadi Shodhana
Ujjayi Nefes / Okyanus Nefesi / Dirençli Nefes
Şuşumna / Bedende Hareket Eden Nefes
15 Dakikalık Nefes Farkındalığı Egzersizi

Haftalık Program
1. Hafta Nefes Anatomisi, Fizyolojisi ve Farkındalık Nefes İlişkisi, Kadim Nefes Teknikleri
2. Hafta Sinir Sistemi, Diyafram Solunumu ve Nefesin Bütünsel Sağlık üzerinde etkisi, Kadim Nefes Teknikleri
3. Hafta Nefes ve Egzersiz, Kadim Nefes Teknikleri
4. Hafta Kadim Nefes Teknikleri

* Etkinlik süresi: 4 hafta boyunca 12 canlı ders ve eklerini kapsar. 20:00-22:30 saatleri arasındadır.* Oturumlar için ilgili link, şifre ve diğer detay ve yönergelerin size ulaştırılabilmesi için linkteki formun mutlaka doldurulması gerekmektedir. * Linkimiz: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2M_MQNhGlAfprT4Ptodzx7AvWCSDf42FcDvUrz-oZCBwKfg/viewform* Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-posta ve cep telefonu numaranızı etkinlik açıklamalarında bulunan linke tıklayarak açılacak forma kaydedip göndermenizi rica ederiz.* Etkinlik, online - canlı olarak Rego Now Akademi ve eş zamanlı Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.* Detaylı bilgi için : https://regonow.co/* Yayınları bilgisayar, tablet ya da telefonunuzdan izleyebilirsiniz.* Satınalma gerçekleştiğinde digital biletinizle ile beraber telegram özel grubuna giriş linki size ulaşacaktır. Bunun için IOS ve android cihanızdan telegram uygulamasını indirmenizi ve sizinle paylaşılan linki tıklayarak her akşam ers linkinin size ulaştırıldığı gruba girmenizi istiyoruz.* Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak etkinliğe katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumluluğu bulunmamaktadır.* Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle etkinliğe zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT