MSA Haziran Ayı Amatör Kurs Programı (9-30 Haziran)

Tarihler: 09 Haziran 2011 Perşembe ~ 30 Haziran 2011 Perşembe

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi

Nereden Alınır: www.msa.tc

Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No:123-136 Ayazağa Maslak İstanbul Maslak İstanbul

Telefon: 0212 290 35 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 9, 2011 ~ Haz 30, 2011

İtalyan Mutfağı 2
Deniz börülceli marine levrek salatası
Penne supreme
Elma ve beyaz şarap soslu tavuk göğsü, baharatlı sote mevsim sebzeleri ile
Şeftali mousse
9 Haziran Perşembe 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
120 TL. kdv dahil

BBQ Partisi
Yaz bahçelerinin dayanılmaz keyfi, dostlarla nefis bir BBQ partisi!

MSA bahçesinde uzun zaman unutamayacağınız bir BBQ partisi sizleri bekliyor...

MSA şeflerinin teknikleri ve özel menüleri ile marinat ve et pişirme tekniklerini birebir yaparak öğrenirken, “barbekü partileri”nin sınırlarını zorlayacaksınız. Üstelik bu lezzetleri pişirirken Ballantine’s Scotch viskiyi yudumlamak size ayrı bir keyif katacak.

Sarımsak ve kırmızı şarap marineli ızgara dana antrikot, mantar duxelle spread, fesleğenli patates püresi ile
Acılı ızgara tavuk kanatları, ev yapımı BBQ sos ile
Hindistan cevizi sütünde marine edilmiş kuzu pirzola, taze otlu kuskus salatası ve çıtır sarımsaklı bagetler

MSA şeflerinin size ikramı: Citrus Parfe

Ballantine’s ikramı 24 yaş üzeri katılımcılar için geçerlidir.
11 Haziran Cumartesi 2011 10:00 - 14:00
Ücret:
160 TL. kdv dahil

Küçük Gurme 2 (10-14 yaş)
Tavuklu sezar salatası
Beef wrap, tatlı ketçap sos ile
Sıcak çikolatalı kek, vanilyalı dondurma ile

Sadece çocuklarla gerçekleştirilmektedir.
İstasyonlarda ikili gruplar halinde çalışılmaktadır.
11 Haziran Cumartesi 2011 16:00 - 18:00
Ücret:
90 TL. kdv dahil

Tapas
İspanya’nın geleneksel yemeği Tapas, hem barda atıştırmalık olarak hem de ana yemek olarak sunabileceğiniz, çok beğenilen bir yemek tarzlarından biri. Bu dersimizde lezzetli Tapas çeşitlerini öğrenirken yudumladığınız Sangria ile keyfinize keyif katın.

Baharatlı çıtır baget, avokado ve domates salsa üzerinde levrek ceviche
Porcini mantarlı ciabatta, sarımsaklı mayonez ve truf yağı ile
Beyaz şarap ve sarımsak soslu jumbo karides, bezelye püresi üzerinde
Taze otlarla marine edilmiş sote deniz tarağı, yeşil mercimek salatası ile
Worcestershire marineli mini bonfile şiş, acı domates sos ile
16 Haziran Perşembe 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
120 TL. kdv dahil

Sushi / Takemura
Sunset Restoran’ın ünlü Japon şefi Hiroki Takemura’nın özel sushi menüsünü şef eşliğinde yapacak, gerçek sushi tekniğini şeften öğreneceksiniz.

Sushi pirinci
California roll
Somon maki
Karides nigiri
Levrek nigiri
Temaki uygulamaları
18 Haziran Cumartesi 2011 10:00 - 14:00
Ücret:
150 TL. kdv dahil

Pastacılık
Pralin mascarpone mousse
Şeytan ve melek (bademli kakaolu kek)
Çarkıfelek minti roulade
22 Haziran Çarşamba 2011 10:00 - 14:00
Ücret:
120 TL. kdv dahil

Lezzete Bir Tutam Sağlık
Uluslararası alanda birçok başarıya imza atmış; Türkiye’nin önde gelen profesyonel şeflerinden Deniz Orhun ilk defa MSA’da.

Sahibi olduğu Klemantin Açık Mutfak ve Pasta Evi’nde şef olarak çalışmalarını sürdüren Deniz Orhun, mutfak konusunda bilgili tüm mutfak severlerle hem lezzetli hem de sağlıklı mutfakların sırrını paylaşıyor.

Besin değerlerinin dilinden tatların uyumu ve ağız içindeki hareketlerine, az yağ ile pişirme tekniklerinden malzeme seçimi ve saklama şekillerine kadar mutfakta sağlığa dair her şeyi öğreneceğiniz bu workshopa katılın, lezzete bir tutam sağlık katın.

Besin değerlerinin dili
Tatların uyumu ve ağız içindeki hareketleri
Malzeme seçimi, saklama şekilleri ve reçetedeki rolü
Az yağ ile pişirme tekniği
Tuz ve çeşitleri
Tatlandırıcılar / Şeker
23 Haziran Perşembe 2011 10:00 - 13:00
Ücret:
140 TL. kdv dahil

İtalyan Mutfağı 3
Liguria usulü deniz mahsüllü salata, zeytin ve renkli domatesler ile
Parmesan kaplı deniz tarağı, maş piyazı ile
Venedik risotto
Orman meyveli tiramisu
23 Haziran Perşembe 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
120 TL. kdv dahil

Yaz Partisi
Geç gelen yaza en sonunda merhaba!

MSA şefleriyle beraber bir profesyonel gibi parti atıştırmalıkları hazırlayın, yaz akşamlarını lezzetlendiren bu hafif tatlardaki mükemmel uyumu keşfedin. Beefeater Gin’in yaza özel yapılan kokteylleri ile keyifinize keyif katın...

Pane keçi peyniri, ekşi ve tatlı domates sos ile
Sarımsak ve limoncello bonfile şişleri, tatlı soya sos ile
Sarımsak ve biberiye marineli tavuk kanatları, acı domates sos eşliğinde
Tempura karides, naneli yoğurt dip sos ile
Fish cakes, sweet chili sos ile

Beefeater kokteyl ikramı 24 yaş üzeri katılımcılar için geçerlidir.
25 Haziran Cumartesi 2011 10:00 - 14:00
Ücret:
130 TL. kdv dahil

LilBitz kurucusu Maksut Aşkar`la
MSA bünyesinde ilk defa gerçekleşecek olan bu workshop’ta hangi kokteyli hangi lezzetle birlikte sunacağınızı, kokteyl ve lezzet eşleştirmesi yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini işin uzmanı Maksut Aşkar’dan öğrenebileceksiniz.

Dirty martini / Yeşil zeytin & kişniş kreması, siyah zeytinli çıtırlar
Classic margarita / Tavada ızgara karides, tekila ve biberli aioli
Lime caipirinha / Levrek ceviche, rezene carpaccio ve avokado
Cosmopolitan / Füme hindi, karadut chutney ve çıtırlar
30 Haziran Perşembe 2011 19:00 - 22:00
Ücret:
150 TL. kdv dahil

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT