Mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şey, yoğun istek üzerine “Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program” eğitiminde...
"Bıçak. Makarna. Sos. Çorba. Risotto. Et. Balık. Tavuk. Patates. Pilav. Noodle. Mutfağa dair duyduğunuz, gördüğünüz, tattığınız her şey, yoğun istek üzerine “Mutfakta 8 Hafta - Yoğunlaştırılmış Program” eğitiminde. Normalde 8 hafta süren bu eğitimi, 2 hafta boyunca haftada 4 güne çıkartıp hızlandırıyoruz ve temel mutfak tekniklerini kapsamlı bir şekilde öğrenir öğrenmez kendi evinizin şefi olarak mutfağınıza geri dönmenizi sağlıyoruz."
26 Kasım-6 Aralık, Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe, 10.00-14.00
1. Gün - Bıçak seçme, kesim ve kullanma teknikleri, mutfak set-up ve hazırlıkları
Minestrone çorbası
Patates risotto
Fırında tavuk
26 Kasım Pazartesi, 10.00-14.00
2. Gün - Ana ve türev soslar ve çorbalar, hazırlama ve kullanma metotları
Tavuk suyu (Demo)
Kahverengi et suyu (Demo)
Mayonez (Demo)
Bechamel sos
Veloute sos (Demo)
Fransız soğan çorbası
Rosto Domates Çorbası
27 Kasım Salı, 10.00-14.00
3. Gün- Et çeşitleri ve yapıları, pişirme teknikleri ve püf noktaları
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
T-Bone steak (Demo)
Roastbeef (Demo)
Kestane mantarlı ve kremalı bonfile
Kuzu karski, patates püresi, demi glace sos, sote mantar
28 Kasım Çarşamba, 10.00-14.00
4. Gün- Kümes hayvanları ve pişirme yöntemleri
Rosto hindi (DEMO)
Kaparili domates soslu sote tavuk göğüs, sarımsaklı ekmekler ile
Çıtır tavuk butları, elma chutney ile
Izgara tavuk kanatları, közlenmiş sebze salatası ile
29 Kasım Perşembe, 10.00-14.00
5. Gün - Pilavlar ve Pirinç Çeşitleri, Pişirme Teknikleri ve Püf Noktaları
Özbek pilavı
Yaban mantarlı risotto
Firik pilavı
Kurutulmuş meyveli basmati pilavı
3 Aralık Pazartesi, 10.00-14.00
6. Gün-Uzak Doğu Wok Yemekleri, Pad Thai ve Noodle Pişirme Teknikleri
Pad thai
Dana etli Singapur noodle
Yeşil körili tavuk, yasemin pilavı ile
Sıcak udon noodle salata
4 Aralık Salı, 10.00-14.00
7. Gün -Deniz Ürünleri Seçme, Temizleme ve Pişirme Teknikleri
Ahtapot (Demo)
Düz balıkların ayıklanması (Levrek)
Yassı balıkların ayıklanması (Dil balığı)
Istakoz thermidor (Demo)
Akdeniz usulü levrek
Dil balığı tempura, tatlı chili sos
5 Aralık Çarşamba, 10.00-14.00
8. Gün- Taze Makarna Hamuru Hazırlama ve Makarna Sosları
Taze makarna hamuru yapımı
Pesto soslu fettuccine
Köz patlıcan dolgulu ravioli ve domates sos
Bolognese soslu lazanya
6 Aralık Perşembe, 10.00-14.00
-Eğitim 14 kişiliktir.
-Eğitim boyunca katılımcılar istasyonlarda tek başına çalışmaktadır.
-Eğitimde kullanılacak şef bıçağı ve soyma bıçağı katılımcılara hediye edilecektir.
-Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
- Etkinliklerde 18 yaş sınırı vardır.- Biletler tek kişiliktir.- İstasyonlarda tek çalışılmaktadır.- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.