Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar

Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar

Tarihler: 04 Mayıs 2019 Cumartesi ~ 27 Mayıs 2019 Pazartesi

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 4, 2019 ~ May 27, 2019

Pera Müzesi Öğrenme Programları, “Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar” sergisi kapsamında 4-6 ve 7-12 yaş grubu çocuklara yönelik çeşitli atölyeler düzenliyor. 14 Nisan’da başlayan atölyelerde katılımcılar, Çin mürekkep sanatını incelerken, manzara ve doğa görünümleri gibi mürekkep resminin alışılageldik konularında renk, form ve tipografi çalışmaları gerçekleştiriyor.

Pera Öğrenme, çocuklara, farklı coğrafyalardan farklı sanat tekniklerini ve farklı ifade biçimlerini deneyimleterek, yaratıcılıklarını ortaya koyma imkanı tanıyan programlarına bir yenisini ekliyor. Bu kez “Mürekkepten” sergisinden hareketle Çin güncel sanatına odaklanan atölyeler, geleneksel çalışma teknikleri ile güncel malzemeleri, doğal boyalar ile baskı tekniklerini ve animasyonu bir arada sunuyor. 25 Mayıs’a dek süren atölyeler arasında 4-6 yaş gruplarına yönelik “Geometrik Desenler, Formsuz Renkler”; 7-12 yaş gruplarına yönelik “Hayalleri Yorumlamak: Monobaskı” bulunuyor.

4-6 yaş grubu suda resim yaparken, 7-12 yaş grubu monobaskıyı deneyimliyor
4-6 yaş grubuna yönelik hazırlanan “Geometrik Desenler, Formsuz Renkler” atölyesi, “Mürekkepten” sergisinde yer alan sanatçı Xu Hongming’in eserlerinden ilham alıyor. Katılımcılar bu atölyede, farklı geometrik şekillerdeki krapon kağıtları ve suyla renklerin kağıt yüzeyde dağılışını gözlemliyor. Ardından suyun yönlendirmesiyle dağılan mürekkep ve renklerden resmini hazırlıyor. Atölye, çocukların geometrik şekilleri öğrenmelerini ve görselleştirme yeteneklerini geliştirmelerini hedefliyor.

7-12 yaş grubuna yönelik hazırlanan “Hayalleri Yorumlamak: Monobaskı” atölyesinde katılımcılar, akrilik boya kullanarak, parmakları veya tahta çubuklar aracılığıyla hayal gücünün ortaya çıkardığı formlar üzerinden monobaskı tekniği ile çalışıyor. Her alınan baskının birbirinden farklı olduğu bu atölye, çocukların konsantrasyonunu geliştirmeyi hedefliyor.

4-6 yaş Geometrik Desenler, Formsuz Renkler
27 Nisan Cumartesi 11:00-13:00
04 Mayıs Cumartesi 11:00-13:00
05 Mayıs Pazar 12:30- 14:30
25 Mayıs Cumartesi 11:00-13:00

7-12 yaş Hayalleri Yorumlamak: Monobaskı
04 Mayıs Cumartesi 14:00-16:00
05 Mayıs Pazar 15:00-17:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT