Mutfağa İlk Adım Aşçılık

Tarihler: 12 Şubat 2020 Çarşamba ~ 12 Şubat 2020 Çarşamba 12 Şubat 2020 19:00

Yer: Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi

Ücret: - 2000.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Avni Dilligil Sok. No:12 Mecidiyeköy Şişli İstanbul

Telefon: 0212 211 87 52 - 0530 968 55 58

Web: http://www.uslaakademi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 12, 2020 ~ Şub 12, 2020
Yemek tutkunlarına ve profesyonel olarak mutfağa ilk adımını atmak isteyenlere yönelik hazırlanan Mutfağa İlk Adım eğitimine katılabilir hem aşçılık hem de pasta ve ekmekçilik alanında teknik ve uygulama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

"Konusunda uzman profesyonel eğitmen şefler tarafından hazırlanan program kapsamında temel kesim teknikleri, pişirme teknikleri, kümes hayvanları, dana, kuzu, balık ve deniz ürünleri, baklagiller ve tahıllar, pilavlar ve mezeler yer almaktadır.Program 4 hafta boyunca her pazartesi ve çarşamba günü 19:00-23:00 saatleri arasında profesyonel mutfakta gerçekleşecektir."


1. Ders/ Temel Kesim Teknikleri: Brunoise – Julienne – Chiffonade
Pişirme Teknikleri: Kuru Pişirme – Sote/Stir-fry – Izgara/Broil – Fırın/Roasting Kızartma – Islak Pişirme – Tıkırdatma – Poşeleme – Buharda Pişirme – Kombinasyon Pişirme – Yahni – Braising

Reçeteler
- Minestrone
- Patates püresi
- Izgara tavuk
- Ispanak sos
- Sebze suyu

2. Ders/ Tavuklar: Tavuk Açma Teknikleri – Tavuk Suyu – Tavuk Pişirme Teknikleri

Reçeteler
- Pollo picatta milanese
- Tavuk schnitzel
- Hardallı patates
- Tavuk suyu
- BBQ soslu tavuk kanatları 

3. Ders/ Kırmızı Etler: Bonfile Açma ve Pişirme – Mühürleme ve Basting  Kaburga – Braising – Antrikot

Reçeteler
- Pepper steak
- Cafe de Paris soslu antrikot
- Balkabaklı bademli iç pilav
- Dana kaburga yahni (Demo)

4. Ders/ Kuzu: Kuzu But Açma ve Pişirme – Kuzu Pirzola

Reçeteler
- Kuzu Navarin
- Kuzu persillade
- Kaplama
- Kuzu tandır (Demo)

5. Ders/ Balık: Fileto çıkarma tekniği, deniz mahsullerinin temizlenmesi, balık ve deniz ürünlerinin satın alma incelikleri, balık suyu hazırlama, balık ve deniz mahsullerinin pişirme teknikleri

Reçeteler
- Sote levrek, chimichurri ile
- Chimichurri sos(Demo)
- Paella 
- Kimyon tohumlu havuç püresi

6. Ders/ Taze Makarnalar: Makarna hamuru yapımı, makarna açma ve şekillendirme teknikleri, makarna pişirme tekniği, makarna şekline göre sos uyumu

Reçeteler
- Domates soslu spaghetti
- Taze makarna hamuru
- Fettucini Alfredo
- Labne dolgulu adaçaylı angelotti

7. Ders/ Pilav Çeşitleri: Pirinç çeşitleri ve özellikleri, kavurma-bağlama-çektirme teknikleri
Reçeteler
- Parmesan Rissotto
- Zerdeçallı Basmati Pilavı
- Nohutlu Firik Pilavı
- Meyhane pilavı

8.Ders/ Mezeler: Zeytinyağının sıcak ve soğuk kullanımı, mezelerin püf noktaları, mezeleri lezzetlendirme teknikleri
Reçeteler
- Girit ezme (Demo)
- Tahinli patlıcanlı yoğurt
- Fava
- Barbunya pilaki
- Muhammara
- Deniz börülceli mor salata

19:00 – 23:00

-İstasyonlarda tek kişi çalışmaktadır.-Biletler tek kişiliktir.-Mutfağa İlk Adım programları tam donanımlı profesyonel mutfaklarda gerçekleşmektedir.-Tüm workshoplarımızda USLA workshop katılım sertifikası verilmektedir.-USLA gerekli gördüğü ya da minimum katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde, katılımcıların ödemiş olduğu hizmet bedellerini iade ederek organizasyonu iptal etmek hakkını saklı tutar.-Mutfağa İlk Adım programlarında sıcak ve soğuk içecek ikramı yapılmaktadır.-Katılımcı sayısı minimum 6 maksimum 15 kişidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Biletino Etkinlikleri Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT