Ne Türk Ne Alman Olmanın Sofrası:

Tarihler: 10 Aralık 2019 Salı ~ 10 Aralık 2019 Salı 10 Aralık 2019 19:00

Yer: IWSA

Ücret: - 300.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2019 ~ Ara 10, 2019
Dilşad Budak-Sarıoğlu'nun otobiyografik eserinden uyarlanan, yönetmenliğini İrem Aydın'ın yaptığı multimedya okuma performansı 'Türkland'; düşündürücü ve mizahi, bir üslupla göç, kimlik, Türk-Alman tarihi ve ilişkilerini ele alıyor.

Sahnede Dilşad Budak- Sarıoğlu'na, Ilgıt Uçum eşlik ederken; performans sonrası da Mittag'ın şefi Fatma Yoldırım'ın hazırlayacağı Türk-Alman sofrası, üstadlarımızın eşleşmeleri ve sohbetleri ile IWSA'da!

Dilşad Budak
İstanbul’da doğdu, Almanya’da büyüdü. Düsseldorf'ta Heinrich-Heine Üniversitesi hukuk fakültesinden mezun oldu. Çocukluğundan beri oyunculuk, şan, piyano, dans ve dövüş sanatları eğitimi aldı, yanı sıra tiyatro ve müzikallerde oyuncu olarak yer aldı. 2011’de Türkiye‘ye yerleştikten sonra, İstanbul ve Münih merkezli bir hukuk şirketinin CEO’luğunu yaptı. 2013 yılından itibaren oyuncu, yazar, sunucu olarak çalışan Budak Sarıoğlu, aynı zamanda Alman televizyonu ve radyosu için serbest prodüktör olarak görev aldı. 2015‘te Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları’ndan mezun oldu ve bir otobiyografik roman yazdı. Akabinde eseri yönetmen İrem Aydın ve oyuncu Ilgıt Uçum ile beraber, kültür sanat platformu MAVİBLAU‘un prodüksiyonuyla sahneye uyarladılar. „Türkland“ üç sezondur Almanya ve Türkiye’de sahneleniyor.  

Fatma Yıldırım
1982 Malatya doğumlu Fatma Yıldırım ilköğrenim ve ortaöğretim hayatını İstanbul’da yaptıktan sonra, üniversite hayatına devam etmek için Almanya’nın Aachen kentine gitti ve öğrenim hayatına orada devam etti. Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra kurumsal hayatta ilerlemek istemediğine karar verip, Türkiye’ye geri dönüş yaptı. Kesin dönüşün hemen ardından hep hayalini kurduğu aşçılık mesleği için MSA’nın Chef&Owner programına kayıt yaptırarak ilk adımını atmış oldu. Mezuniyetin hemen ardından dünyaca ünlü restaurant Mikla’da stajını yaptı. Daha sonra Mikla’nın da bünyesinde olan İstanbul Yiyecek İçecek Grubunun   kurumsal şefi Cihan Çetinkaya’nın ve Mikla’nın genel müdürü olan Sabiha Apaydın’nın asistanı olarak işe başladı. Birkaç kendi iş girişimini deneyimledikten sonra Fatma Yıldırım 2016 senesinde Reşitpaşa’da mittag isimli küçük bir şef restaurantı açtı ve hala orda hem şef hem de sahibi olarak çalışmakta.

Mehmet Başkaya
1952 Kastamonu doğumlu Mehmet Başkaya, Müskirat Eksperliği Okulu’nun ardından tahsilini Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nde  tamamlamıştır. Uzun yıllar Tekel’de Üretim Müdürlüğü dahil çeşitli görevlerde bulundu. Birçok şirkete  danışmanlık veren Mehmet Başkaya, 2004-2008 yılları arasında Mey Alkollü İçki San. Tic. AŞ’ de  Bilecik İçki Fabrikası Müdürü, 2008-2013 yılları arasından da  Üretim Müdürü olmuştur.  Şu an emekli olan Başkaya, hala rakı konusunda eğitim  ve danışmanlık vermektedir. 

Zafer Oylan
1950 Eskişehir doğumlu Zafer Oylan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yıllarca gıda ve içecek sektörünün önde gelen şirketlerinde Ar-Ge Danışmanlığı ve Kalite Müdürü görevlerinde bulunan Oylan,  2005-2016 yılları arasında Mey Alkollü  İçki San. Tic. AŞ’de Kalite Müdürü görevini yürütmüştür. Oylan, hala Mehmet Başkaya ile birlikte rakı konusunda eğitimler ve danışmanlık vermektedir. 

International Wine& Spirits Academy
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan  IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.

- Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.- Yiyecek ve içecek ikramı olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.- Çok yoğun parfüm sürülmemesi istenmektedir.- Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT