Sakıp Sabancı Müzesi’nde Resim Dolu Bir Sömestr Yolculuğu

Tarihler: 23 Ocak 2012 Pazartesi ~ 26 Şubat 2012 Pazar

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: 50 TL

Nereden Alınır: Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan 34467 İstanbul Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 23, 2012 ~ Şub 26, 2012

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, kapsamlı resim koleksiyonunu sergilediği “Bir Ülke Değişirken - Tanzimattan Cumhuriyete Türk Resmi” sergisi kapsamında, Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirilen eğitim çalışmaları ile çocuklara eğlenceli bir sömestr vaat ediyor. Yarıyıl tatili boyunca devam edecek eğitimler, sanat meraklısı genç ve çocuklara, kış tatillerini değerlendirebilecekleri farklı bir alternatif sunuyor.

Bir üniversite müzesi olmanın bilinciyle, gençlere ve çocuklara Türk resim sanatının tarihsel yolculuğunu eğlenceli bir biçimde izleme şansı sunacak müze, Türkiye’de görsel imge üretimindeki dönüşümü de gözler önüne seriyor. muze.sabanciuniv.edu adresinden kayıt yaptırılabilen atölye programları, Türk resim sanatına kapsamlı bir bakış sunuyor. 15 kişi ile sınırlı olan atölye çalışmalarına katılım bedeli etkinlik başına 50 TL olarak belirlenirken, katılan her çocuk bir sertifika ile ödüllendiriliyor ve “Şu Sanat Dedikleri” isimli çocuk kitabına da sahip oluyor.

“Tablolar Konuşuyor”
Çocuklar, bu atölyede, yaratıcı drama teknikleri ile tablolardaki öyküleri bulacak, portreleri konuşturacak ve kendilerini tablolar üzerinden ifade edecekler.

“Tablolar Canlanıyor”
Çocukların stopmotion animasyon hazırlayacakları bu atölye çalışması heykeltıraş ve tasarımcı Ali Özgün Büyükışık tarafından yönetilecek. Çalışmanın ilk aşamasında, müze koleksiyonundan seçilecek bir tablo için hazırlanan senaryonun ardından, çocuklar, ikinci aşamada kurumayan oyun hamurları kullanarak, tablolardaki görselleri üç boyutlu hale getirecekler. Üçüncü aşamadaysa, hazırlanan üç boyutlu görseller, senaryolara uygun biçimde fotoğraflanacak ve hareketlendirilecek.

“Tişörtümdeki Eşsiz Portre”
Çocuklar bu çalışmada resim sanatı ile ilgili bilgi alırken, aynı zamanda kendi modalarını da yaratacak. Osman Hamdi Bey, Halil Paşa, Nazmi Ziya Güran, İbrahim Çallı, Fikret Mualla gibi büyük sanatçıların portrelerini inceleyecek çocuklar, daha sonra kendilerine özgü portreler hazırlayacak. Yaptıkları portrelerin tişört üzerine basılarak çocuklara hediye edileceği atölye çalışmasını sanat eğitimcisi Elvan Ekren yönetecek.

“Tuvalimdeki Ünlü Kim?”
Çocukların, sevdikleri kahramanları ya da beğendikleri ünlüleri akrilik boya ile tuvale aktardıkları bu atölye çalışması ressam ve sanat eğitimcisi Dilara Toprak tarafından yönetilecek. Resim teknikleri ile ilgili oyunlar oynanacak çalışma öncesinde çocuklar, müzenin koleksiyonunda bulunan Türk resim sanatının önemli isimlerinin tablolarındaki portreleri de inceleyecek.

“Natürmort Zamanı”
Tablolardaki ölü doğayı inceleyecek çocuklar bu atölyede kendi natürmort düzenlemelerini yapacak, ardından bu düzenlemeleri model olarak kullanarak, akrilik boyalar ve çeşitli materyallerle maket kartonlarını resimleyecek. Akrep, yelkovan ve gerçek saat mekanizmaları eklenecek olan resimler, sihirli bir dokunuşla çalışan saatlere dönüşecek.

Çocuklar, SSM’de, sömestr programının yanı sıra Şubat ayı boyunca devam eden diğer atölyelere de katılma fırsatı bulacak. Atölyelerle çocuklar, Türk ressamlarını tanıyarak; manzara, natürmort, portre, izlenimcilik, realizm gibi kavramlar konusunda farkındalık geliştirecek. 15 kişi ile sınırlı olan Şubat ayı atölyeleri, sömestr etkinliklerinden farklı olarak ücretsiz gerçekleştirilecek.

“Portreler Konuşuyor “
Çocuklar bu atölyede portre resminin özelliklerini öğrenirken, sanatçılar arasındaki farklılıkları da görme şansını yakalayacaklar. Kendilerine özgü portreleri, kendilerine özgü espri anlayışlarıyla resimleyecekler.

“Tablomdaki Meyveler, Çiçekler “
Çocuklar atölyede natürmort resminin özelliklerini öğrenirken, seçtikleri objelerle kendi düzenlemelerini yaratacak ve en eğlenceli, en renkli natürmort resimlerini yapacaklar.

“Gördüğüm En Güzel Manzara “
Çocuklar Sera Atölye’nin geniş pencerelerinden dışarıyı izleyecek ve manzarayı istedikleri -öğelerle tamamlayacaklar. Kâğıtlarına, hayal ettikleri en güzel manzarayı resimleyecekler.

Tablo Koruma Bilimi; Konservasyon Atölyesi
Müzedeki eserlere zarar veren etkenleri ve eserlerin nasıl korunduğunu eğlenceli bilimsel deneyler içinde anlamaya çalışmak için tasarlanan bu atölye çalışmasında çocuklar, müzenin arka planını da görme şansı yakalayacaklar.

“Türk Ressamlarla Köşe Kapmaca “
Çocuklar, bu atölyede müze içinde eğlenceli bir oyunun peşine düşecekler. Büyük bir küp ve küpün her yüzeyinde bulunan başka bir resim ve ressam onları yönlendirecek. Tablodan tabloya heyecanlı bir köşe kapmaca oyunundan onların akıllarında Osman Hamdi Bey, Şeker Ahmed Paşa, Nazmi Ziya Güran, Halil Paşa, İbrahim Çallı ve Fikret Mualla kalacak…

Hafta İçi Programları
Salı Günleri – Portreler Konuşuyor
Çarşamba Günleri – Tablomdaki Meyveler, Çiçekler
Perşembe Günleri – Gördüğüm En Güzel Manzara
Cuma Günleri – Türk Ressamlarla Köşe Kapmaca

Eğitimler pazartesi günleri hariç hafta içi 10:00-12:00, 11:00-13:00 ve 13:00-15:00; saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Daha fazla detay için http://muze.sabanciuniv.edu adresinden bilgi alınabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT