Sinema ve Sanat İlişkisi

Tarihler: 16 Haziran 2021 Çarşamba ~ 16 Haziran 2021 Çarşamba 16 Haziran 2021 20:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: Online - 400.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 16, 2021 ~ Haz 16, 2021
Sinema ve Sanat İlişkisi semineri, 4 oturum olarak 16, 23, 30 Haziran ve 7 Temmuz 2021 tarihlerinde 20:00 - 22:00 saatleri arasında Zeynep Özlem Havuzlu  ile online ve canlı olarak Zoom platformu aracılığyla sizlerle.

Hazırlayan: Zeynep Özlem Havuzlu 

Sinema yapısı itibariyle tüm sanat alanlarının bilgi ve tekniklerini kendi özgün dilini oluşturmak için kullanır. Bu nedenle binlerce yıllık sanat dallarının bilgileri en genç sanat dalı olan sinema sanatının da özü haline gelmiştir. Bu seminerde sinemanın içerik ve biçiminin ayrılmaz bir parçası haline gelmiş sanat dallarıyla ilişkisi incelenecektir.

Bu seminer iki saatlik dört çevrimiçi oturumdan oluşmaktadır:

Sinema - Resim: Filmin görsel unsurları: Aydınlatma çerçeve, mizansen vb.
Sinema - Müzik: Filmin ritmi, kurgusu, film müziği
Sinema - Mimarlık: Sahne dekor, set kurulumu, sinemasal mekân yaratma
Sinema - Sanat Tarihi: Sanat tarihinin büyük yapıtlarının filmlerde yeniden yaratımı, kullanılışı.


Zeynep Özlem Havuzlu

1996 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema TV Programı’nda lisansüstü eğitimine başladı. Aynı bölümde 1999 yılında Araştırma Görevlisi oldu. 2005 yılında okuldaki görevinden ayrılarak serbest yazar olarak çalışmaya başladı. Çeşitli dizi ve film projelerinin içinde yer aldı. Yazdığı diziler Hanımın Çiftliği, Keşanlı Ali, Tatar Ramazan, Avlu; televizyon filmi Adam ve Çocuk; senaryosu Kültür Bakanlığı desteğiyle yazılan sinema filmleri Ayrılan Yollar ve Ararat’ın Yolculuğu’dur. Halen yazar olarak çalışmalarına devam etmekte ve Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak “Öykü ve Öyküleme Teknikleri”, “İleri Senaryo” ve “Kısa Film Senaryosu” üzerine eğitim vermektedir.


*Yaratıcılık, İlham, İmgelem Çalışmaları’nın geliri Tiyatro Boyalı Kuş'un yeni prodüksiyonuna aktarılacaktır.

- Biletinizi aldıktan sonra kaydınızı yapabilmemiz, size seminerle ilgili ön bilgileri ve Zoom bağlantısını gönderebilmemiz için adınızı, soyadınızı ve referans numaranızı belirttiğiniz bir e-postayı atolye.tiyatroboyalikus@gmail.com adresine göndermeniz gerekmektedir.- Etkinlik, 4 oturum olacaktır. 16, 23, 30 Haziran VE 7 Temmuz 2021 tarihlerinde 20:00 - 22:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.- Etkinlik, online - canlı olarak Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.- Yayınları bilgisayar, tablet ya da telefonunuzdan izleyebilirsiniz.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak etkinliğe katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle etkinliğe zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT