Trileçe, 1930'lardan itibaren tüm dünyaya yayılan sütlü bir tatlıdır. Trileçe ismi İspanyolca'da "üç" ve "süt" anlamına gelen "tres" ve "leches" kelimelerinden gelmektedir. Hazırlanışı esnasında üç farklı süt ürünü (konsantre süt, buharlaştırılmış süt ve krema/kaymak) kullanıldığı için bu adı almıştır.
Diyarbakır'ın baklava ustaları yaz aylarında daha çok tercih edilen tatlılar olan sütlü Nuriye ve güllaçtan ilham almışlar ve böylece ortaya sütlü soğuk baklava çıkmış. Sütlü Tatlılardan Soğuk Baklava ve Trileçe Atölyesi (Workshop) işlem basamakları aşağıdaki gibidir;
- Trileçe yapım ve teknikleri
- Frambuaz sos hazırlama ve teknikleri (Demo)
- Trileçe keki ve teknikleri öğrenme
- Fıstıklı soğuk baklava yapımı
- Çikolatalı soğuk baklava hamuru yapma ve işleme teknikleri (Demo)
Etkinlik Kuralları:
- Atölye öncesinde bilet kontrolü yapılmaktadır.
- Her bilet 1(bir) kişiliktir.
- Pastacılık okulu atölye mutfağı 8 kişiliktir. Her istasyonda 1 (bir) kişi çalışacak şekilde planlanmıştır.
- Atölyeler tam donanımlı profesyonel pastacılık okulu sınıfında gerçekleşmektedir.
- Yapılan ürünler için saklama kaplarınızı getirerek yanınızda götürebilirsiniz.
- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
- CCA İstanbul gerekli gördüğü ya da minimum katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde, katılımcıların ödemiş olduğu etkinlik ücretini iade ederek organizasyonu iptal etmek hakkını saklı tutar.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.