Okulların en keyiflisi tatilde açılıyor!
Yeni menülerle ve farklı reçetelerle sunduğumuz 5 gün sürecek Tatilin Okulu -Yaz Özel’de de, çocuklarınız hem keyifli vakit geçirecek hem de mutfak hakkında birçok bilgi öğrenecek.
MSA’daki Tatilin Okulu’nda küçük gurmeler; önce mutfakta hijyen, güvenlik, sofra düzeni ve mutfak ekipmanı hakkında bilgi edinecekler. Daha sonra temel uygulamaları öğrenecek, dünyanın farklı bölgelerinden lezzetlerle tanışacak ve en sevdikleri yemekleri kendi elleriyle hazırlayacaklar.
Tatilin Okulu’na katılan çocuklar, bundan böyle mutfakta söz sahibi olacak ve kendi kendine yetebilmeyi öğrenecekler.
Siz de evinizin küçük şefine bu eşsiz deneyimi hediye ederek, ona hayatı boyunca hatırlayacağı harika bir mutfak deneyimi yaşatabilirsiniz.
1. Gün - Mutfağa Giriş:
Mutfakta güvenlik
Mutfakta hijyen
Mutfak ekipmanları
Sofra düzeni
Bıçak seçme, kullanma ve kesim teknikleri; julienne, alumette, batonette, brunoise, macedoine
Ana soslar ve pişirme teknikleri
o Dana etli ve sebzeli egg noodle
o Zeytinyağlı taze fasulye
Bu dersin sonunda çocuklar mutfakta güvenlik ve hijyen nedir, neden önemlidir, bıçak nasıl seçilir ve temel kesim teknikleri nelerdir gibi soruların cevaplarını bulacak; temel pişirme teknikleri ile öğrenilen bilgilerle dana etli-sebzeli egg noodle ve zeytinyağlı taze fasulye yapmayı öğrenecekler.
16 Ağustos Pazartesi, 10.00-15.00
2. Gün - Et & Balık & Tavuk:
· Bonfile temizleme (Demo)
· Kremalı mantarlı bonfile
· Çıtır levrek simit; taze otlu mayonez ile
· Fırında sebzeli tavuk but
Bu dersin sonunda çocuklar bu ürünleri en doğru şekilde nasıl işleyeceklerini, hangi teknikleri uygulamaları gerektiğini ve doğru pişirme yöntemlerini öğrenecekler.
17 Ağustos Salı, 10.00-15.00
3. Gün - Sushi
· Sushi pirinci
· California roll
· Karides nigiri
*Bu derste çiğ deniz ürünü kullanılmamaktadır.
Bu dersin sonunda çocuklar Uzak Doğu mutfağı ile ilgili genel bilgi sahibi olacak; bu mutfağın en çok tercih edilen yemeklerini ana hatları ve pişirme yöntemleriyle öğrenecekler.
18 Ağustos Çarşamba, 10.00-14.00
4. Gün – Taze Makarna Hamuru ve Sos Hazırlama Teknikleri:
Fettuccine bolognese
Ricotta ve ıspanaklı ravioli, adaçaylı tereyağlı sos
Bu dersin sonunda çocuklar, taze makarna hamurunun hazırlanmasından şekillendirmesine ve soslarla lezzetlendirilmesine kadar tüm detaylarını öğrenecekler.
19 Ağustos Perşembe, 10.00-15.00
5. gün Pizzalar ve Salatalar:
Pepperoni pizza
Pizza verdure; karışık sebzeli pizza
Gorgonzolalı yeşil salata
Bu dersin sonunda İtalyan mutfağının ve çocukların vazgeçilmezi pizzanın hamurundan pişirilmesine kadar tüm aşamalarını ve taze salata hazırlamanın püf noktalarını öğreneceksiniz.
20 Ağustos Cuma, 10.00-15.00
9-14 yaş aralığının dışındaki kişiler mutfaklara alınmayacaktır.
Eğitim 14 kişiliktir.
Katılımcılar istasyonlarında tek başına çalışmaktadır.
Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
- Mutfak Sanatları Akademisi’ne giriş için HES kodu zorunludur. Lütfen gelmeden önce HES kodunuzu almayı unutmayın.- Covid-19 pandemi süreciyle birlikte alınan tedbirler doğrultusunda MSA bünyesinde hayata geçirilen genel uygulamalar için tıklayın.- Workshop boyunca yapacağınız yemeklerin fazlasını evinize götürmek üzere, saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz.- Etkinlik sadece belirtilen yaş aralığındaki katılımcılar içindir. - Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.- Biletler tek kişiliktir. - İstasyonlarda tek kişi çalışılacaktır.- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.