Unutma Taşları: Değişen Formlar

Tarihler: 19 Şubat 2021 Cuma ~ 19 Şubat 2021 Cuma 19 Şubat 2021 18:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: Online Katılım - Tam 45.00 TL Öğrenci 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 19, 2021 ~ Şub 19, 2021
Kıymet Daştan ile "Unutma Taşları: Değişen Formlar" atölyesi sizlerle...

"Gündelik hayatta hafızayı nasıl sakladığımız, nasıl yok ettiğimiz ve onu nasıl oluşturduğumuzu, gittiğimiz dere ve deniz kenarlarından ya da şehirde karşılaşılıp topladığımız taşlar üzerinden konuşup kendi unutma taşlarımızı yaratıyoruz. Bu atölyede sakladığımız ya da bulduğumuz taşları; bant, gazete, dergi, fotoğraf gibi kağıt malzemeler, sulu boya, boya kalemleri, makas, kumaş, dikiş ipi, falçata, silgi gibi ayrıca; strafor, poşet, karton, alüminyum folyo gibi ambalaj ürünleri ile çevremizde rahatlıkla bulabileceğimiz her türlü atık malzemeyle hazırlıyoruz.

Atölyede yaptığımız uygulamalar saklanılan ve atılan şeyler ile hafıza arasındaki bağa işaret edip yükleri hafifletmek üzerine düşünme alanı sunuyor. Diğer yandan 3 boyutlu bir formun kendisine odaklanıp ondan bir kabuk oluşturmak, sarmak, kırmak, eklemek, dikmek, yapıştırmak, doku çıkarmak, boyamak gibi fiziksel eylemlerden oluşan denemeler yapıyoruz. Bu üretim sürecinde unutmanın ya da hatırlamanın fiziksel yöntemleri üzerinden ifade biçimleri bulmaya çalışıyoruz. Hafıza gibi soyut bir kavramın gündelik hayatımıza yayılmış katmanlarını görünür kılmayı, etrafımızdaki gündelik nesnelerle ve malzemelerle olan ilişkimiz üzerine yeniden düşünmeyi hedefliyoruz."

Malzemeler
Farklı boylarda birkaç adet taş
Çeşitli ambalaj ürünleri (alüminyum folyo, poşet, strafor vb.)
Kağıt malzemeler (gazete, dergi, fotoğraf)
Sulu boya, boya kalemleri
Makas
Falçata
Yapıştırıcı
Bant
Silgi
Kumaş
Dikiş ipi

"Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir."


Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Yaş Grubu: 13 yaş ve üzeri herkes

Kontenjan: 25 kişi
Süre: 90 dakika

Kıymet Daştan Hakkında
Kıymet Daştan’ın (d. 1980, İstanbul) kavramsal izdüşümlerle yüklü biçimsel deneyleri, bellek, miras, toplumsal  rolleri irdelerken malzemenin şiirsel ufkunu keşfe çıkar. Üretmek ve fiziksel bir mevcudiyete büründürmek sanatçı için düşünmenin bir yoludur. Günlük yaşam nesnelerinin dolaşan ve tekrarlanan sembolleri ve işaretleri arasında parçalanmış bellek görüntülerini bulmaya kararlı, Daştan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü’nü (2008) bitirdi ve Milano’daki Domus Academy’de tasarım yüksek lisansı (2014) yaptı. Türkiye’nin çeşitli kamusal alanlarına heykeller yapan İstanbul ve Fransa’da olmak üzere 2 kişisel sergi açan sanatçı, şimdiye kadar yurt içi ve yurt dışında çeşitli galeri ve kamusal alanlarda birçok karma sergiye, sanatçı rezidanslarına ve sempozyumlara katıldı. Son olarak 2019 yılında Beyrut’taki Ashkal Alwan'ın 1 yıllık Home Workspace programını tamamladı. Bunların yanı sıra uzun süre İstanbul Kapalıçarşı’da tasarım dersleri verdi. 2008’de Sabancı Sanat Ödülleri; Heykel Bölümü Birincilik ödülü, 2013‘de JTR Mücevher Tasarım yarışması; birincilik ödülü gibi birçok yarışmada dereceler kazandı. Ayrıca Daştan, dünya çapında sanatçıların projelerini hayata geçirmeleri için tasarım, prodüksiyon ve proje geliştirme desteği verdi. Masumiyet Müzesi’nin kurulum sürecinde ve sonrasında Orhan Pamuk’un vizyonu doğrultusunda müze için çalışmalar üretti; 14. İstanbul Bienali “Tuzlu Su”da Anna Boghiguian, Michael Rakowitz’ın çalışmalarının, 15. İstanbul Bienali “İyi Bir Komşu”da ise Mahmoud Khaled’in çalışmasının proje koordinatörlüğünü üstlendi. Daştan çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

SEANSLAR:
15 Ocak Cuma 19:00-20:30
19 Şubat Cuma 19:00-20:30

- Atölyeye bilet satın alırken, çevrimiçi atölyeye katılıma dair gerekli bilgilerin size iletilebilmesi için Biletix üyeliği ile giriş yapmanız ve güncel e-mail ile cep telefonu numaranızı vermenizi rica ederiz. Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak etkinliğe katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT