Şef Şemsa Denizsel'in raflarda yerini alan 'Kulaktan Dolma Tarifler' yemek kitabındaki reçeteler ile hazırlayacağı ve Ayça Budak'ın şarap eşleşmeleriyle kurulacak bir sofra gastronomi meraklılarını bekliyor.
Şemsa Denizsel Şemsa Denizsel 1967 yılında İstanbul'da doğdu. Liseye kadar İstanbul'da okudu. Avusturya Lisesini bitirdikten sonra Londra da Halkla İlişkiler bölümünde okudu. Londra'da okuduğu yıllarda yarı zamanlı olarak restaurantlarda çalıştı. Londra'daki eğitiminden sonra İstanbul'a döndü. 1992 yılında Vizyon Dekorasyon dergisinde işe başladı. Fotoğrafa olan ilgisinden dolayı life style fotoğraf sitilisti oldu. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin Burç lokalinde işletmeci olarak görev yaptı. Ardından ortağı ile birlikte Kantin‘i açtı. Burada Yeni İstanbul Mutfağı adı altında yemekler yaparak 18 yıl insanlara hizmet etti. Daha sonra, Avalık’ta bir zeytinlikte kendine has bir mutfak kurdu. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde konferans vererek insanları sağlıklı yemekler konusunda bilinçlendiriyor. Ayça Budak Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da ATÜ Duty Free Vintage Şarap Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey İçki/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi, Ticari Pazarlama On Trade Şefi, Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda hobisi olan şarap ve alkollü içkiler sektöründe çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. Ayça Budak bu dönem boyunca birçok şarap uzmanı ile çalışmıştır.
California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture, MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.
International Wine& Spirits Academy Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü içinbüyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme&içme eğitimine destek oluyor.
- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.- Yiyecek ve içecek ikramı olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.- Çok yoğun parfüm sürülmemesi istenmektedir.- Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.