Wine & Dine: The Nose Meets The Che

Tarihler: 17 Şubat 2020 Pazartesi ~ 17 Şubat 2020 Pazartesi 17 Şubat 2020 19:00

Yer: IWSA

Ücret: - 300.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 17, 2020 ~ Şub 17, 2020
IWSA'nın klasikleşen 'The Nose Meets The Chef' etkinliğinde parfümör Vedat Ozan'ın belirlediği kokular, Apartıman Yeniköy’ün şefi Burçak Kazdal’ın hazırladığı eşsiz lezzetler ve Ayça Budak’ın eşleşmeleriyle gerçekleşecek sıra dışı bir gastronomik deneyime hazır mısınız?

Kokuların burunda ve damakta bıraktığı etkilere tanıklık edeceğiniz bu etkinliği kaçırmayın.  

Vedat OzanM. Vedat Ozan, (d. 1959)
Türk parfümör, koku uzmanı ve fotoğrafçı. 1978 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’ni (Kadıköy Maarif Koleji) bitirdi. Yüksek öğrenimi 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. İFSAK’ta fotoğraf üzerine aldığı eğitimlerin ardından proje koordinatörlüğü ve fotoğraf eğitmenliği yaptı. Bunun yanı sıra İFSAK Dergisi yayın kurulunda da yer aldı. Profesyonel bağımsız parfümörlüğünün yanı sıra duyular (ve özellikle koku duyusu) konusunda çalışmalar yaptı. 2009-2012 arasında 94.9 frekansından yayın yapan Açık Radyo’da Salı sabahları 10.30’da Koku adlı programı hazırlayıp sundu. Koku duyusu ile ilgili olarak çeşitli konferans ve seminerlere katıldı, aynı zamanda üniversitelerde çeşitli derslere konuk eğitmen olarak davet edildi. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kültürel İncelemeler, Lisanüstü programında “Duyuların Kültürel Tarihi” adlı dersin ve Bilgi Eğitim Kurumunda "Koku Temel Eğitimi" sertifika programının eğitmenliğini yapmaktadır. Bunun yanı sıra birçok dergide koku üzerine makaleler kaleme aldı. Harper's Bazaar, Marie Claire Maison, Vogue Türkiye gibi dergilerde de kendisi ile koku duyusu üzerine yapılan söyleşiler yer aldı. Çalışmalarını kokucuk.com internet sitesi üzerinden sürdüren Vedat Ozan, koku duyusu üzerine atölyeler düzenliyor.

Burçak Kazdal
San Francisco Academy of Art University'de Endüstriyel Tasarım okudu. Türkiye'ye dönünce iki sene tasarım alanında çalıştı, fakat çocukluğundan beri içinde olan yemek tutkusu ağır bastı ve yönünü değiştirerek yemek işini ciddiye almaya karar verdi. Dükkan Kasap'ta çıraklığa başladı. Bu çıraklık balık tezgahları ve hamur ustalarıyla sürdü. Mutfağa adım atarak önce Abra Cadabra'da, ardından Changa'da deneyim kazandı. Tecrübelerini zenginleştirmeye yurtdışında devam etti. İngiltere'nin Oxfordshire kasabasında özellikle av hayvanlarının ve yerel ürünlerin hakim olduğu menüsüyle ünlü gastropub Kingham Plough'da çalıştı. Tüm bu aşamaları gerçek zamanlı bir okul gibi kendine katarak yeniden Türkiye'ye döndü. Ailesinin Istrancalar’daki koyun çiftliğinde uzun bir süre süt sağımlarından kuzuların doğumuna kadar çiftlik işleriyle ilgilendi. Çıraklığını artık kendi mutfağına taşıyarak büyük ağabeyi Murat Kazdal ile ortak oldu. Doğal tarım ve yerel üreticiyi destekleyen, malzeme odaklı mahalle restoranı Apartıman Yeniköy'ü Ekim 2017'de Murat'la birlikte açtılar.

Ayça Budak
Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. İleri derece İngilizce ve Fransızca bilmektedir.
İş hayatına üniversite yıllarında yaz aylarında Londra’da öğrenci rehberliği ve tam zamanlı olarak da  ATÜ Duty Free Mağazası’nda Satış Temsilcisi olarak başlamış ve sektörün önemli şarap markalarında da görev yapmıştır. 2005 yılında Mey/Diageo’da çalışmaya başlayan Ayça Budak, Saha Eğitim Yöneticisi , Ticari Pazarlama On Trade Şefi , Satış Yöneticisi, Kayra Wine Center Eğitim Müdürü gibi  birçok farklı pozisyonda görev almıştır. 2000 yılından beri aynı zamanda  hobisi olan sektörde çalışmakta ve Temmuz 2013’ten beri de IWSA yönetimini sürdürmektedir. California Vinquiry Labs Sensory Training, Plumpton College Viticulture,  MSA Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Wine & Spirit Education Trust Level 4 Diploma eğitimi almıştır. MEB ve WSET’nin yetkili eğitmenidir. Ayrıca Management Center Turkey’den  Eğiticinin Eğitimi, ACT Danışmanlık’tan Koçluk ve Mentorluk, Diem Akademi’den Nefes Eğitimi ve  Hikaye Anlatıcılığı gibi bir çok mesleki ve kişisel gelişim sertifikasına sahiptir.

International Wine& Spirits Academy
Mey|Diageo Türkiye tarafından kurulan  IWSA, gastronomi sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmayı hedefliyor. Fermente ve distile içecekler hakkında aranılan her türlü bilginin bulunabileceği bir eğitim ve uygulama merkezi olarak Türkiye gastronomi sektörü için büyük bir açığı da kapamayı hedefleyen merkez, bütünsel bir yeme &içme eğitimine destek oluyor.

- Etkinlik 18 yaş üstüne açıktır.- Yiyecek ve içecek ikramı olacağı için katılımcıların herhangi bir alerjisi varsa önceden bildirmeleri gerekmektedir.- Çok yoğun parfüm sürülmemesi istenmektedir.- Güvenlik sebebiyle plaza girişinde kimlik ibrazı zorunludur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT