The Underground Youth & Velvet Régine

The Underground Youth & Velvet Régine

Tarihler: 14 Mart 2022 Pazartesi ~ 14 Mart 2022 Pazartesi 14 Mart 21:00 - 14 Mart 23:45

Yer: Salon İKSV

Ücret: Erken Dönem - 170 TRY

Nereden Alınır: www.biletino.com

Adres: Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane 34433 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00

Web: http://www.saloniksv.com

E Posta: info@saloniksv.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2022 ~ Mar 14, 2022

Yıllardır gelişmekte ve dönüşmekte olan ses estetiği ile The Underground Youth, karanlık sinematografiler içeren psikedelik yolculuklardan ham ve yoğun, gürültülü post-punk stiline geçiş yaptı. Berlin’deki stüdyosunda bu dönüşümü dokuzuncu albümleri olan "The Falling" ile yansıtan TUY; her zaman olduğu gibi kulağa hoş gelen melodilere, şiirsel, karanlık sözlere odaklanan yeni albümünün Avrupa turnesi kapsamında, Salon IKSV'de tarzın meraklıları ile buluşuyor.

Tarihçe :

Anavatanı Manchester olan İngiliz post-punk grubu, 2008’de Craig Dyer tarafından kuruldu ve 2009’da dinleyiciyle ilk kez çevrimiçi olarak buluştu. Dyer, ilk albümlerini Bandcamp platformunda ücretsiz olarak paylaştı. Ardından bazı parçalarını Permanent Vacation, Persona, Vinyl gibi filmlerden görüntülerle birleştirerek bu videoları YouTube’da yayınladı. Bu videolar dinleyiciler tarafından oldukça ilgi gördü ve grubun dünya çapında bir hayran kitlesine ulaşmasına önayak oldu. Grup, önce Flower Power Records ile anlaştı, The Perfect Enemy albümüyle birlikte Godon Fuzz Club Records’a geçiş yaptı. Dyer, turnelerinde canlı müzik yapan birçok sanatçı ile aynı sahnede bulundu, bunların arasında eşi Olga Dyer da bulunuyor. The Underground Youth, 2012’den beri Avrupa’yı birkaç kez turladı. Grubun hızla artan popülerliği ile ilk LP’leri tükendi ve yeniden basımına karar verildi. Aslen Manchester’da kurulmuş olan grup, bugünlerde Berlin’de yaşıyor.

Stil :

The Underground Youth, shoegaze ve psikedelik rock esintileriyle bezenmiş karanlık post-punk icra ediyor. Parçaların genel atmosferini monoton bir hava domine ediyor, aynı anda akılda kalıcı melodiler bir ses duvarı oluşturana kadar bozulmaya uğruyor. Parçalar, sözleri yalnızca müzikal atmosferle güçlendirebilmek için, kesintisiz olarak birbirini izliyor. İlk iki albüm olan Morally Barren ve Voltage lo-fi psikedelik stiline sahip olsa da, grubun asıl sound’u Mademoiselle ve Sadovaya albümlerinde ana karakterini kazanıyor. The Underground Youth bir ifade biçimi olarak yalnızca müziği kullanmıyor; daha yoğun bir duygusallığa erişebilmek adına bilinçli olarak diğer araçlara da başvuruyor. Video kliplerinde ve albüm kapaklarında yer alan idol göndermelerine ek olarak, Dyer ve çevresi 2010’dan beri kendi ürettiği görselleri gitgide daha çok kullanmakta. Bilhassa A Lo-Fi Cinematic Landscape isimli eserinde Dyer’ın müzik ile sinema arasında kurduğu yakın bağı açıklıkla görebiliyoruz. Bob Dylan, The Brian Jonestown Massacre ve The Jesus and Mary Chain gibi müzisyenlere ve tabii ki sinemaya ek olarak Dyer, müziği üzerindeki etkileri sayarken Rus edebiyatından bahsetmeden geçemiyor.

-------------- 

Velvet Régine, İstanbul doğumlu sanatçı Alper Erkut'un sahne personası için kullandığı bir isim.

Alper Erkut, İstanbul'un Anadolu yakasında büyüdü. Her iki yakanın yeraltı sahnesindeki yirminci yılına yaklaşan kariyerinde, hem müzisyen hem de organizatör olarak pek çok projeye katkıda bulundu. Kendi kendine davul çalmayı ve vokal yapmayı öğrenen Erkut, henüz 15 yaşındayken ilk grubu olan Noisy Sins of the Insect'e katıldı. Avrupa ve Amerika'dan pek çok albüm çıkaran grup, Last.fm ve Myspace üzerinden yüksek dinlenme sayılarına ulaşarak tarzının kült gruplarından birine dönüştü. Byzantion Records & Music Shows projesinin kuruculuğunu üstlenen Erkut, 2000'lerin ortalarına doğru Analena, Daitro, Sugartown Cabaret, Birds In Row, Celeste, Sheer Mag, Tottoro, Nine Eleven, Hexis, King Salami & Cumberland Three, Ten Volt Shock, Reptilians From Andromeda, Haossaa, The Raws, The Kilink, Palmiyeler, Brek, Islandman, Eskiz, Ağaçkakan, Ati & Aşk Üçgeni, The Kites, Hedonistic Noise, Kim Ki O, Secondhand Underpants, Feza, Helak, Ponza, The Kites, Destroy Earth, Hack the Fool, Tampon, Cemiyette Pişiyorum, Lifelock, Beyaz Hayvanlar, Yıldıztozu, The Young Shaven, In Hoodies gibi pek çok yerli ve yabancı gruba konser düzenledi. Bu süre içerisinde Stevan Flipovic, Circuits Made Flesh, Lost in Bazaar gibi pek çok müzik grubunda canlı performanslara devam etti ve pek çok albüm kaydetti.

2012 yılında Paul Benjamin Osterlund ile Foton Kuşağı isimli rock grubunu kurdu. İlk albümlerini kaydettikten hemen sonra, aralarında Amsterdam, Kiel, Hamburg, Berlin, Bonn, Köln, Paris, Le Havre, Caen, Utrecht, Emmen, Tillburg gibi şehirlerin bulunduğu 12 konserden oluşan Batı Avrupa turnesini organize etti. Avrupa'nın en önemli festivallerinden biri olan Incubate Fest'de Gang of Four, Built to Spill, Shonen Knife, Cocorosie, Balmorhea, Jesu, Still Corners, A Place to Bury Strangers, The Black Heart Rebellion, Barn Owl, Tim Hecker, Doom, Mayhem, Psychic Ills, Anna von Hausswolff, Josef van Wissem, Mum, And So I Watch You From Afar, Dead Meadow gibi grup/müzisyenler ile aynı organizasyonda yer aldı. Bu süre içerisinde Plaj, Indefinite Time Period, Tecelli, Robotat gibi gruplarda ve sayısı belirsiz yan projede müzik çalışmalarını sürdürdü, yaklaşık 5 sene boyunca 100'den fazla canlı performans sergiledi ve 3 albüm kaydetti.

2020 yılında oluşturduğu sahne personası Velvet Régine kapsamında, bestelerinde davul ve vokalleri kendisi kaydederken, şarkıların miksaj aşamasında da pek çok düzenlemeye katkıda bulundu. Değişmekte ve gelişmekte imtina etmeyen müzik zevki aracılığıyla evrimleştirdiği, kasvetli ve sonik ses estetiğine dayalı, “manzara niteliğini somutlaştıran aygıt”ını kimi zaman 70'ler psikedelik rock müziği, kimi zaman ise 80'ler sonik synth öğeleri ile sentezledi. Yüksek perdeli sıradışı vokallerin şeytani dinamizmini bu sentezin belirleyici faktörü haline getirmeyi amaçlayan Erkut, kişisel sularda yüzme eğiliminde ısrarcı olduğunu bağımsız bir duruş ile ifade etmekte kararlı.

---------------

COVID-19 ÖNLEMLERİ

Mekânlara girişte Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES kodu sorgulaması yapılacaktır. Etkinliğe katılacak misafirlerin mekâna gelmeden önce Hayat Eve Sığar uygulamasını indirip HES kodu alması gerekmektedir. İlgili uygulamanın “HES kodu sorgula” bölümünden “riskli değildir” sonucu çıktığı durumda etkinliğe giriş yapılabilir. HES kodu “riskli” çıkan izleyiciler etkinliğe alınmaz.

İzleyicilerin mekânlara maske ile girmeleri ve içeride bulundukları süre boyunca maske takmaları gerekmektedir. Maskesi olmayan ya da maskesini değiştirmek isteyen izleyicilerin kullanabilmesi için maske bulundurulacaktır. Maske takmamakta ısrar edenler mekân dışına çıkarılır.

Misafirler COVID-19 kapsamında alınan kurallara uymalıdır. Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır. 

BİLETLER:

1 - Erken Dönem - 170 TRY

2 - Genel Giriş - 220 TRY

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT