DİMAĞ - Müzik ve Dans Performansı

DİMAĞ - Müzik ve Dans Performansı

Tarihler: 14 Ekim 2022 Cuma ~ 14 Ekim 2022 Cuma 21:00

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Platinum Sahnesi

Ücret: 1. Kategori (Ön Satış) - ₺121,00 2. Kategori (Ön Satış) - ₺99,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: https://www.zorlupsm.com/tr

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2022 ~ Eki 14, 2022

Sıradışı bir müzik ve dans performansına hazır olun! DİMAĞ, Cansu Ergin, Turgut Alp Bekoğlu, Sami Hosseini ve Salih Korkut Peker kadrosuyla 14 Ekim’de Zorlu PSM'de!

Muhakeme, akıl, bilinç, anlayış… Gerçek olanın farkına varma hali.

Gerçek olan ile hayal olanı ayırt etme hali. Puslu auradan geçerek, gerçeği idrak etme hali. Gerçeği idrak ettiğinde içtekini şeffaf görebilme hali biraz da. Bilinen ve bilinmeyen hareketin, görülen ve görülmediği düşünülen gerçekliğin, duyulan ve duyulmadığı düşünülen seslerin varlığını idrak edebilme.

Hareketin, hareketsizliğin, sesin, çok seslinin, bedene gelmişin gelecek olanın sesle vuku bularak yine kalpten çıkacak olanın habercisi. Zihinden kalbe, kalpten zihne demlenerek yola çıkanların dans ve müzik performans yolculuğu…

Performans, DİMAĞ tanımından yola çıkarak insanın bilinç anlarına odaklanır. Bilincin, aklın seçiciliği ile karar verme yetisini kullanır. Müzisyen ve dansçının aynı kompozisyon içerisinde doğaçlama oluşturdukları müzik ve dansları, bunların birbirleri üzerindeki etkileri DİMAĞ’ın seyircinin algısı üzerinde doğal bir izdüşüm oluşturur. Müzik gerçeklik içerisinde akarken, dans hayal eder ve gerçeğe dönüştürür veya müzik hayal içerisinde akarken, dans gerçeklik içerisinde hareketini sürdürür. Performansçıların yarattıkları bu bütünlükteki dünyaya, seyirci de adım attığında hayal-gerçek, neşeli-hüzünlü, zor-kolay tüm düşünce ve duygular arasında geçişlere tanıklık edilebilir ve bazı anlarda daha derin anlamlara sahip olarak bilince, bir başka deyişle DİMAĞ'a ulaşabiliriz. Pek çok kavram gibi iyilik de kötülük de hayatın değişmeyen parçalarıdır ve bu nedenle performans hiçbir olguyu iyi veya kötü olarak yargılamaz, her şeyi seyirciye bırakır, her seyirci farkında olduğu ya da olmadığı algıyı, bilinci, DİMAĞ’ı kendisinde arar, bulur ve kendi aklı, zihni, ruhu ve kalbi ile yüzleşir.

Dans kompozisyon ve kavramsal çerçeve: Cansu Ergin
Davul: Turgut Alp Bekoğlu
Def ve perküsyon: Sami Hosseini
Perdesiz Gitar ve Çağlama: Salih Korkut Peker

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT