Pasolini: Gizli Yangınlar

Pasolini: Gizli Yangınlar

Tarihler: 21 Kasım 2022 Pazartesi ~ 22 Kasım 2022 Salı 20:00

Yer: İş Kuleleri Salonu

Ücret: 1. Kategori - ₺350,00 2. Kategori - ₺300,00 3. Kategori - ₺200,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - TÜKENDİ - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: İş Kuleleri Levent Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 21, 2022 ~ Kas 22, 2022

İstanbul Tiyatro Festivali, İtalyan sinemasının efsane yönetmeni Pier Paolo Pasolini’nin doğumunun 100. yılını, dâhi yönetmenin benzersiz dünyasını dansla yorumlayan Gizli Yangınlar ile kutluyor. Usta koreograf Monica Casadei’nin merakla beklenen yapımı, dünya prömiyerinden hemen sonra İstanbullu izleyicilerle buluşuyor.

“Monica Casadei’nin dansçıları değişen yörüngelerde yarattıkları hareket mozaiğiyle zamanı ve mekânı ustalıkla işliyor.” – Teatrionline

Yönetmen, senarist, oyun yazarı, şair, yazar ve gazeteci, sahip olduğu zengin kültürel birikimle resimden tercümeye pek çok farklı alana katkı sağlayarak ismini sadece İtalya’nın değil 20. yüzyılın en büyük entelektüelleri arasına yazdıran Pasolini’ye adanmış bu gösteride, geçmişten günümüze insanlığın tutkulu ama çelişkilerle dolu hikâyesi canlandırılıyor.

İtalyan Artemis Danza topluluğu, dansın bedeni ve ruhu birleştiren özelliğini Pasolini’nin çok katmanlı imgelerini iletmekte güçlü bir araç olarak kullanıyor. Gizli Yangınlar’da, Roma’nın hayatla dolup taşan mahallelerinin güneşi parıldarken, Monica Casadei’nin canlı koreografisinde gökyüzünün maviliği ve baharın ılık havası hissediliyor. Çocukların oynadığı, rengarenk giysiler içindeki gençlerin bir yandan hayaller kurup bir yandan da haklarını aradığı sokaklar görülüyor. Pasolini’nin sinema dilinin temel taşlarından olan kadın-anne rolünden özgürlük kavramına, şiirden sanatsal bir ortaklık kurduğu Bach'ın müziğine kadar geniş bir yelpazeyi kucaklayan gösteri, izleyenleri yönetmenin dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor.

Farklı sanatsal, kültürel ve coğrafi alanları keşfe özellikle önem veren Monica Casadei’nin kariyerinde ilham aldığı isimlerin başında, Paris’te çalıştığı koreograflar Pierre Doussaint ve Isabelle Doubouloz ile Aikido ustası André Cognard geliyor. Fransa’da kurduğu Artemis Danza’yı 1997’de İtalya’ya taşıyan Casadei, o günden bu yana 40’tan fazla orijinal yapıma imza attı. Dante ve Fellini’ye adanmış projelerin yanı sıra klasik opera ve balelere çağdaş bir pencereden bakan işlerinin her biri övgülerle karşılandı. Topluluk, 2022’de Pasolini’ye adanmış toplam beş proje gerçekleştirirken Pasolini: Gizli Yangınlar da Ekim’de Vis à Vis Festivali’nde prömiyerini yaptıktan sonra ABD’den Kore’ye, Macaristan’dan Hindistan’a dünyanın dört bir yanında izleyicilerle buluşacak.

#Pasolini’nin 100. Doğum Yılı

ARTEMIS DANZA

Yöneten, Koreografi: Monica Casadei
Müzik: AAVV
Müzikal Dramaturji: Davide Tagliavini
Yapım Asistanı: Mattia Molini
Kostüm Asistanı: Michelle Atoe
Pasolini’nin Şiirlerini Seslendirenler: Davide Tagliavini, Monica Casadei
Dansçılar: Samuele Arisci, Michelle Atoe, Silvia Di Stazio, Costanza Leporatti, Mattia Molini, Teresa Morisano, Christian Pellino, Salvatore Sciancalepore, Davide Tagliavini
Dil: İtalyanca; Türkçe üstyazılı
Süre: Yaklaşık 70’ sürer; ara yoktur.
Yaş Sınırı: +7

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT