`Yeryüzünün Yüzleri` Dia Gösterisi

Tarihler: 26 Kasım 2005 Cumartesi ~ 26 Kasım 2005 Cumartesi 26 Kasım Cumartesi Saat 18:00

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi için: www.fototrek.com

Adres: Küçükparmakkapı Abdullah Sok. No: 17 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 90 14 - 245 78 57

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 26, 2005 ~ Kas 26, 2005
FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ İbrahim Göksungur’un “Yeryüzünün Yüzleri isimli dia gösterisi ve söyleşisine ev sahipliği yapıyor.
Etkinlikte Göksungur’un fotograf albümünün tanıtımı yapılacak. "Yeryüzünün Yüzleri", 12 ayrı ülkede çekilen fotograflar ile dünya kültürler mozağinin zenginliğini ve güzelliğini ortaya koymayı amaçlıyor.
26 Kasım Cumartesi günü saat 18:00`de yapılacak olan etkinliğe giriş ücretsiz.

Yeryüzünün Yüzleri isimli albümün konusu, farklı kültürler, farklı yaşam biçimleri, insanlığın farklı coğrafyalarda farklı biçimlenişi, dünya kültürler mozaiğinin çeşitliliği, zenginliği ve güzelliği. İçkinin Meksika’da kaktüsten (tekila), Vietnam’da da pirinçten yapılışı, Tayland’da güzelleşmek için boynuna halka geçiren kadınlar, Myanmar’da, İnle Gölünde bambudan yapılmış adada domates yetiştiren insanlar, Hindistan’da, Tibet’te, Ladak’ta gün boyunca tapınaklarda okunan kutsal kitaplar, Guatemala’da içi boş tahta bir heykel olan yerel tanrıları Machimo’ya, gün boyu sigara ve içki içirerek onu hoşnut tutmaya çalışan insanlar…

Öte yandan, insanların, dünyanın diğer ucunda, adını bile duymadıkları ülkelerde yaşayan başka insanlarla benzerlikleri, ortaklıkları. Birbirine uzak gibi görünen inanışların, kültürlerin, yaşamların aslında ne kadar yakın olduğu. Yani, farklılıkların içindeki benzerlikler, benzerliklerin içindeki farklılıklar…

İletişim Yayınları’ndan çıkan albümde, yeryüzünü temsil ettiği düşünülen, yeryüzünün değişik ve farklı kültürlerini yansıttığı düşünülen 24 ülkede çekilmiş 120 fotoğraf var.

Elbette dünya kültürleri bu kitapta yer alan fotoğraflarla sınırlı değil. Amaç da zaten dünya kültürlerinin bir envanterini çıkarmak değil. Ancak içinde yaşadığımız, yerel kültürlerin batılılaştığı, tektipleştiği, özgün motiflerini ve renklerini yitirdiği süreçte, bu kitap neleri kaybediyor olduğumuza bir bakış niteliğinde… Yeryüzünün Yüzleri” ve “Kadınların Dünyası” sergileri, yeni fotograflarla zenginleştirilerek bir fotograf albümü olarak çıktı.

İBRAHİM GÖKSUNGUR
1958 İzmir doğumlu sanatçı, fotograf ile lise yıllarında İzmir’de tanıştı ve zamanın Gençlik Kültür Merkezi’nin düzenlediği temel fotograf seminerine katıldı. AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni, ODTÜ’de ekonomi alanında yüksek lisans ve bankacılık yılları takip etti.
Dünyanın çeşitli yürelerine yaptığı yolculukları, 1995 yılında “Yolculuk” isimli ilk saydam gösterisini oluşturdu. Bunları 20yi aşkın saydam gösterisi takip etti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT