10. İstanbul Saydam Günleri

Tarihler: 14 Ekim 2005 Cuma ~ 23 Ekim 2005 Pazar 14-23 Ekim 2005

Yer: Turkcell Salonu, Kargart, İfsak

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi için: www.saydamgunleri.org

Adres: Galata Fotoğrafhanesi Galip Dede Cad. Serdar-ı Ekrem Sok. No:5 Giriş Katı Galata Beyoğlu/İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 243 71 87 - 243 71 88

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2005 ~ Eki 23, 2005
10. İstanbul Saydam Günleri, 14-23 Ekim 2005 tarihleri arasında izleyicinin karşısına çıkıyor.

10. YILIN TEMALARI: Bosna, İntifada, Çingeneler ve Dans

Bosna Savaşı biteli 10 yıl oldu neredeyse... Filistinliler`in 2. İntifada`yı başlatmasının üzerinden de 5 yıl geçti... Irksal, dinsel, politik ve temelde tümü ekonomik nedenlere dayanan savaşlarla geleceğe ilişkin olumlu duygularımız (her ne kadar Filistin -İsrail yöneticileri masaya oturuyor gibi görünseler de) giderek zayıflarken, unutkanlık gibi bir zaafımız karşısında hayıflanmak mı yoksa, böyle bir meziyete sahip olduğumuz için mutlu olmak mı, çelişkisini de içimizde taşıyoruz. İnsana ayna tutan savaşlarla, katliamlarla yüzleşmeden geleceği kurgulamak istemediğimiz için, yokmuş, yaşanmamış gibi davranmayı seçmediğimiz için hatırlamaktan ve hatırlatmaktan yanayız.

Tematik bölümlerimizden birini Çingeneler`e ayırmamızın temelinde de yine tarih boyunca ırksal, dinsel, sosyal ayrımcılığa tabi tutulan bir kavme dikkat çekme isteğimiz yatıyor. Çingeneler de bize bu çerçevede ayna tutuyor. Aynı olmak ile farklı olmanın ayrımlarını bilince çağırmaya, kültürler arası farkların kabul ya da ret olgusunu dayatmasına, “öteki” faşizmine, hoşgörü ile dışlamanın hassas ilişkisine Çingeneler`in farklı ülkelerdeki fotoğrafçılar tarafından üretilen görüntüleri aracılığı ile değineceğiz. “Çingene bizzat bahardır.” diyen Ahmet Haşim kadar taraflı, ancak oryantalist yaklaşımlara kaymadan bu tema çerçevesinde yine farklı ülkelerin fotoğrafçılarına çağrı çıkaracağız.

10. yılın dördüncü teması ise dans. Ülkemizde izlemeye alışık olduğumuz festival sahnelerinden üretilmiş dans fotoğraflarının yanı sıra, örneğini çok görmediğimiz farklı ulus kültürleri ya da alt kültürlerin törensel ya da eğlence amaçlı danslarının fotoğraflarından oluşan gösterileri programımıza dahil etmenin çalışmalarını sürdürüyoruz. Farklılıkların ortak yanlarını ya da ortak noktaların farklılıklarını da görmemizi sağlayacak bu bölüm de diğer temaların bütünleyicisi olacak

Turkcell Salonu`ndaki gsöteriler 15-23 Ekim tarihlerinde 14:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Turkcell Salonu, Turkcell, Meşrutiyet Cad. Taksim İstanbul

İfsak Salonu`ndaki saydam gösterileri 15-23 Ekim tarihlerinde 14:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
İfsak: İstiklal Cd. Ayhan Işık Sk. 34/2 Beyoğlu
Tel: (0212) 292 42 01 - 292 18 07

Kargart`taki saydam gösterileri 15-23 Ekim tarhleri arasında gerçekleştirilecek.
Kargart; Kadife sokak No: 16 Kadıköy
T: 0216 330 31 51

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT