Al-Magrib Al-Aksa Dia Gösterisi

Tarihler: 08 Kasım 2006 Çarşamba ~ 08 Kasım 2006 Çarşamba 8 Kasım Çarşamba Saat 19:30

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Fototrek, www.fototrek.com

Adres: Küçükparmakkapı Abdullah Sokak No : 17 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (212) 251 90 14 – 245 78 57

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 8, 2006 ~ Kas 8, 2006
"AL-MAGRİB AL-AKSA " … Fevzi ORUÇ – Seval DEMİR
8 KASIM 2006 ÇARŞAMBA

FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ, Çarşamba Etkinlikleri`nde 8 Kasım 2006 Çarşamba akşamının konukları Fevzi ORUÇ ve Seval DEMİR.

Oruç ve Demir " AL-MAGRİB AL-AKSA" isimli Fas`tan başlayan ve İspanya Cebelitarık kıyılarında son bulan yolculuğun fotograflı öyküsü ile konuk olacaklar.
Gösteri saat 19:30`da başlayacak, giriş ücretsiz.

AL-MAGRİB AL-AKSA:
Fas`tan başlayan ve İspanya Cebelitarık kıyılarında son bulan yolculuğun fotograflı öyküsü...
Resmi adıyla Al-Magrib Al-Aksa ( uzak batı ) olarak bilinen, Avrupa kıtasına olan yakınlığı ile dikkat çeken, ünlü Casablanca filmiyle hafızalarda yer tutan büyüleyici, baş döndürücü ve bir o kadar da otantik bir ülke Fas.

Gerek modern şehirleri, gerekse orta çağdan kalma eski şehirleriyle bir çok gezginin hayalini süsleyen ve sokaklarında kaybolmayı arzu ettikleri farklı bir yerdir. İşte bu farklı ve otantik ülkeyi fotografçılar Fevzi Oruç ve Seval Demir içine bir İspanyol özerk bölgesi olan Ceuta`yı ve güney İspanya kıyılarında yer alan Algeciras ve Tarifa şehirlerini katarak fotografladılar. Bu çalışmalarında, her iki ülkenin günlük yaşamından objektiflerine takılan kareleri fotograf severlere sunuyorlar.

Yolculuklarını Fas`ın Casablanca şehrinden başlatıp sırası ile Marrakech, Fez, Meknes, Tangier, Ceuta (Afrika kıtasında yer alan bir İspanyol özerk bölgesi) Algeciras ( İspanya ) ve Tarifa (İspanya) şehirlerini ziyaret ederek tamamladılar. Casablanca`da (Ed Darul-Beyza) Hasan II camisinin devasal büyüklüğü, eşsiz mimarisi, Marrakech`in kızıl`a çalınmış hali ve ünlü Djemaa El Fnaa meydanının panayırları anlatan coşkulu kalabalığı, orjinal ses kayıtları ile desteklenmiş bir şekilde izleyicilere sunuluyor.

Bunlarla beraber orta çağ şehirlerini yansıtan Fez ve Meknes`den kareler, Kuzey Afrikanın Avrupa kıtasına en yakın olduğu uç nokta Tangier şehri de izleyicilere farklı dakikalar yaşatacaklar. Yine Tangier şehrinden yola çıkılıp güzel bir dağ manzarası eşliğinde varılan Ceuta ve Cebelitarık boğazından geçilerek ulaşılan Algeciras ve Tarifa şehirlerinden de farklı enstantaneler fotograf severlere hoş dakikalar yaşatacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT