İstanbul’da Paskalya / Almaz Niazaliev

Tarihler: 28 Eylül 2005 Çarşamba ~ 28 Eylül 2005 Çarşamba 28 Eylül Çarşamba Saat 19:30

Yer: Fototrek Fotoğraf Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Fototrek Fotoğraf Merkezi, www.fototrek.com

Adres: Meşrutiyet Caddesi Ravanda Işhani No : 85 Kat : 1 D. 1 Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (212) 251 90 14 - 251 83 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 28, 2005 ~ Eyl 28, 2005
“İstanbul’da Paskalya” … ALMAZ NIAZALIEV
FOTOTREK FOTOGRAF MERKEZİ, Çarşamba Etkinlikleri’nde 28 EYLÜL 2005 Çarşamba akşamının konuğu Almaz NIAZALIEV.
Almaz NIAZALIEV “İstanbul’da Paskalya” isimli dia gösterisi ile konuk olacak. Gösteri saat 19:30’da başlayacak, giriş ücretsiz.

İSTANBUL’DA PASKALYA
Paskalya Hıristiyanlar için en önemli dini kutlamadır. Paskalya haftası, İsa Peygamber’in çarmıha gerilişi, ölümü ve tekrar dirilişinin yıldönümü olan kutsal günleri içerir. Paskalya Günü, Mart ayının sonuna denk gelen bahar gündönümünden sonraki ilk dolunayın rast geldiği Pazar günüdür. Bu Pazar günüden önceki Cuma günü ise ‘Uzun Cuma’ diye adlandırılır ve İsa’nın çarmıha gerildiği günü simgeler. Eskilerde paskalyadan önce 40 gün oruç tutulurdu. Bugün bir çok ülkede bu töre kalkmış bulunuyor.

Ancak özellikle Rum-Ortodoks Kilisesi’ne dahil olanlar Paskalya Yortusu’na çok önem verirler ve bir dizi törenlerle kutlarlar: İsa’nın çarmıhta can verdiği Cuma günü perhiz tutar, et ve hayvansal gıda yemezler. Cumartesi gecesine dek yas tutulur. Cumartesi gecesi kiliseye gidilir, saat tam 24.00’te herkes bir mum yakar ve İsa’nın dirilişi kutlanır. Gece yarısından sonra eve dönüldüğünde daha önceden boyanmış kırmızı yumurta tokuşturulur. Saç örgüsü şeklindeki paskalya çöreği ise günün vazgeçilmez yiyeceğidir.

Almaz NIAZALIEV... 1976 doğumlu. Uyruğu Kırgız . Dış ticaretle uğraşır. Geçen sene FOTOTREK`te fotograf kursuna başladı. Katılmadığı atölye kalmadı. Kursun en ürkütücü Canon objektifine sahip. Konuştuğu diller Kırgızca, Rusça, İngilizce ve ekmek sorabilecek kadar Türkçe.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT