40. İstanbul Müzik Festivali

Tarihler: 31 Mayıs 2012 Perşembe ~ 29 Haziran 2012 Cuma

Yer: Çeşitli Mekanlar

Ücret: 40. İstanbul Müzik Festivali bilet fiyatları 30 TL ile 400 TL arasında değişiyor. Öğrenci biletleri yalnızca İKSV gişesinden kimlik kartı gösterilerek

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00) , www.biletix.com, İKSV merkezinden merkezinden (10.00–18.00 saatleri arasında, Pazar hariç) ve festival süresince Aya İrini Müzesi gişesi.

Adres: İstanbul Kültür Sanat Vakfı Sadi Konuralp Cad. No: 5 Şişhane İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 31, 2012 ~ Haz 29, 2012

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) ilk festivali olan İstanbul Müzik Festivali, 2012’de 40. yılını kutluyor. Bugüne kadar 3 bine yakın gösteriyle, Türkiye'den ve yurt dışından 40 bini aşkın sanatçıyı ağırlayan İstanbul Müzik Festivali’nin 40. yılına özel hazırlanan programı, bir basın toplantısıyla açıklandı.

İstanbul'un klasik müzik yaşamının vazgeçilmez bir parçası olan İstanbul Müzik Festivali bu yıl İstanbul Kültür Sanat Vakfı'yla birlikte 40. yaşını kutluyor. Festival sponsorluğunu 2006 yılından beri Borusan Holding’in üstlendiği 40. İstanbul Müzik Festivali, 31 Mayıs–29 Haziran tarihleri arasında 750’nin üzerinde yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayarak klasik müzikseverlere yine dopdolu bir Haziran ayı yaşatacak.

40. Istanbul Müzik Festivali, Hélène Grimaud’dan Anne-Sophie Mutter’e, Miloš’tan Gidon Kremer’e, Viyana-Berlin Oda Orkestrası’ndan Varşova Filarmoni Korosu’na, klasik müziğin birçok yıldızını İstanbul’da ağırlarken Avrupa’nın önde gelen koreograflarından Heinz Spoerli’nin veda turnesi kapsamında Zürih Balesi’nin iki özel gösterisine de ev sahipliği yapacak. Festivalde konserlerin yanı sıra, söyleşiler, eğitim çalışmaları ve anlatılar da düzenlenecek.

İstanbul Müzik Festivali bu yıl dünyaca ünlü iki besteciye verdiği eser siparişleriyle de çağdaş müzik repertuarına katkıda bulunmaya devam edecek. Her konseriyle ayakta alkışlanan dâhi piyanist, çağımızın üretken bestecilerinden Fazıl Say ve çağdaş müzik dünyasının önde gelen isimlerinden Gürcü besteci Giya Kancheli’nin İstanbul Müzik Festivali tarafından sipariş edilmiş yeni eserlerinin dünya prömiyerleri festival kapsamında gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıldan itibaren her sene programını bir tema üzerine kurgulamaya başlayan İstanbul Müzik Festivali’nin bu yılki teması “Umut ve Kahramanlar” olacak. Titiz bir repertuar taraması sonucunda oluşturulan festival programı, “kahramanlık ve umut” gibi iç içe geçmiş iki kavram etrafında seçilmiş eserler ve özel konser projeleri ile dinleyicilerin beğenisine sunuluyor. Konserlerin yanı sıra festivalde “İstanbul Müzik Festivali Genç Solistini Arıyor”, “Genç Ustalar ve Kahramanları” ile Özel Karaköy Rum İlkokulu’nda yapılacak “Açık Konservatuvar” gibi özel projeler ve ustalık sınıfları da gerçekleştirilecek.

40. İstanbul Müzik Festivali’nin bu yıl programını “Umut ve Kahramanlar” teması üzerine kurgulandığını belirten İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak, “Sanatçılar da tıpkı kahramanlar gibi ideallerinin peşinden koşarlar yaşamları boyunca. Kimi zaman toplum için, kimi zaman topluma karşı mücadele ederler bir gün değerlerinin anlaşılacağını ümit ederek. Karanlık zamanlarda ışığımız olurlar, ilham verirler, umut aşılarlar yorgun ruhlarımıza ve yüreklerimize. Festivalin 40. yılında müzikseverleri, iç içe geçmiş iki kavram olan umut ve kahramanlık üzerine bestelenmiş eserlerin işitsel dünyalarına davet ediyoruz. (…) Festival temasının yanı sıra, bu yıl iki önemli besteciye vermiş olduğumuz eser siparişlerinin dünya prömiyerlerine ev sahipliği yapacağız. Gürcü besteci Giya Kancheli’nin geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz genç çellist Benyamin Sönmez’in anısına adadığı senfonik eseri ile Fazıl Say’ın merakla beklenen ‘Mezopotamya’ senfonisi ilk kez İstanbul Müzik Festivali’nde müzikseverlerle buluşacak. Dünya prömiyerlerinin yanı sıra birçok eserin de Türkiye prömiyerinin yapılacağı festivalin konserler, söyleşiler ve eğitim çalışmalarıyla ilgi çekici ve gelecek için (…) umut veren bir festival olmasını ümit ediyoruz” dedi.

Festivalin Bu Yılki Teması : “Umut Ve Kahramanlar”
İstanbul Müzik Festivali’nin “Umut ve Kahramanlar” temasıyla bağlantılı olarak kurgulanan programında, müzikseverleri bu tema çerçevesinde seçilmiş eserler ve oluşturulmuş birçok sürpriz proje bekliyor. 40. İstanbul Müzik Festivali açılışı, gelecek için umudumuz olan, dünya sahnelerinde fırtına gibi esen genç kuşak sanatçılarımız Simge Büyükedes, Ezgi Kutlu, Cenk Bıyık ve Burak Bilgili’nin katılımıyla insanlığın yüksek ideallerini ve umudunu simgeleyen “özgürlük, eşitlik, kardeşlik” kavramlarını anlatan ve müzik tarihi için anıtsal bir değeri olan Beethoven’in görkemli 9. Senfonisi 31 Mayıs’ta şef Sascha Goetzel yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu’nun katılımıyla gerçekleşecek. Ülkemizin önde gelen kemancılarından Cihat Aşkın ile Hakan Şensoy yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası’nın 8 Haziran’da gerçekleştirileceği “Müziğin Kadın Kahramanları” başlıklı gecede, dünyadan ve ülkemizden müzikte öncü rol üstlenmiş kadın bestecilerin eserleri seslendirilecek.

Tema kapsamında gerçekleştirilecek bir diğer özel konser ise 16 Haziran’da Hüseyin Sermet’in Deutsches Symphonie Orchester Berlin eşliğinde, kahramanlık üzerine yazılan iki eseri, Ravel’in 1. Dünya Savaşı’nda sağ kolunu kaybetmesine rağmen ‘umudunu asla yitirmeyen’ piyanist Paul Wittgenstein için yazdığı “Sol El İçin Piyano Konçertosu” ve Beethoven’in kahramanlığı hem zafer hem de trajedisiyle dile getiren 3. Senfonisi “Eroica” adlı eserlerini seslendireceği gece olacak.

20 Haziran gecesi ise İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Daniel Müller Schott, Strauss’un Cervantes’in ünlü romanına dayanarak bestelediği senfonik şiiri “Don Kişot”u ve Strauss’un kendisini anlattığı eseri “Bir Kahramanın Hayatı”nı seslendirerek izleyenleri “kahramanların” peşinden uzak diyarlara götürecek.

Temayla gönderme yapan bir başka konser ise Beethoven’in epik 5. piyano konçertosu “İmparator”’un besteci ve piyanist Fazıl Say ve şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın seslendireceği gece olacak.

Festivalde ayrıca, “gelecek için bizlere umut veren genç müzisyenlerimize yönelik birçok özel proje de yer alıyor. Türkiye çapında genç yetenekleri teşvik etmek ve keşfetmek amacıyla başlatılan “İstanbul Müzik Festivali Genç Solistini Arıyor” projesi kapsamında ülkenin çeşitli konservatuarlarından 21 Mart tarihinde yapılacak seçmeler sonucunda belirlenecek bir genç solistin, 15 Haziran’da şef Ramiz Malik Aslanov yönetimindeki İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendireceği konçerto olacak. 19 Haziran’da gerçekleştirilecek “Genç Ustalar ve Kahramanları” başlıklı konserde, henüz 14 yaşında olmalarına rağmen, şimdiden ustalıklarını ispatlayan genç yetenekler Ece Bozkurt, Iraz Yıldız ve Cem Esen’in bugünün piyano duayenleri, zamanın “Harika Çocukları” Gülsin Onay, Hüseyin Sermet ve Muhiddin Dürrüoğlu ile birlikte verecekleri konser kuşkusuz festivalin kaçırılmayacak gecelerinden biri olacak.

Festivalin 40. Yılına Özel Eser Siparişleri
İstanbul Müzik Festivali geçtiğimiz yıldan itibaren, Türkiyeli ve yabancı bestecilere eser siparişi vererek, çağdaş müzik repertuarını zenginleştirme yolunda önemli bir adım attı. Festival bu yıl da eser siparişlerine devam ederek, dünyaca ünlü iki besteciye eser siparişinde bulunarak, eserlerin dünya prömiyerlerinin festival kapsamında gerçekleştirilmesini sağlayacak.

40. Müzik Festivali programına buradan ulaşabilirsiniz...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT