6. Dağ Filmleri Festivali

Tarihler: 01 Mart 2011 Salı ~ 06 Mart 2011 Pazar

Yer: Fransız Kültür Merkezi, Galatasaray Aynalıgeçit ve Harbiye Pusula Sanat Evi

Adres: Dağ Filmleri Festivali, Barbaros Bulvarı Cem Aygül Ap. No:65/8 Beşiktaş İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0532 345 99 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 1, 2011 ~ Mar 6, 2011

Dağ Kültürü Derneği tarafından düzenlenen 6. Dağ Filmleri Festivali, 1 - 6 Mart 2011 tarihleri arasında izleyici ile buluşuyor. “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Ülkemizden”, “Doğa-Çevre-İnsan”, “Bisiklet”, “Kayak” ana temaları altında toplanan filmler, izleyicilere keşif, macera, heyecan ve adrenalin dolu saatler yaşatacak. Film gösterimleri Fransız Kültür Merkezi, Galatasaray Aynalıgeçit ve Harbiye Pusula Sanat Evi’nde yapılacak.

Macera Dolu 39 Film

Türkiye’nin ilk ve tek dağ filmleri festivali kapsamında bu yıl, 6 farklı tema çerçevesinde belirlenen, 20’i yerli 19’sı yabancı toplam 39 oluşan bir seçki hazırlandı. Yamaç paraşütünden kanoya, çeşitli doğa sporlarından kayağa kadar festivalin ruhuna uygun pek çok konuda çekilmiş yurt içinden ve yurt dışından filmler bir hafta boyunca macera tutkunları ile buluşacak.

Genç kuşaklarda kalıcı bir doğa kültürünün yerleşmesi adına önemli bir işlev gören ve bu alanda Türkiye’deki büyük bir boşluğu dolduran DFF kapsamında, film gösterimlerinin yanı sıra, fotoğraf sergileri açılıyor, kitap standları kuruluyor ve uluslararası üne sahip konuşmacıların seminerlerine yer veriliyor.

Her Yıl Artan Seyirci

Seyirci sayısını her geçen yıl arttıran ve giderek büyüyen bir ilgiyle takip edilen festivalin içeriği de buna bağlı olarak zenginleşmekte. DFF bu sayede kent insanının bir parçası olduğu doğaya olan ilgisinin ve duyarlılığının arttırılması, buna dair bilinç düzeyinin yükselmesi hedefine daha güçlü adımlarla ilerlemekte.

Festivalin etkili olduğu ve kısa sürede fark yarattığı bir başka konu da Türkiye’de doğa belgeselciliğine sağladığı katkı. Geçen yıllar gösterdi ki festivalin varlığı dahi bu alanda eser vermek isteyen amatör ve profesyoneller için başlı başına bir motivasyon kaynağı.

Festival programı ve gösterim mekan detayları için www.dagfilmfest.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT