Esenler’de ilklerin Ramazan’ı

Tarihler: 21 Ağustos 2009 Cuma ~ 18 Eylül 2009 Cuma

Yer: Esenler Kültür Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 21, 2009 ~ Eyl 18, 2009
Esenler’de ilklerin Ramazan’ı
“Eve Teslim İftar”, “Alo İftar” ve “Bir Sofra da Sen Kur” projeleriyle Esenler, bu sene ilklerin yaşandığı bir Ramazan’a ev sahipliği yapacak. Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, Ramazan, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği mübarek bir zaman dilimidir. Halkımızın hizmet için bize görev verdiğinden bugüne Esenler’i ilklerin mekânı haline getiriyoruz. Projelerimizle kardeşliği ve dostluğu daha da pekiştireceğiz” dedi.

Esenler Belediyesi, “Ramazan vesiledir… Barışa ve kardeşliğe!” sloganıyla bu sene Ramazan’da Esenler halkını ilklerle buluşturuyor. Eve Teslim İftar Yemeği uygulamasına devam eden Esenler Belediyesi, “Alo İftar” hattını hizmete soktuğu gibi “Bir sofra da sen kur” sloganıyla yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki bir caddede iftar sofrası kurarak binlerce kişiye aynı anda iftar açtıracak. Esenler Kültür Merkezi önünde kurulan Ramazan standları ile İstanbul’un eski Ramazan sokakları canlandırılacak. Kültür Merkezi’nde akşamları, konser, söyleşi, yöresel geceler, şiir dinletisi gibi sosyal ve kültürel aktiviteler de icra edilecek.

Eve Teslim İftar YemeğiEsenler Belediyesi, vatandaşların Ramazan’ı huzurlu ve rahat geçirmesi için birçok yeni projeye imza attı. Yoksul vatandaşların Ramazan boyunca sıcak yemek ihtiyaçlarını gidermek için “Eve Teslim İftar Yemeği” yeni bir ümit oldu. Belediye ekipleri tarafından önceden tespit edilen yardıma muhtaç yüzlerce aileye iftar saatine az bir süre kala 4 çeşit sıcak yemek dağıtılacak.
Hijyenik kaplar içinde dağıtılacak yemekler hem sıcaklığını hem de lezzetini kaybetmeden vatandaşların hizmetine sunulacak. Proje kapsamında yapılan tespitlere göre ailedeki nüfus sayısınca yemekler; 2, 3, 4, 5 veya daha fazla kişilik muhafaza kaplarına konularak adreslere teslim edilecek. Her akşam Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu ile iftarı veren hayırsever bir fakir evinde birlikte iftar açacak.

“Alo İftar” hattı Hizmette
Esenler Belediyesi, Ramazan Ayında “Eve Teslim İftar Yemeği” projesinin ardından bu kez de çalışan ya da herhangi bir nedenle iftar yemeği hazırlayamayan aileler için “Alo İftar Hattı” projesini hayata geçirdi. Proje ile çalışan ve iftar yemeği hazırlayamayan ya da eve geç gelen ailelere 440 11 26 nolu telefon hattı ile Ramazan ayı boyunca iftar yemeği dağıtılacak. Yapılması gereken tek şey, Ramazan ayı boyunca 15.00 -18.00 saatleri arasında Alo İftar hattı 440 11 26 numaralı telefonu aramak. Aramanın ardından harekete geçen belediye ekipleri, 4 çeşit yemeği özel araçlarla kısa zamanda arayan kişinin evine ulaştıracak.


Esenler Belediyesi, esnafın ve vatandaşların katılımıyla “Bir Sofra da Sen Kur” sloganıyla bir ilke imza atıyor. 5 Eylül 2009 Cumartesi günü ilçenin en işlek ve uzun caddesi olan Atışalanı Caddesi’nden Davutpaşa Caddesi’nin sonuna kadar olan alana yaklaşık 2.000 metre uzunluğunda, binlerce kişilik iftar sofrası kurularak vatandaşlar arasında kültür ve kardeşlik köprüsü oluşturulacak. Proje kapsamında esnaf veya vatandaşlar normal evlerinde kurduğu gibi sofra kuracak. İşyeri ve evlerde hazırlanan yemeklerle, sofra zincirinde toplu halde iftar edilecek. Böylece binlerce kişi Esenler’in en merkezi caddesinde bir anda iftar yemeği yemiş olacak. Uygulama ülkemizde ilk olacak…

Esenler Kültür Merkezi cıvıl cıvıl
Bu arada Esenler’deki Ramazan etkinliklerinin en önemli merkezlerinden birisi de Tuna Mahallesi’nde bulunan Esenler Kültür Merkezi olacak. Kültür Merkezi önüne kurulan standlarda İstanbul’un eski Ramazan sokakları canlandırılacak. Ayrıca Kültür Merkezi’nde akşamları da bir ay boyunca kültür-sanat programları icra edilecek. Konser, söyleşi, yöresel geceler, şiir dinletisi, gibi sosyal ve kültürel aktivitelerle Esenler halkı farklı bir Ramazan yaşamanın tadına varacak.

Esenler İlklerin Mekânı
Ramazan’ın, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği mübarek bir zaman dilimi olduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Teyfik Göksu, “Halkımızın hizmet için bize görev verdiğinden bugüne Esenler’i ilklerin mekanı haline getiriyoruz. Bu Ramazan “Eve Teslim İftar”, Alo İftar” ve “Bir Sofra da Sen Kur” gibi projelerimizle kardeşliği ve dostluğu daha da pekiştiriyoruz. Çabamız; dostluk, sevgi, barış ve daha güzel yarınları yaşamaktır” şeklinde konuştu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT