Gerçek Gerçeği Tanır

Gerçek Gerçeği Tanır

Tarihler: 27 Kasım 2022 Pazar ~ 27 Kasım 2022 Pazar 21:00

Yer: Dasdas Açık Sahne

Ücret: Ücretsiz

Adres: Watergarden, Barbaros Mah., Sümbül Sok. Batı Ataşehir Ataşehir İstanbul

Web: https://www.dasdas.com.tr/

E Posta: dasdasgise@dasdas.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2022 ~ Kas 27, 2022

Gerçek Gerçeği Tanır* - Oyun Okuması**

Yazan: Alexander Salzberger
Çeviren: Ali Arda
Yöneten: Özen Yula
Yardımcı Yönetmen: Şahin Adıgüzel
Oyuncular: Utku Ateş, Toprak Can Adıgüzel, Görkem Doğan
Saat: 21.00
Mekan: DasDas Açık Sahne

Oyun Hakkında
#MeToo hareketinin yaratıcı endüstrileri temelinden sarsmasıyla, rahat bir orta sınıf hayatı yaşamakta olan ünlü aktör ve yazar Amir, toplumsal sınıflar ve toksik erkeklik hakkında bir belgesel film yapmak için büyüdüğü eve geri dönmeye karar verir. Eski arkadaşlarıyla karşılaştığında Amir, gençlik yıllarına ait tüm travmatik hatıralarla yüzleşmek zorunda kalır ve beklenmedik bir şekilde kendisini belgeselin yaratıcısı yerine öznesi olarak bulur. Sanatına bir parça gerçeklik ve inandırıcılık katmak adına, yaşamının ve kimliğinin hangi taraflarını paylaşmaya yetki ve isteği olduğunu sorgulamaya başlar. Otobiyografik olmayan ancak oyun yazarının kendi geçmişinden ilham alan oyun, bizden yaşanmış deneyim ve gerçekleri dile getirme yetkimiz hakkındaki fikirlerimizi ve hangi sanatçılardan bu taleplerde bulunduğumuzu sorgulamamızı ister.

Yazar Hakkında
2007 yılında Stockholm Dramatik Sanatlar Akademisi’nden mezun olduktan sonra hem sahne hem de televizyon oyunculuğunun yanı sıra, yükselmekte olan bir oyun yazarı ve yönetmen olarak ön plana çıktı. 2012’de İsveç Tiyatro Eleştirmenleri Birliği ödülüne aday gösterilen oyunu Kicktorske’de yazar, yönetmen ve oyuncu olarak yer aldı. 2017’de ilk romanı beğeni topladı ve 2019’da Gerçek Gerçeği Tanır adlı oyunu Stockholm Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Alexander bugünlerde Kraliyet Dramatik Tiyatrosu’nda sahneye çıkmaktadır ve iki yeni oyun metni üzerinde çalışmalarına devam etmektedir.

*Bu etkinlik, İsveç Başkonsolosluğu, İsveç Araştırma Enstitüsü ve İsveç Sanat Konseyi tarafından desteklenmektedir. .

**Ücretsiz Etkinlik

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT