İstanbul Film Festivali`nin Yenileri

Tarihler: 02 Nisan 2011 Cumartesi ~ 17 Nisan 2011 Pazar İstanbul Film Festivali`nde Altın Lale Heyecanı

Yer: İstanbul Film Festivali 2011

Ücret: Tam 12 tl - öğrenci-65 yaş üstü 8 tl - akbank gala 15 tl - hafta içi gündüz seansları 4 tl - Türk sineması bölümü: 4 tl

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, Festival sinemaları Gişe

Adres: Detaylı Bilgi için web: http://film.iksv.org/tr Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2011 ~ Nis 17, 2011
FESTİVALİN YENİLERİ

İstanbul Film Festivali ve İstanbul Bienali İşbirliğinde: İsimsiz (Film)
12. İstanbul Bienali, İstanbul Film Festivali işbirliğinde özel bir seçki hazırladı. Festival kapsamında gerçekleştirilecek İsimsiz (Film) başlıklı bölüm, 12. İstanbul Bienali’nin sinema alanındaki bir ön izlemesi olacak.

Bu yıl İsimsiz (12. İstanbul Bienali), 2011 başlığıyla 17 Eylül-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 12. İstanbul Bienali, hem biçimsel olarak yenilikçi hem de siyasal açıdan sözünü esirgemeyen yapıtlara odaklanarak sanat ile siyaset arasındaki ilişkiyi inceleyecek. Sanatsal üretimi bu tür bir anlayışın en güçlü örneklerinden olan Kübalı-Amerikalı sanatçı Felix Gonzalez-Torres’in (1957-1996) yapıtları, bienalin ana ilham kaynağını oluşturuyor. Beş karma sergi ve yaklaşık 45 kişisel sunumdan oluşacak bienalde, karma sergilerin başlıkları “İsimsiz” (Pasaport), “İsimsiz” (Ross), “İsimsiz” (Ateşli Silahla Ölüm), İsimsiz (Soyutlama) ve İsimsiz (Tarih) olacak. İstanbul Film Festivali programında yer alan İsimsiz (Film) başlıklı bölümde, bienalin temalarına karşılık gelecek şekilde adlandırılan beş başlık altında belirgin olarak siyasal içerik taşıyan 10 uzun metrajlı film izleyiciyle buluşacak.

Bölüm kapsamında 10 Nisan Pazar günü saat 16.30’da Salon’da ücretsiz bir söyleşi de gerçekleştirilecek. Söyleşiye, İstanbul Bienali eş küratörü Jens Hoffmann’ın yanı sıra bölüm kapsamında gösterilecek 1991 yılı yapımı Massillon’un yönetmeni William E. Jones ile 2000 yılı yapımı Paris Komünü filminin kurgucusu, kasting direktörü ve sahne amiri Patrick Watkins katılacak.

Bir Zamanlar Festivalde: SİYAD’ın Keşifleri

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyeleri, İstanbul Film Festivali’nin 30. yılı vesilesiyle “festivalle keşfettikleri” yönetmenlerin ilk kez festivalde izledikleri filmlerinden özel bir seçki hazırladı. Festival takipçileri, bu bölümde, Carlos Reygadas’tan Hal Hartley’e, Tsai Ming Liang’dan Wong Kar Wai’ye, 10 yönetmenin filmlerini izleme imkânı bulacaklar. Bu 10 filmin gösterimleri, SİYAD üyesi sinema yazarlarının film öncesinde yapacakları sunumlarla gerçekleştirilecek. Bu özel bölüm kapsamında Cafer Panahi’nin bir filmi de gösterilecek ve bu filmin bilet gelirleri de yönetmenin ailesine yardım amacıyla gönderilecek.

İSTANBUL 2010

Festival programında, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle sinemamıza kazandırılan filmlerden bir seçki de yer alacak.
“İstanbul 2010” başlıklı bölüm kapsamında, yapımcılığını Gitmek filmiyle tanıdığımız Hüseyin Karabey’in üstlendiği Unutma Beni İstanbul, uluslararası platformda başarılar kazanmış 6 yönetmenin, İstanbul’un geçmişinin yalnızca mevcut Türkiye halklarına ait olmadığını hatırlatmak amacıyla bir araya gelip yaptığı altı kısa filmden oluşuyor. 15’er dakika uzunluğundaki bu kısa filmler, yönetmenlerin kendi hayatlarından ya da tanık oldukları birinin hayatından hikâyeleri konu alıyor.

Bereketli Topraklar Üzerinde, Hakkâri’de Bir Mevsim ve Ayna gibi filmleriyle Türk sinemasının en önemli isimlerinden Erden Kıral’ın ilk belgeseli Haliç Altın Boynuz tarihini ve bugünü birlikte yaşayan Haliç’i anlatıyor. Belgesel, bir tarafta Karaköy’den Sultanahmet’e açılan ve Müslümanlar için kutsal olan mekânlar, diğer tarafta farklı topluluk ve dinlere ait insanlarla Haliç’in sararmış bir fotoğraf misali varlığını gözler önüne seriyor.

İstanbul’da Aşk, Bir Sonbahar Hikâyesi, İki Kadın, Yengeç Sepeti ile tanıdığımız Yavuz Özkan’ın ilk belgeseli. İstanbul’da geçen aşkları şehrin geçirmiş olduğu değişime tanık olarak şehrin ruhunu tanıma fırsatı veren belgeselde Jüstinyen-Teodora çiftinden Aliye Berger-Karl Berger’e, Sultan Süleyman-Hürrem evliliğinden Medea ve âşığına kadar birçok aşk hikâyesine yer veriliyor.

FESTİVAL PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT