NostosPassword Sanat Şöleni

Tarihler: 26 Ekim 2010 Salı ~ 31 Ekim 2010 Pazar 26-31 Ekim Saat: 11.00 - 22.00 arası

Yer: Fransız Sokağı Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: İstiklal Cad. Fransız Sokağı girişi No: 12/3 Galatasaray Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 251 52 40 – 0535 285 01 85

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 26, 2010 ~ Eki 31, 2010

NostosPassword Sanat Şöleni

Fransız Sokağı Kültür Merkezi’nde 26 – 31 Ekim 2010 tarihleri arasında uluslararası bir sanat şöleni düzenleniyor. Türk ve Yunanlı sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek olan NostosPassword Sanat Şöleni 26 Ekim Salı günü saat 19.30 da Brezilyalı ünlü Dansçı Eder Cardoso’nun “Nostos Suitcase” adlı özel gösterisi ile başlayacak.

NostosPassword Sanat Şöleni’nde 6 gün boyunca saat 11.00`den 22.00`ye Resim, Heykel, Seramik ve Fotoğraf sergilerinin yanı sıra, hergün birbirinden farklı Dans, Tiyatro, Konser, Enstelasyon vb. çeşitli sanat gösterileri sanatseverlerin beğenisine ücretsiz olarak sunulacak.

Antik Yunanca’da eve dönüş anlamına gelen “Nostos”, ait olduğumuz yere, anılarımıza, köklerimize başlangıcımıza dönüşü simgeler. Bu aynı zamanda şimdiye, modern dünyaya ve ilerlemek için şifrelere (password) ihtiyaç duyduğumuz günlere yapılan bir yolculuktur. Nostospassword, bilinçli olarak gerçekleşen bütünlüğe dönüş şeklindeki eve dönüşü tanımlamak üzere bir araya gelmiş olan bir kavramdır. Fransız Sokağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan altı günlük bu etkinlik, tamamıyla bu yolculuğa adanmıştır.

Küratör Dimitris Vogdanis-Danis konu ile ilgili olarak görüşlerini; “Bu serginin alışılagelmiş bir açılışı olmayacak. Çünkü Nostospassword Sanat Şöleni’nde, sanat severler hergün farklı birer mistik deneyim yaşayabilecekler… “nostalgia” kelimesi ile ifade ettiğimiz, zihnimizin geçmişe yolculuğa çıkmasına ve kendi geçmişimize dair anılarımızın canlanmasına izin vermekten ibaret olan bu duyguyu tecrübe etmek için, katılımcılarımızın kendi “nostos”larından, kendi hislerinden, kendi yolculuklarından, yola çıkarak oluşturacakları bu etkinlikte amacım salt fikirleri vurgulayarak sıradanlıktan kaçınmak. “ şeklinde belirtmiştir.

Bu sanat şöleni süresince, üç özel etkinlik de gerçekleşecek. 26 Ekim Salı, saat 19.30’da Eder Cardoso‘nun “Nostos Suitcase” dans gösterisi, 28 Ekim Perşembe, saat 19.30’da Maria Kougianou’nun“Card Castle” sahne gösterisi, 30 Ekim Cumartesi, saat 19.30’da Can Kandara’nın “Kayıp Hatıralar” adlı Çağdaş Dans Performansı izlenebilir.

Katılan Sanatçılar
AHMET GÜLKOKAN - Fotograf
AHMET SAYMANLIER - Dijital Dizayn
AYTEN CERAN - Ressam
BOSMAT NİRON – Heykeltraş
BELGİN ALAGÖZ - Ressam
CAN KANDARA - Dansçı
CATERINA DROSSOPOULOU - Ressam
CİHAN AKIN - Ressam
EDER CARDOSO - Dansçı
EFEKAN ÇELİK - Seramik
EMİNE ALIŞIK – Ressam
ERHAN KARAGÖZ – Ressam
ESİN MUMCU - Ressam
FANOURIS MORAITIS - Digital Sanat
GEORGIA GRIGORIADOU - Enstelasyon
GÜNEŞ ŞAHİN - Ressam
GÜLGÜN TÜZÜN - Ressam
HANDAN GÜNAYDIN - Ressam
HARRIS LOUVROS - Fotoğraf
KAMER BATIOĞLU - Ressam
MARIA KOUGIANOU - Artist
MATINA SARANTI - Kolaj
MURECCEL KÜÇÜKAKSOY – Ressam
NAZAN PAMUK - Ressam
NİLHAN SESALAN – Heykeltraş
OMİROS KOSTOPOULOS - Video Sanatı
POYRAZ TOPALZADE - Ressam
SELİM SÜRGİT - Ressam
SERAP GÜMÜŞOĞLU – Heykeltraş
SERAP URAL GÜRBÜZ - Ressam
SİNAN BESE - Moda Tasarım
STRATOS VOGIATZIS - Fotoğraf
TARIK TÜSÜN - Heykeltraş

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT