Rahmi M. Koç Müzesi sizi keyifli saatler geçirmeye davet ediyor

Tarihler: 25 Mayıs 2009 Pazartesi ~ 31 Mayıs 2009 Pazar

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Nereden Alınır: www.rmk-museum.org.tr

Adres: Hasköy Cad. No: 5 Hasköy 34445- İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00-01-02

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2009 ~ May 31, 2009
Rahmi M. Koç Müzesi sizi keyifli saatler geçirmeye davet ediyor
Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi M. Koç Müzesi size keyifli zaman geçirebileceğiniz farklı bir atmosfer sunuyor… Rahmi M. Koç Müzesi, sizi, bahar aylarının güneşli günlerinde ayrıcalıklı atmosferinde keyifli bir gün geçirmeye davet ediyor. Pek çok etkinliğe aynı anda ev sahipliği yapan Rahmi M. Koç Müzesi, Haliç kıyılarına farklı bir gözle bakmak, hareketli ve keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi;
Yalvaç Ural’ın 1910–2008 tarihleri arasında üretilmiş, birbirinden değerli oyuncak koleksiyonu tarihi Fenerbahçe Vapuru’nda ziyarete açıldı! Çocuk edebiyatının usta kalemi gazeteci Yalvaç Ural, oyuncak koleksiyonunu Rahmi M. Koç Müzesi Fenerbahçe Vapuru’nda sergiliyor. Ural’ın dünyanın dört bir köşesinde ve Türkiye’de farklı dönemlerde yapılan binlerce oyuncaklık koleksiyonundan özel bir seçkiyi meraklılarına sunan “Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi’, 16 Nisan tarihinde başladı.
Oyuncak tarihini bütün özellikleri ile gözler önüne seren sergiye, 16 Nisan - 14 Haziran tarihleri arasında Rahmi M. Koç Müzesi’ne müze gemi olarak kullanılmak üzere getirilen Fenerbahçe Vapuru ev sahipliği yapıyor.
“Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar Sergisi”nin 1910–2008 yılları arasında üretilmiş, Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Avrupa, Uzakdoğu gibi dünyanın farklı coğrafyalarında yapılmış oyuncakları, orijinal oyuncak kutuları ve çok özel parçaların fotoğrafları ziyaretçilerini bekliyor. Değişik kıtalarda yapılmış oyuncaklar sadece oyuncak olarak değil, yapıldıkları dönemleri yansıtmaları ile de dikkat çekiyor.

“Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar” Sergisi;
Minyatür sanatının günümüzdeki tek aktif temsilcisi Henry Kupjack’ın minik ama her detayı kusursuz ‘Minyatür Odalar’ında heyecanlı yolcuğa henüz çıkmamış olanlar, büyük bir yeteneğin küçük düşündüğünde neler yapabildiğine tanıklık etmeniz için 21 adet ‘Minyatür Oda’ 13 Eylül’e kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde sizleri bekliyor. Henry Kupjack’ın yıllardır minik, büyüleyici ve her bir detayı titizlikle aslına uygun bir şekilde ele aldığı ‘Minyatür Odalar”ı dünya tarihinde iz bırakmış dönemlerin yaşam tarzını, mimari özelliklerini ve en önemlisi ruhunu yansıtıyor. Sergide 1770’lere ait Amerika’nın üçüncü başkanı Thomas Jefferson’ın çalışma ve yatak odasının minyatürü de bulunuyor, 1940’lı yıllara ait Wintergarden Tiyatrosu’nun sahne arkasının minyatürü de. Sanatının günümüzdeki tek temsilcisi olan Henry Kupjack’ın yoğun emek isteyen çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu eserler; Florida Naples Sanat Müzesi, Winterthur Müzesi, Chicago Sanat Enstitüsü, Forbes Galerisi, Boston Kütüphanesi ve Illinois Devlet Müzesi gibi dünyanın belli başlı müze ve galerilerde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Keşif Küresi;
Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi’nde kurulan ‘Keşif Küresi’; keşfetmeyi sevenleri deneysel ve eğlenceli bir ziyarete davet ediyor. İstanbul’un ilk halka açık sabit planeteryumu ‘Keşif Küresi’ adıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nde hizmete girdi. Keşif Küresi’ni ziyaret eden gökbilim meraklıları yapacakları sanal gezinti ile gezegenlere doğru yolculuk yapacak, Ay kraterleri üzerinde yürüyecek hatta ilk çağa dönerek dinozorlara dokunabilecekler.

Dünya’dan Evrene Bakış Sergisi;
Rahmi M. Koç Müzesi’nde farklı ve alternatif bir sergi daha meraklılarını bekliyor. Galilei’nin teleskopla yaptığı ilk gökyüzü gözleminin 400. yıldönümü olan 2009 yılının ‘Dünya Astronomi Yılı’ ilan edilmesi dolayısıyla tüm yıl boyunca dünyanın çeşitli yerlerinde açılacak olan “Dünya’dan Evrene Bakış Sergisi”ne İstanbul’da, Rahmi M. Koç Müzesi ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Astronomi Birliği ve Türk Astronomi Derneği’nin işbirliği çerçevesinde temin edilen ve Dünya’nın büyük gözlemevleri ve Hubble, Chandra gibi uydu teleskoplarıyla alınmış muhteşem fotoğraflardan seçilerek oluşturulan “Dünya’dan Evrene Bakış” sergisi, Rahmi M. Koç Müzesi Lengerhane Binası’nda ziyaretçilerini bekliyor.
Yeryüzünde ve uzayda bulunan teleskoplarla çekilmiş muhteşem fotoğraflardan oluşan sergiyle ziyaretçiler “Evren nasıl oluştu?”, “Dünya’da yaşam nasıl başladı?”, Evrenden başka yerlerde yaşam var mı?” gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilecek, keşfetmenin keyfine varacaklar.

Nostaljik Tren;
Haliç boyunca Sütlüce-Hasköy arası uzanan, 700 metrelik demiryolu hattı üzerine kurulu Nostaljik Tren ile ailenizle birlikte nostaljik dakikalar yaşayabilirsiniz.
Liman2;
Liman 2 Römorkörü, 2003 yılında başladığı nostaljik Haliç Gezileri’ne kaldığı yerden devam ediyor. Tarihte de buharlı geziler yapmış olan Liman 2, Haliç kıyılarında yaptığı seyr-ü sefer ile geçmişi günümüze taşıyarak, Altın Boynuz’un nostaljisini konuklarına hatırlatacak ve uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir deneyim yaşatacak.
Keşif Masası;
Keşfetmenin dayanılmaz heyecanını yaşamak isteyenler için ise, her hafta sonu kurulan “Keşif Masası” ile sizi deneysel bir ziyarete davet ediyor. Öğrenmenin ilk adımı olan merak duygusunu canlı tutanlar; ‘Keşif Masası’nda sergilenen objelere dokunarak ve deneyerek öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Dünyadaki örneklerinin sayılı olduğu ve daha çok eğitim amacıyla kurulan “Keşif Masası”, Rahmi M. Koç Müzesi’nde her hafta sonu yenilenen objeleri ile merak duygusunu hiç yitirmeyen kâşifleri bekliyor.
Atlıkarınca;
Müzeden ayrılırken uğrayacağınız Atlıkarınca ile çocuklarınızı bir kez daha sevindirecek, kendiniz ise çocukluk günlerinize döneceksiniz. Müze, gezileri sırasında keyifli bir mola vermek isteyen ziyaretçilere ‘Demlik Kafe’, Fransız Mutfağı ve muhteşem atmosferiyle ‘Cafe du Levant Restaurant’, otantik British Pub ve deniz kıyısındaki rahatlatıcı atmosferiyle ‘Halat Restaurant’ hizmet veriyor.

İstanbul’un tarihi güzellikleri ile iç içe, Haliç kıyısında eşsiz bir manzaraya sahip olan Rahmi M. Koç Müzesi, kültürü ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olma özelliğini koruyor.

Ziyaretinizi ölümsüzleştirin
Ziyaretçiler, müze gezilerini birbirinden farklı hediyelik eşyaların satıldığı Rahmi M. Koç Müzesi Mağazası’ndan alabilecekleri objelerle güzel bir anıya dönüştürüp, ölümsüzleştirebilecekler.
Kökleri 18’inci yüzyıla kadar dayanan el yapımı ‘Eyüp Oyuncakları’ geleneğini devam ettirmek ve geçmişteki anılarına dönmek isteyen misafirleri teneke zilleri olan küçük tefler, davullar, eski mecidiye büyüklüğünde tekerlekleri olan arabalar, minik darbukalar, saplı davullar, beşik ve salıncaklar, topaçlar müze mağazasında karşılayacak.
Türk Hava Kurumu tarafından üretilen elektrik motorlu modeller ve serbest uçuş modelleri müze mağazasında edinilebilen hediyelik eşyaların arasında yer alıyor.
Rahmi M. Koç Müzesi’nin denizcilik teması ile birebir örtüşen, Sinop ve denizciliğin simgesi haline gelen tekne modellerine de müze mağazasında ulaşmak çok kolay.
Rahmi M. Koç Müzesi atölyeleri tarafından üretilen minyatür yelkenliler, metal, ahşap hayvanlar, sehpa ve lambalar müze mağazasının hediyelik eşya yelpazesini oluşturan diğer objeler arasında.
Mağazada çocukların eğitimi için de pek çok ürün bulunuyor. Rahmi M. Koç Müzesi’nde; farklı yaştan çocukların eğitimlerini destekleyici kitaplar, çocukların el becerilerini geliştirmeyi amaçlayan hayal gücü, el becerisi ve yaratıcılıklarına katkısı olabilecek yaratıcı setler ve eğitim kitleri de edinmek mümkün.

Rahmi M. Koç Müzesi Ziyaret Günleri:
Hafta İçi: 10.00 – 17.00
Hafta Sonları: 10.00 – 19.00









istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT