Altın Yıllar Belgeselinin Gala Gösterimi Yapılacak

Altın Yıllar Belgeselinin Gala Gösterimi Yapılacak

Tarihler: 16 Şubat 2016 Salı ~ 16 Şubat 2016 Salı 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: ücretsiz

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2016 ~ Şub 16, 2016

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türk tiyatrosunun temel taşı olan İBB Şehir Tiyatroları’nın 1938 ile 1964 yılları arasındaki sanat serüvenini konu alan “Altın Yıllar” adlı belgeselin gala gösterimi için özel bir etkinlik düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, İBB Şehir Tiyatroları için hazırlanan “Altın Yıllar” belgeselinin gala gösterimini 16 Şubat Salı günü gerçekleştirecek.

1938 ile 1964 yılları arasındaki zor şartlara rağmen en parlak ve en verimli zamanlarını yaşayan Şehir Tiyatroları’nın o dönemdeki sanatçılarının, tiyatro oyunlarının ve sanata verilen değerin anlatıldığı “Altın Yıllar” belgeselinin gösterimi, İBB Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda yapılacak.

Ahmet Kutsi Tecer, Aziz Nesin, Reşat Nuri Güntekin, Ekrem Reşit Bey, Halide Edip Adıvar, Hazım Körmükçü, Vasfi Rıza Zobu, Bedia Muvahhit, Peyami Safa, İsmail Galip Arcan, Cahide Sonku, Necdet Mahfi Ayral, Şaziye Moral ve İsmet Bozdağ gibi birçok tiyatro sanatçı ve oyun yazarının yer aldığı belgeselin gösterimi 20.00’de başlayacak. Gala gösterimi öncesinde CRR’nin fuaye alanında o döneme ait renklendirilmiş yüz fotoğraftan oluşan bir sergi açılışı gerçekleşecek.

Belgeselde, günümüz sanatçıları dönemin tiyatrocularını ve oyun yazarlarını canlandırdı. Ellinin üzerinde Şehir Tiyatroları sanatçısının katılımı ile hazırlanan belgesel aynı zamanda kitap haline de getirildi. Belgeselin yönetmenliğini İBB Şehir Tiyatroları oyuncuları Can Doğan ve Arda Aydın yaptı.

Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan gala gecesinde katılımcılara, “Altın Yıllar” belgeseli CD’si ve kitabı dağıtılacak.

102 yıllık sanat çınarı: Şehir Tiyatroları
İBB Şehir Tiyatroları’nın temeli, 1914 yılında dönemin Belediye Başkanı Cemil Topuzlu tarafından Dârülbedâyî-i Osmanî’nin kurulmasıyla atıldı. İlk kuruluş yıllarında Şehzadebaşı’nda kiralanan Letafet Apartmanı’nda tatbikat sahnesi adıyla yapılan çalışmalar daha sonra Tepebaşı Tiyatrosu’nda devam etti. Eğitim amaçlı olarak kurulan Dârülbedâyî-i Osmanî, 1916 yılında sahnelenen “Çürük Temel” oyunuyla eğitim kurumu olmaktan çıkıp profesyonel anlamda bir tiyatro topluluğu olarak çalışmalarına devam etti. Türk tiyatrosuna birçok yeni oyun yazarı ve oyunlar kazandırdı. 1931 yılında resmen İstanbul Belediyesi’ne bağlandı. 1934 yılından itibaren bünyesinde çocuk oyunları da sahnelenmeye başladı. 102 yıllık sanat çınarı olan İBB Şehir Tiyatroları, yerli ve yabancı yazarlardan oluşan geniş bir repertuvarla İstanbul seyircisine ve turneler yoluyla hem Türkiye’nin hem de dünyanın çeşitli şehirlerinde perde açıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT