Antoni Muntadas Filmleri

Tarihler: 07 Ekim 2010 Perşembe ~ 08 Ekim 2010 Cuma 7 Ekim Saat: 19.00, 8 Ekim Saat: 14.00-15.30-17.00

Yer: İstanbul Modern

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 4 Karaköy İstanbul Karaköy İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 7, 2010 ~ Eki 8, 2010

Antoni Muntadas Filmleri

İstanbul Modern Sinema, video sanatının önde gelen isimlerinden İspanyol asıllı sanatçı Antoni Muntadas’ı konuk ediyor. 7 Ekim Perşembe akşamı, yönetmenin 2010 İstanbul Kültür Başkenti programı için yaptığı On Translation: Açık Radyo filminin prömiyeri gerçekleşecek. Ardından 8 Ekim Cuma günü On Translation (Çeviri Üzerine) serisinden üç filmin daha gösterimi olacak.

7 Ekim Perşembe: 19.00
On Translation: Açık Radyo
Mitler ve Klişeler

Muntadas’ın İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor projesi kapsamında Ocak 2009’dan bu yana İstanbul üzerine yürüttüğü çalışmanın ürünü olan bu film ilk kez sergileniyor. Hem İstanbul’un medya tarafından nasıl temsil ve inşa edildiğini irdeleyen, hem de içeriden ve dışarıdan bakış açılarının ürettiği mitler ve klişeleri tarayan somut bir proje üzerinde çalışan Muntadas, projenin ‘peyzajına’ Açık Radyo’yu yerleştiriyor. Bir yandan alternatif ve bağımsız bir girişim olarak Açık Radyo’nun felsefesini, ahlaki ve estetik değerlerini görünür kılarak işleyişini belgeliyor, diğer yandan da gerçekleştirdiği bir program dizisiyle, bu şehirle ilgili mit ve klişelerin nasıl üretildiği ve tüketildiğiyle ilgili olarak ‘İstanbullular’ arasında bir diyalog zemini oluşturuyor.

8 Ekim Cuma
On Translation: Miedo/Fear, 14.00

İlki ‘korku’ temalı olan filmde Meksika ile ABD sınırı arasında gerçekleşen bir dizi mülakat sunuluyor. Haberlerden alınan görüntüler ve sinema filmlerinden kesilmiş klipler eşliğinde ilerleyen video projesi bölümlere ayrılmış. Projenin başında korkunun duygu, sansasyon gibi genel kavramlarla olan ilişkisi inceleniyor, ardından da karşılıklı yan anlamlara geçiyor: Ötekinden korku, yabancıdan korku, kaçak göçmenlere duyulan korku, film ilerledikçe görüşülen kişilerin sosyo-politik gerçeklikleri ışığında yerini daha üstün bir yaşam sürmeye hakkı olduğuna inananların korkularına bırakıyor.

On Translation: Miedo/Jauf, 15.30
Aslında, Antoni Muntadas ikinci videoyu yerel televizyonlar için tasarlamış. İlki gibi bu da korkunun insanın birincil duygusu değil, politik ve ekonomik sınıfları yansıtan kültürel ve sosyolojik bir yapıya dönüşmüş bir kavram olduğunu gösteriyor. Genelde medyanın eğilimi ya şiddete ya da acıma duygusuna kaydığından, film bu fenomenden ayrılarak başka bir anlatıma yöneliyor: Cebelitarık Boğazı’ndaki sınırla ilişkisi olan 30 kişiyle yapılan görüşmeler, arşivden görüntülerle bir araya geliyor.

Political Advertisement, 17.00
Political Advertisement’ta 1950’lerden 2004’e uzanan başkanlık kampanyalarından bir kolaj oluşturan Muntadas, siyasi stratejinin nasıl yol değiştirdiğini, pazarlama tekniklerinin nasıl geliştiğini belgeliyor. Yorum eklenmeden kurgulanan film, karmaşık görsellerinin ortasında politik sorunların aynılığına dikkat çekerken, Amerikan başkanlığının nasıl satılabilir bir metaya dönüştüğünü de görünür kılıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT