Ben Sen O

Ben Sen O

Tarihler: 30 Mart 2024 Cumartesi ~ 30 Mart 2024 Cumartesi 18:30

Yer: Sinematek/Sinema Evi

Ücret: Tam 60,00 ₺ İndirimli 30,00 ₺

Nereden Alınır: https://mobilet.com/

Adres: Osmanağa Mah, Hasırcı Sk. No:16 Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 30, 2024 ~ Mar 30, 2024

Yönetmen: Chantal Akerman
Senaryo: Chantal Akerman, Eric De Kuyper, Paul Paquay
Oyuncular: Chantal Akerman, Niels Arestrup, Claire Wauthion
Belçika, Fransa / 1974 / Fransızca / 90 dk. / Renkli / Türkçe Altyazılı

Chantal Akerman’ın 24 yaşında çok düşük bütçeyle çektiği Ben Sen O genç bir kadının hayatından üç kesite odaklanıyor. Akerman bir kez daha hikâyesinin başkahramanı. Üç parçalı filmin ilk kısmında, genç kadın tenha bir mahallede ıssız bir odaya sığınır ve günler boyunca sadece yazı yazar. Odadan çıktığında yola düşüp otostop çeker, uzun müddet konuşmadığı bir kamyon şoförü ile birlikte uzun yol gider ve onun hikâyesini dinler. Son kısımda ise kendini eski bir aşkın kapısında bulur.

Lezbiyen cinselliğini beyazperdeye çarpıcı bir üslupla taşıyan yönetmen, alışılageldiği üzere filmine ilişkin hiçbir açıklama yapma gereği duymaz. Bu açıdan film, adındaki zamirler dahil olmak üzere birden fazla okumaya açıktır. Örneğin filmi oluşturan üç bölümü bir çocuğun doğumu, ayna evresi, baba (kamyon şoförü) ve anne (eski sevgili) ile ilişkisi gibi okuyan sinemaseverler olmakla birlikte belki de kesin olan tek şey, genç bir kadının dünyayla ilişkilenme çabasının seyirciyi içine çekebilme gücüdür. Yoğun bir yabancılaşma sürecini takip eden bağ kurma girişimi, bir yandan savunmasızlık derecesinde açık, bir yandan her yanı sımsıkı kapalı bir muammadır âdeta.

“Bir sahne çektiğimde insanların onu hissetmesini istiyorum. Mesela Hitchcock ki çok severim, film çektiğinde size bunu veya şunu hissettirir. Büyük Amerikalı yönetmenler de böyle yapar. Seyircinin film karşısında özgür olmasına izin vermezler. İyi yönetmen dediğin böyle olur. Ben tam tersini yapıyorum. Anlıyor musunuz? Seyircinin filmi sadece anlamasını değil, hissetmek konusunda özgür hissetmesini istiyorum.” Hiçbir Yere Ait Değilim (2015)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT