Bölüm 3 / Breton Şiirleri

Tarihler: 18 Aralık 2016 Pazar ~ 18 Aralık 2016 Pazar 18 Aralık 2016 16:30

Yer: Fransız Kültür Merkezi Gösteri Salonu

Ücret: 1. Kategori - Tam 15.00 TL, Öğrenci 10.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2016 ~ Ara 18, 2016
3. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri, 15 - 18 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor.

Beşikler / Les Berceaux 
Epstein’ın 6 dakikalık kısa filmi ‘Beşikler / Les Berceaux’, cam bir yelkenli görüntüsü ile açılıyor. Doğa içerisindeki bir ev, beşik sallayan bir kadın, evinden ayrılan denizci ve demir almak üzere hazırlanan tayfaların iç içe geçtiği görüntüler. Görünürde tam bir hikaye bütünlüğü sağlamasa da yola çıkan yelkenli gibi sürekli sallanan beşik, kendini seyircinin engin düşünce denizine bırakıyor. 

Mor-Vran
“Lisieux’nün Çiçeği” yelkenlisi ile Fransa’nın Brötanya Yarımadası yakınındaki izole Sein Adası’ndan yola çıkan yerel denizciler arasından bir genç, geldikleri Brest Adası’nda sevgilisi için bir kolye satın alır. Sevgilisine hediyesini bir an önce ulaştırma sevdası ile gerisin geri yola çıkan denizci ve arkadaşlarını doğa her zamanki bilinmezliği ile beklemekteyken, çetin doğa koşullarının yakasını hiç bırakmadığı Sein Adası’nda da büyük bir fırtına patlak vermek üzeredir. Eşlerinin ve oğullarının sağ salim kendilerine dönüp dönemeyeceklerini asla bilemeyecek olan adanın yerli kadınları, sürekli yas tutarmışçasına giydikleri siyah geleneksel kıyafetleri ile endişeli bir şekilde beklerken, acaba doğa bu sefer vicdanlı davranacak mıdır?
Yönetmen / Director: Jean Epstein, Ülke / Country: Fransa / France,  Yıl / Year: 1930, Süre / Duration: 25’, Format: DCP, Restorasyon / Restoration: Cinémathèque Française, Müzisyenler / Musicians: Utku Öğüt & Erdem Dicle, Sunum / Presentation: Yeşim Tabak, Fotoğraf / Photo: Cinémathèque Française

“Jean Epstein, Sinemanın Genç Okyanusları” Belgeseli
Bu yıl festivalde beş önemli filmiyle yer alan avangard Fransız sinemacı Jean Epstein’ın yaşamı ve filmografisine bir bakış niteliğinde bir belgesel “Jean Epstein, Young Oceans of Cinema”. Epstein, sadece yönetmen değil, sinema üzerine yoğun olarak düşünmüş ve denizden ilham almış bir fikir insanı aslında. Bu belgesel, Epstein’ın ilham aldığı okyanusun sanatındaki etkisini gösteriyor.
Yönetmen / Director: James Schneider, Oyuncular / Cast: Jean Epstein, Marie Epstein, Jean-Yves LeGall, Ülke / Country: Fransa / France, Yıl / Year: 2011, Süre / Duration: 68’, Format: DCP, Fotoğraf / Photo: Cinémathèque Française


Yönetmen:
Jean Epstein
Ülke:
Fransa
Yıl:
1932
Süre:
6’
Format:
DCP
Restorasyon:
Cinémathèque Française
Sunum:
Emilie Cauquy
Fotoğraf:
Cinémathèque Française

Fransız Kültür Merkezi'ndeki gösterimlere katılabilmek için https://www.inscription-facile.com/form/hiGdNUlCjHb98b6Q2xoQ adresinden kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Fransız Kültür Merkezi'ndeki gösterimlere katılabilmek için https://www.inscription-facile.com/form/hiGdNUlCjHb98b6Q2xoQ adresinden kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT