Budala Almayer

Budala Almayer

Tarihler: 02 Nisan 2024 Salı ~ 02 Nisan 2024 Salı 20:00

Yer: Sinematek/Sinema Evi

Ücret: Tam 60,00 ₺ İndirimli 30,00 ₺

Nereden Alınır: https://mobilet.com/

Adres: Osmanağa Mah, Hasırcı Sk. No:16 Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2024 ~ Nis 2, 2024

Yönetmen: Chantal Akerman
Senaryo: Chantal Akerman, Henry Bean, Nicole Brenez, Joseph Conrad (roman)
Oyuncular: Stanislas Merhar, Marc Barbé, Aurora Marion
Belçika, Fransa / 2011 / Fransızca, İngilizce, Orta Kmerce / 127 dk. / Renkli / Türkçe Altyazılı

Almayer, Lingard’ın altın madeni bulup zengin olma vaadiyle Malezya’da ıssız bir nehir kıyısına yerleştirip bırakmıştır. Almayer civardaki tek beyazdır ve yalnızlık çekmektedir. Lingard onu Zahira adında yerli bir kadınla evlendirir. Ne kadının ne erkeğin istekli olduğu bu evlilikten Nina adında melez bir kız çocuğu dünyaya gelir. Nina, babasıyla annesini bir araya getirmeye yetmese de onları mutlu eden tek şeydir. Bir gün Lingard, Nina’yı anne ve babasından koparır; Batılı bir eğitim alması, “beyaz gibi yetişmesi” için yatılı okula verir. Nina genç bir kadın olana dek annesini, babasını ve evini bir daha görmeyecektir. Sömürgeci iki erkeğin, asimile olması umuduyla çevresinden kopardıkları Nina yıllarca maruz kaldığı muamele sonucunda sertleşip kayıtsızlaşmıştır. Geri dönebildiğinde, annesi dışında kimseye güvenmeyen, eşikte duran, güçlü bir genç kadındır artık.

Karanlığın Yüreği’yle tanınan Joseph Conrad’in aynı adlı ilk romanının serbest bir uyarlaması olan Budala Almayer, Mozart’ın Ave Verum Corpus’unu yorumlayan Nina’nın katarsisiyle başlar ve oraya nasıl gelindiğini anlatır. Cangılın yemyeşil, canlı, güçlü görüntüsü içinde solgun, beyaz, güçsüz ve dengesiz görünen Almayer sömürgeci zenginlik hayallerinin esiri olmuş, kızını da deliliğe varan sanrıları yüzünden başka türlü hapsetmiş, onu da sürgün etmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT