Cinéma Vérité Öncüler: Pennebaker ve Hegedus

Tarihler: 06 Ocak 2012 Cuma ~ 29 Ocak 2012 Pazar

Yer: Pera Müzesi Oditoryumu

Nereden Alınır: Pera Film gösterimleri indirimli müze giriş biletiyle izlenebilir.

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 6, 2012 ~ Oca 29, 2012

Cinéma Vérité Öncüler

Pennebaker / Hegedus

6 – 29 Ocak 2012

Pera Müzesi Film Etkinlikleri kapsamında Pera Film’in 6-29 Ocak 2012 tarihleri arasında sunduğu Cinéma Vérité Öncüler: Pennebaker ve Hegedus programı, belgesel film dünyasına muhteşem bir yolculuğa çıkarıyor. D.A. Pennebaker ve Chris Hegedus günümüzde yaşayan en saygıdeğer ve eşsiz belgesel film takımı. Müdahaleci olmayan, cinéma vérité tarzı film yapımcılıkları ile ünlü ikili, öznelerini aktüel kamera ile yeterli ışık ve olabildiğince az kesinti ile kaydediyorlar. Sonuçta ortaya çıkan da, karakterlerin karar verdiği, samimi bir gerçek yaşam dramasının portresi.

D.A. (Donn Alan) Pennebaker, cinéma vérité'nin öncülerinden kabul edilir. Pennebaker ve çalışma arkadaşı Richard Leacock, 60'lı yılların başlarında, ilk gerçek anlamda taşınabilir 16 mm. senkronize kamera ve ses kayıt sistemini geliştirmiştir. Bu kamera, film yapımcılığında bir çığır açmanın yanı sıra, günümüzde bir hayli popüler olan doğrudan ve anında çekim stilini ortaya çıkarmıştır. Pennebaker’ın ilk filmi 1953 tarihli kısa metrajlı Daybreak Express'tir (Şafak Ekspresi). Pennebaker, 1967 yılında, Bob Dylan'ın İngiltere turnesi sırasındaki son akustik konser performansını takip eden, ufuk açıcı klasik Don’t Look Back (Geriye Bakma) filmini çekti.

Ardından gelen Monterey Pop, Keep On Rockin’ ve Ziggy Stardust and the Spiders from Mars filmlerinde, önemli müzik performanslarını kaydetmeyi sürdürdü. 1976 yılında partneri ve gelecekteki eşi Chris Hegedus ile çalışmaya başladı. İkili, aralarında 1998 tarihli Moon Over Broadway (Broadway Üzerinde Ay) ve 1993 tarihli ve Oskar Ödülü'ne aday gösterilen ve National Board of Review’un En İyi Belgesel Filmi D.W. Griffith Ödülü'nü kazanan The War Room (Savaş Odası) filmlerini birlikte yönetti. Pennebaker ve Hegedus, 1970'lerden beri yaklaşık 30 filme imza attı. İkilinin en son işbirliği Kings of Pastry (Pastanın Kralları), Fransız hamur işi aşçısı yarışması M.O.F.'i inceliyor.

Pera Film, Pennebaker ve Hegedus'dan uzun ve kısa metraj 11 adet filmi beş ana başlık altında sunuyor: “Yeni Belgesel”, “Amerika Seçime Gidiyor”, “Doğrudan Müzik,” “Jean-Luc Godard “ve “Bir Portre.”

“Yeni Belgesel” bölümünde Pastanın Kralları, “Jean-Luc Godard” başlığı altında Öğlen Bir, “Amerika Seçime Gidiyor” altında Savaş Odası ve Savaş Odasının Dönüş fimleri yer alıyor. “Doğrudan Müzik” bölümünde ise 1960’ların Amerikan müziği mercek altına alınıyor: Geriye Bakma, Monterey Pop, Jimi Monteray’de Çalıyor Shake - Otis Monteray’de, Alice Cooper ve Little Richard. Son başlık “Bir Portre” altında ise sinemacı Richard Leacock’a saygı niteliğinde Bir Stravinsky Portresi filmi gösterilecek.

Gösterim Programı 6 – 29 Ocak 2012

6 Cuma
19:00 Pastanın Kralları / Kings of Pastry

8 Pazar / Sunday
14:00 Bir Stravinsky Portresi / A Stravinsky Portrait
16:00 Öğlen Bir / One PM

14 Cumartesi
14:00 Geriye Bakma / Don’t Look Back
16:00 Monterey Pop
18:00 Alice Cooper + Little Richard
19:00 Jimi Monterey’de Çalıyor / Jimi Plays Monterey +
Shake - Otis Monterey’de / Otis at Monterey

15 Pazar
14:00 Savaş Odası / The War Room
16:00 Savaş Odasının Dönüşü / The Return of the War Room
18:00 Bir Stravinsky Portresi / A Stravinsky Portrait

27 Cuma
19:00 Öğlen Bir / One PM

28 Cumartesi
14:00 Savaş Odası / The War Room
16:00 Savaş Odasının Dönüşü / The Return of the War Room
18:00 Pastanın Kralları / Kings of Pastry

29 Pazar
13:00 Alice Cooper + Little Richard
14:00 Jimi Monteray’de Çalıyor / Jimi Plays Monterey +
Shake - Otis Monteray’de / Otis at Monteray
16:00 Geriye Bakma / Don’t Look Back
18:00 Monterey Pop

Daha fazla detay için www.peramuzesi.org.tr adresinden takip edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT