Hiçbir Yere Ait Değilim

Hiçbir Yere Ait Değilim

Tarihler: 06 Nisan 2024 Cumartesi ~ 06 Nisan 2024 Cumartesi 14:00 06 Nisan, 18:30

Yer: Sinematek/Sinema Evi

Ücret: Tam 60,00 ₺ İndirimli 30,00 ₺

Nereden Alınır: https://mobilet.com/

Adres: Osmanağa Mah, Hasırcı Sk. No:16 Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 6, 2024 ~ Nis 6, 2024

Yönetmen: Marianne Lambert
Oyuncular: Chantal Akerman, Gus Van Sant
Belçika / 2015 / Fransızca / 67 dk. / Renkli / Türkçe Altyazılı

Chantal Akerman’ın son döneminde yönetmenle birlikte çalışmış olan Marianne Lambert’in belgeseli, Akerman’ın kırkı aşkın filmi üzerinden, yönetmenin Brüksel’den Tel Aviv’e, Paris’ten New York’a uzanan yolculuğunu ele alıyor. Akerman, filmlerinin kurgularını yapan Claire Atherton’la birlikte kendi sinemasını masaya yatırıyor. Belgesel yönetmenle yapılan röportajlar ve filmlerinden parçaların yanı sıra Amerikalı yönetmen Gus Van Sant’ın, Akerman’ın, kendi sinemasına etkisini, oyuncusu Aurore Clément’ın ise onunla çalışma deneyimini aktardığı röportajlardan oluşuyor.

Filmlerinin kadın, kuir veya Yahudi film festivallerine sıkıştırılmasını istemediğini söyleyen Chantal Akerman olanca içtenliğiyle anlatıyor. 25 yaşındayken çektiği başyapıtı Jeanne Dielman’ı annesinin ve o kuşak kadınların suratına çarptığı için duyduğu pişmanlığı dile getirirken çok yakın bir ilişki içinde olduğu annesinin yeni kaybetmiş olmanın acısı da dile geliyor. “Derinlerde bir yerde, işimin merkezinde annem olduğunu fark ettim. Annem artık olmadığı için kimsem kalmadı.”

Hiçbir Yere Ait Değilim: Chantal Akerman’ın Sineması Eylül 2015’te gösterime girdi. Akerman, 5 Ekim 2015’te, 65 yaşında hayatına son verdi. Belgeselin, yönetmenin bütün yaşamını veya filmografisini kapsamak gibi bir iddiası yok, onun dokunduğu sinemaseverlerde yarattığı duyguyu, dokunacaklarında yaratabileceği duyguyu ustalıkla aktarıyor. Chantal Akerman’la tanışmak için iyi bir başlangıç.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT