Jaws

Jaws

Tarihler: 18 Eylül 2020 Cuma ~ 18 Eylül 2020 Cuma 21:00

Yer: Beykoz Kundura sahne

Ücret: Tam Bilet - 60 TL Öğrenci - 40 TL

Nereden Alınır: https://www.beykozkundura.com/

Adres: Yalıköy Mahallesi, Süreyya İlmen Cd. No:1 Beykoz İstanbul

Telefon: (0216) 323 31 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2020 ~ Eyl 18, 2020

Yönetmen : STEVEN SPIELBERG
ABD / 1975 / Renkli / 124’ / DCP
İngilizce; Türkçe altyazılı
Senaryo : Peter Benchley, Carl Gottlieb
Oyuncular: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss

Amerikalı yazar Peter Benchley’in 1974 yılında yayınlanan aynı isimli çok satan romanından yönetmen Steven Spielberg tarafından 1975’te beyazperdeye uyarlanan Jaws, küçük bir sahil kasabasının başına bela olan köpekbalığı ve onu yakalamaya çalışan bir ekibi takip ediyor. Gişe rekoru kıran eğlence filmleri için kullanılan “Blockbuster” terimini ortaya çıkaran film, modern Hollywood sineması açısından da bir dönüm noktası kabul ediliyor ve Amerikan sinema tarihinin en önemli, dahası en uzun soluklu klasiklerinden biri olarak gösteriliyor.

Her ne kadar birkaç jenerasyonda köpekbalığı fobisi oluştursa ve sinema tarihinde köpekbalığı korkusunu başlatan film olarak kabul edilse de Jaws için sıradan bir köpekbalığı filmi demek haksızlık olur; aslında çok daha karışık bir olguya parmak basarak seyirciye bir tür ahlak hikâyesi anlatıyor. Başrolleri ise büyük beyaz köpekbalığı Jaws’ın neden olduğu ölümlerin izini süren polis memuru performansıyla ünlenen Roy Scheider, komisere yardımcı olan deniz biyoloğunu canlandıran Richard Dreyfuss ve profesyonel köpekbalığı avcısı rolünde izlediğimiz Robert Shaw paylaşıyor.

Amity Adası’nın belediye başkanı, turizme engel olacağı gerekçesiyle Jaws’un neden olduğu ölümlerin duyulmasını ve bu olayların yaşandığı sahilin kapanmasını istemez. Fakat son olarak küçük bir çocuğun ölümü üzerine kasaba halkı, örtbas edilen bu durum karşısında daha fazla sessiz kalmayacaktır; artık herkes katil köpekbalığını bulmak için üzerine düşeni yapmaya hazırdır.

Baştan sona gerilim duygusunun sona ermediği Jaws, olay örgüsü kadar John Williams imzası taşıyan film müziğiyle de dikkat çekiyor. Öyle ki Williams’a Oscar, Altın Küre, BAFTA başta olmak üzere pek çok ödül kazandıran bu beste, zaman içinde gerilim hikâyelerinde tehlikenin yaklaştığını temsil eden bir klasiğe dönüştü.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT