Kabil'in Oğulları

Kabil'in Oğulları

Tarihler: 18 Nisan 2022 Pazartesi ~ 18 Nisan 2022 Pazartesi 16.00

Yer: Cinewam City's Salon 7

Ücret: SALON GÖSTERİMİ - ₺35,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Teşvikiye cad. no:162 kat 6 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 373 35 35

Faks: 0212 373 33 30

Web: http://www.citylifecinema.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2022 ~ Nis 18, 2022

İtalya, Fransa, Arnavutluk | 2021 | 68' | Arnavutça, Türkçe a.y., İngilizce a.y.

Yönetmen: Keti Stamo

Kabil’in Oğulları, Arnavutluk’un kuzeyindeki küçük bir köyde geçiyor. Zamanın durduğu bu yerde "Kanun" adı verilen ve bir tür namus kavramı olan besa’ya dayanan kadim bir yasanın ağır kuralları geçerlidir ve Kanun hâlâ doğumdan ölüme halkın tüm yaşamının çizgilerini belirlemektedir. Kabil'in Oğulları'nda bu yasalar uyarınca hayatlarını sürdürmek zorunda olan yedi çocuk, bir rüya atölyesinde tanışıp Habil ile Kabil’in öyküsünü tartışırlar. Biraz bilerek biraz da bilinçsizce kendi hayal alanlarını yaratırlar, kendi hikâyeleriyle İncil’deki meseller arasında bir benzerlik kurarlar. Öyle ki, travmaları ve duygularıyla yüzleşebilmek için nadir bir fırsat yakalamış olurlar. 2021 Venedik Film Festivali’nin Venedik Günleri bölümünde gösterilen bu rüya gibi belgeselin yaratıcısı Arnavut kökenli yönetmen Keti Stamo, şöyle diyor: “Kurgu ile belgesel arasındaki çizgiyi gerçekten tanımlayamıyorum, tıpkı rüya ile gerçeklik arasındaki çizgiyi tanımlayamadığım gibi. Bu sınırın etrafında puslu bir hava var.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT