Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru

Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru

Tarihler: 02 Ağustos 2021 Pazartesi ~ 02 Ağustos 2021 Pazartesi 21:00

Yer: Kalamış Atatürk Parkı

Ücret: Tam 1 TL Destek-2 50 TL

Nereden Alınır: https://www.mobilet.com/

Adres: Fenerbahçe, Münir Nurettin Selçuk Cd. Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 2, 2021 ~ Ağu 2, 2021

Yönetmen: Volker Schlöndorff, Margarethe von Trotta
Senaryo: Volker Schlöndorff, Margarethe von Trotta
Oyuncular: Angela Winkler, Jürgen Prochnow, Mario Adorf. Dieter Laser

Almanya / 1975 / Almanca / 106 dk. / Renkli / Türkçe Altyazılı / DCP

Katharina Blum, ünlü bir avukatla eşinin yanında gündelik ev işleriyle ilgilenen genç bir kadındır. Bir gece katıldığı partide Ludwig’le tanışır, ilk görüşte birbirlerinden etkilenen çift geceyi birlikte geçirir. Ertesi sabah Katharina’nın evi, terörist olduğu iddiasıyla Ludwig’i arayan polis tarafından basılır. Ludwig evde değildir. Ludwig’in işbirlikçisi olduğu şüphesiyle tutuklanan Katharina’nın hayatı bir anda cehenneme döner. Terörist olmakla suçlanır, sorguya çekilmekle kalmaz, izlenir, aşağılanır ve medyada yerden yere vurulur.

Nobel Ödüllü yazar Henrich Böll’ün 1960’lı ve 1970’li yıllarda tüm dünya gibi Federal Almanya Cumhuriyeti’ni de etkisine alan Soğuk Savaş’ın korku ve paranoya ortamından yola çıkarak ve kısmen kendi deneyimlerine dayanarak kaleme aldığı romandan sinemaya uyarlanan film, tüm unsurlarıyla linç kültürüne teslim olmuş bir toplumda benliğini korumaya çalışan bir kadının hikâyesini anlatır. Seyircide duygu ve düşünce uyandırmayı önemseyen Yeni Alman Sineması’nın önde gelen temsilcilerinden Margarethe von Trotta ile Volker Schlöndorff birlikte yönettikleri filmde akımın prensiplerine uygun olarak hikâyeyi alabildiğine gerçekçi ve etkileyici kılan belgesele yakın bir anlatımı tercih etmişlerdir. Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru’nun zamana meydan okuyan bir film olmasının dünyanın insan hakları ve özgürlükler konusunda çok fazla yol alamamış olmasıyla bir ilgisi var şüphesiz ama bu seçkide yer almasının asıl sebebi, neredeyse yarım asır sonra bugün sinemasal değerinden ve gücünden bir şey kaybetmemiş olması.

Etkinlikte +18 yaş sınırı bulunmaktadır..

-Kalamış Yaz Festivali etkinlik alanımıza girişinizden, ayrılışınıza kadar MASKE TAKMA ZORUNLULUĞUNUZ nedeniyle, MASKELERİNİZİ mutlaka yanınızda getirmenizi önemle hatırlatırız.

-Etkinlik alanı girişinde Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES KODU kontrolünüz yapılacaktır.

-Maskelerinizin etkinlikler boyunca takılı olması gerekmektedir.

-Etkinlik alanı girişinde ateş ölçümü yapılacak, 37.8 C ve üzerinde olanlar, içeri alınmayıp en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir.

-Sosyal mesafe kuralları gereği seyircilerimizin oyun süresince belirlediğimiz seyir yerlerinde oturmaları zorunludur.

-Gösteri alanına giriş, etkinlik sandalyelerine yerleşme ve etkinlik çıkışında toplu hareket edilmemesini, TEK SIRA HALİNDE İLERLENMESİNİ ve etkinlik görevlilerimizin yönlendirme/uyarılarına dikkat edilip, uyulmasını önemle rica ediyoruz.

-İçinde bulunduğumuz pandemi kuralları ve açık hava koşullarından dolayı oluşabilecek erteleme ve iptal güncellemeleri sizlere en hızlı şekilde haber verilecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT