Moliere Maratonu - Kombine

Moliere Maratonu - Kombine

Tarihler: 12 Kasım 2022 Cumartesi ~ 12 Kasım 2022 Cumartesi 11:00

Yer: Atlas 1948 Sineması

Ücret: 1. Kategori - ₺250,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺10,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Atlas Pasajı, No:209 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 8576

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2022 ~ Kas 12, 2022

MOLIÈRE MARATONU PERDEDEN GÖSTERİM: HASTALIK HASTASI

Köklerinin ünlü yazarın kurduğu topluluğa kadar uzanması nedeniyle “Molière’in Evi” olarak da anılan, günümüzde faaliyetini devam ettiren en eski tiyatro topluluğu olan Comédie-Française, Molière’in doğumunun 400. yılını kutluyor. Topluluğun bu kutlama kapsamında sahnelediği oyunlardan bir seçki ise İstanbul Tiyatro Festivali’nde Pathé Live kalitesiyle beyazperdeden gösterime giriyor.

“Yönetmen Claude Stratz'ın sahnelemedeki ustalığı yadsınamaz.” – Le Figaro

Molière Maratonu’nun ilk seansında tiyatroseverler, Fransız tiyatro tarihinin önemli yönetmenleri arasına ismini yazdırmış Claude Stratz’ın 21 yıl önceki unutulmayan rejisinden hareketle yeniden sahneye koyulan Hastalık Hastası’nı izleyecekler.

1673 yılında Molière’in vefatından önce yazdığı ve başrolünü bizzat oynadığı son eseri Hastalık Hastası, saf bir adam olan Argan’ın onu gelir kapısı olarak gören şarlatan doktorunun yalanlarına kanarak kendini ölümcül bir hasta zannetmesini konu alır. Argan, evde bir doktor bulunursa istediği zaman para harcamamadan tedavi olabileceği düşüncesiyle, kızı bir başkasına âşık olmasına rağmen onu bir doktorla evlendirmeye karar verir. Bu sırada Argan’ın sırf parasını seven karısı ise onu hem başkasıyla aldatmakta hem de elinde avucunda ne varsa almaya çalışmaktadır. Evde olup biten her şeyin farkında olan hizmetçi ise gönlü bu duruma razı olmadığından hakikatin ve aşkın kazanması için elinden geleni yapacaktır.

Molière, toplumun ahlâki yapısına ve yozlaşmış tıp çevrelerine taşlamalarda bulunduğu Hastalık Hastası’nda sert eleştirilerini mesleğini kötüye kullanarak hastaların zaaflarından yararlanmaya çalışan doktorlara yöneltir. Gerçekte de Molière’in sağlığının çok kötü olduğu bir durumdayken yazdığı oyun, en parlak komedilerinden biri olma özelliğini taşımakla birlikte, sanatının zirvesine ulaşmak için tüm dehasını ortaya koyan bir tiyatro devinin ürettiği son klasiktir.

2007’de aramızdan ayrılan Claude Stratz'ın 2001 yılında yönetmenliğini yaptığı ve o zamandan bu yana yaklaşık 500 kez sahnelenen Hastalık Hastası’nda, Comédie-Française ekibi yönetmenin komedi ve trajediyi harmanladığı, sadeleştirilmiş sahnelemesini tüm heyecanıyla yeniden canlandırıyor.

#Molière’in 400. Yılı

COMÉDIE-FRANÇAISE

Yazan: Molière
Yöneten: Claude Stratz
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Ezio Toffolutti
Işık Tasarımı: Jean-Philippe Roy

Besteci: Marc-Olivier Dupin
Koreograf: Sophie Mayer
Saç ve Makyaj: Kuno Schlegelmilch
Saç ve Makyaj Asistanları: Laurence Aué, Élisabeth Doucet
Oynayanlar: Comédie-Française Oyuncuları
Dil: Fransızca, Türkçe altyazılı
Süre: Yaklaşık 140’ sürer; ara yoktur.
Yaş Sınırı: +7
Önemli Uyarı: Oyun canlı performans değil, beyaz perde gösterimidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT