Odanın Hissi

Odanın Hissi

Tarihler: 06 Temmuz 2022 Çarşamba ~ 06 Temmuz 2022 Çarşamba 19:00

Yer: Pera Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 6, 2022 ~ Tem 6, 2022

“Kendimizi ayakta tutmanın en hayati yollarından biri, direniş topluluklarını, yalnız olmadığımızı bildiğimiz yerleri inşa etmektir.” – bell hooks

Pera Film, Onur Haftası’nı Bir Direniş Alanı Olarak Yoldaşlık başlıklı film programıyla kutluyor.

Geçtiğimiz yıllarda önemli festivallerde izleyici ile buluşmuş, farklı coğrafyalardan dört filmi bir araya getiren programda, bir aradalıkla hayata tutunma teması ön plana çıkıyor. Filmlerde yer alan tüm kuir karakterler, içinde yaşadıkları ülke, toplum ve ailelerde kendilerine nefes alma alanları açmaya çalışırken yol arkadaşlığı kurdukları insanlarla baskı ve sıkışmışlığa karşı direniyorlar.

24 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek programda; ergen cinselliğinin dizginlenemezliği ve sınır tanımazlığını yıkıcı bir güce çeviren Asi ve Genç; birlikte zaman geçirmek, varoluşsal meseleleri tartışmak için sık sık bir araya gelen bir grup kadın ve non-binaryden oluşan, Gürcistan’daki bir kadın futbol kulübünün belgeseli Odanın Hissi; kendini keşfetme ve özgürleşme hikayesini aktarırken sıra dışı bir arkadaşlığı da gözler önüne seren Salıncak ve anıların ancak kolektif olarak paylaşıldığı kuir bir çağı anlatan Üç Üzgün Kaplan yer alıyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Yönetmen: Ketevani Kapanadze
Gürcistan, 2021, 74', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Gürcistan'ın Kutaisi şehrinde, yerel bir kadın futbol kulübü, birlikte zaman geçirmek, eğlenmek, birbirlerine sarılmak ve varoluşsal meseleleri tartışmak için sık sık bir araya gelen bir grup kadın ve non-binarye ev sahipliği yapmaktadır. Buluşmaları, LGBTİ+’lara yönelik kapsayıcılığıyla ünlü olmayan bir toplumda, onlara rahat ve güvenli bir alan sunmaktadır. Ayrımcılık, ötekileştirme ve şiddet, bu spor tutkunları ve onların arkadaşlarının, gerek sokakta gerek aile içinde yaşadıkları gündelik gerçekliğin bir parçasıdır. Bir arada olduklarında ise, kendileri olabilmek için ihtiyaç duydukları sevgi, sıcaklık ve güvenliği bulurlar. Ketevan Kapanadze, bu ilk filminde ucuz duygusallığa yer vermiyor. Ne kadar yakın olursa olsun, dışarıdaki dünyanın düşmanlığına da gereğinden fazla yoğunlaşmıyor. Bireylere odaklanan karelerinin arasına, grubun tamamını gözlemleyen sahneler serpiştiriyor. Yönetmenin kamerası, bu güvenli balonun sınırlarında gezinirken, kutlama ve coşkudan samimiyet ve uyuşukluğa, hararetli tartışmalara kadar değişen ruh hallerini yakalayarak, arkadaşlar arasındaki olağanüstü atmosferi kolayca hissedilir hale getiriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT