Royal Opera House Gösterimleri: Man

Tarihler: 28 Mayıs 2018 Pazartesi ~ 28 Mayıs 2018 Pazartesi 28 Mayıs 2018 19:00

Yer: Zorlu PSM, Sky Lounge

Ücret: Tam - 40.00 TL Öğrenci - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2018 ~ May 28, 2018
Royal Opera House Gösterimleri: Manon, 28 Mayıs'ta Zorlu PSM, Sky Lounge'da...

3 Perdelik Bale

Koreografi Kenneth Macmilan

Manon'un ağabeyi Lescaut, Manon Des Grieux'le tanışıp ona aşık olduğu sırada, onu en çok teklif veren kişiye vermek üzeredir. Manon ve Des Grieux Paris’e kaçar ama Manon Mösyö G.M’nin ona sunduğu lüks hayata hayır diyemez. Lescauts'un cesaretlendirmesi ile, Des Grieux, Mösyö G. M.'nin servetini elde etmek için bir kumar oyununda hile yapar ve yakalanırlar. Manon bir fahişe olarak tutuklanır ve New Orleans'a gönderilir ve Des Grieux de peşinden gider. Kaçarken Manon, yorgunluktan ölür.

Kenneth MacMillan'ın Manon için kaynağı, Massenet ve Puccini tarafından zaten operaya uyarlanmış olan aynı isimli 18. yüzyıl Fransız romanı. Galası 1974 yılında başrolleri Antoinette Sibley ve Anthony Dowell tarafından canlandırılarak gerçekleşen bale, oldukça hızlı bir biçimde The Royal Ballet'in repertuarı içinde önemli bir yer edindi.

MacMillan şımarık Manon’ın yoksulluktan kaçmak için gösterdiği mücadele yeni bir bakış açısı ve sempati ile yaklaşıyor. Uzun zamandır beraber çalıştığı tasarımcı Nicholas Georgiadis, ihtişamlı ama kirli dünyayı muhteşem bir şekilde yansıtıyor.

MacMillan'ın tüm topluluğa yer verdiği sahneler, Paris ve New Orleans’ın farklı yapısını ve karmaşık portrelerini tüm canlılığı ile yansıtıyor.  Ama Manon ve Des Grieux'un tutkulu pas de deux’su - MacMillan'ın Romeo ve Juliet için tasarladığı yoğun koreografiyi hatırlatarak- bu trajik hikayeyi yönlendiriyor ve Manon'u MacMillan'ın en güçlü dramlarından biri yapıyor.


SÜRE: 2 Saat 35 Dakika, 2 Ara ile (yaklaşık)

* Lütfen dikkat: Etkinlik Royal Opera House performans kaydının (resmi) yayınıdır. Canlı performans değildir.

-Etkinlik numarasız oturma düzeninde gerçekleşecektir. -Etkinlik Royal Opera House performans kaydının (resmi) yayınıdır. Canlı performans değildir.-Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT