Savaştan Barışa Yeşil Gelibolu

Tarihler: 17 Mart 2010 Çarşamba ~ 17 Mart 2010 Çarşamba 19:00

Yer: Levent Kültür Merkezi

Adres: Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu Levent İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2010 ~ Mar 17, 2010
1915’TEN SONRA GELİBOLU’DA YAPILAN GÖNÜLLÜ PROJE YEŞİL BİR DÜNYA YARATMAYI AMAÇLADI:
“SAVAŞTAN BARIŞA YEŞİL GELİBOLU”

Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile düzenlediği “Bir Belgesel Bir Gazeteci Çay ve Simit” günlerinin dördüncüsünde, yönetmenliğini Selçuk Kızılkayak’ın yaptığı “Savaştan Barışa Yeşil Gelibolu” adlı belgesel gösterilecek. Levent Kültür Merkezi’nde 17 Mart 2010 Çarşamba günü saat 19:00’da gerçekleştirilecek geceye Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın yanı sıra NTV Tarih Dergisi’nden Gürsel Göncü ve belgeselde anlatılan ağaçlandırma projesinin yürütücüsü Prof. Dr. İsmail Duman katılacak.

Sanata verdiği kapsamlı destek çerçevesinde belgesel film yapımcılığının gelişmesine de katkıda bulunan Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlediği, “Bir Belgesel Bir Gazeteci Çay ve Simit” günlerinin altıncısı 17 Mart 2010 Çarşamba günü saat 19.00’da yapılacak. Yönetmenliğini Selçuk Kızılkayak’ın yaptığı “Savaştan Barışa Yeşil Gelibolu” filminin gösterileceği etkinliğe NTV Tarih Dergisi’nden Gürsel Göncü ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Duman katılacak.

Türk ve Anzak askerlerinin torunları Gelibolu’da bu sefer yeşil bir dünya için bir araya geldi.

1994 yılında Gelibolu Milli Parkı’da yaşanan büyük yangının ardından, bir kişiden binlerce kişiye ulaşan sivil ağaçlandırma hareketinin belgeseli bu hafta Levent Kültür Merkezi’nde. İTÜ, İstanbul Üniversitesi ve Çanakkale Savaşları`na katılan ülkelerin üniversitelerinden gelen 1500 öğrencinin iki hafta içinde 250 bin ağaç dikti. Bu gönüllü hareket, 1915`te Gelibolu’da savaşan Türk ve Anzak askerlerinin torunlarını aynı alanda, barış içinde bir araya getirmeyi başardı.

Belgesel hakkında
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, 1994 yılında büyük bir yangın geçirdi. 4 bin hektardan fazla bir alandaki flora, fauna yok oldu. Orman Bakanlığı’nın alanın yeniden ağaçlandırılması için yürüttüğü çalışmaların yanında bir gönüllü proje de Gelibolu’nun yeniden yeşillendirilmesine katkı sağladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Duman önderliğinde, İstanbul ve İstanbul Teknik üniversitelerinin işbirliğiyle yapılan gönüllü ağaçlandırma çalışmasına 1500 üniversite öğrencisi katıldı. Gönüllü öğrencilerin arasında Anzak ordusunu oluşturan ülkelerin üniversitelerinde okuyan öğrenciler de bulunuyordu. 80 yıl önce bu topraklarda savaşanların torunları 15 gün içinde 250 bin ağaç dikti. Belgesel 15 günlük gönüllü çalışmayı anlatıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT