Sis

Sis

Tarihler: 06 Mart 2020 Cuma ~ 06 Mart 2020 Cuma 19:00

Yer: Pera Müzesi

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2020 ~ Mar 6, 2020
Pera Film’in Altyazı Sinema Derneği ile iş birliği içinde, Yeşim Tabak küratörlüğünde gerçekleştirdiği gösterim ve konuşma serisi, başlığını John Carpenter’ın gerçeküstü gerilim filmi Sis’te anahtar bir rol oynayan ünlü replikten alıyor: Siste bir şey var!

"Etkinliğin çıkış noktası, içinde yaşadığımız zamanın ruhunu belirleyen yoğun belirsizlik ve buna bağlı tedirgin bekleyiş hali. ‘Sis’in içinde neler olduğuna dair kaçınılmaz merak ve bilme arzusu, aynı zamanda film analizinin saklı olanı ortaya çıkarmaya yönelik doğasıyla ilişki kurarak sinema tarihi klasiklerinin derinlemesine ele alınacağı sohbetler için bir zemin oluşturuyor. Bunun ötesinde ‘sis’, sinemacıların estetik, anlatımsal ve sembolik amaçlarla sıkça başvurmuş olduğu bir görsel unsur olarak kültürel tartışma adına açık uçlu, keşfe mahsus bir alan açıyor. 

Her ayın ilk Cuma günü gerçekleşecek, konuya farklı açılardan temas eden altı filmden oluşacak seriye, gösterimlerin ardından söz konusu filmin sanatsal yaklaşımıyla özel bir bağ kuran sinema yazarı ve sanatçıların sohbeti eşlik edecek. 

Altyazı Sinema Derneği Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan bir grup arkadaş tarafından 2001 yılında kurulan Altyazı, herhangi bir yayın grubuna dahil olmayan, tümüyle bağımsız çabalarla çıkartılan bir sinema dergisidir. Mart 2019’da kurulan Altyazı Sinema Derneği ile yolculuğuna devam eden ekip, yayıncılığın yanı sıra gösterim ve söyleşilerden sinema seminerlerine, sinema kültürüne katkı yapan tüm alanlarda faaliyet göstermektedir.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler Biletix’te. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Yönetmen: John Carpenter
Oyuncular: Adrienne Barbeau, Jamie Lee Curtis, Janet Leigh

ABD, 1980, 94', DCP, renkli

İngilizce; Türkçe altyazılı

Siste Bir Şey Var! gösterimlerine, seriye adını veren ve aynı zamanda seçkide sis kavramıyla ‘sözlük anlamında’ ilişki kuran tek film olan bu Amerikan klasiğiyle başlıyoruz. Bir kasabanın sakinlerinin sisin içinde beliren hayaletlerin saldırısına uğradığı ve nihayetinde yüz yıl öncesindeki bir katliamla yüzleştiği bu John Carpenter gerilimi, sisin sunduğu imkânları estetik ve psikolojik düzlemde zengin biçimde işlerken, hem sanat sineması ile ticari sinema arasında durduğu yer, hem de politik mesajlarının farklı yerlere çekilebilirliği ile, ‘belirsizlik’i verimli bir üretim alanına çeviriyor. 

Gösterim sonrası gerçekleşecek sohbette Kutlukhan Kutlu ve Yeşim Tabak, sis kavramını hem film özelinde hem de tarihten bugüne geniş anlam çerçevesiyle ele alacak. Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir."

Bilet Fiyatları:

- 10.00 TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT