Son Amazon” ve “Ben Geldim Gidiyorum” Belgeselleri Beşiktaş'ta

Tarihler: 25 Ocak 2012 Çarşamba ~ 25 Ocak 2012 Çarşamba 19:00

Yer: Levent Kültür Merkezi

Adres: Çalıkuşu Sok. No. 2 Levent - Beşiktaş Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 325 73 71

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 25, 2012 ~ Oca 25, 2012

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği kapsamında 25 Ocak 2012’de iki belgesel birden gösterilecek. Elif Demoğlu yönetiminde “sahte belgesel” yöntemiyle çekilen ve bir kadın işçinin yaşam öyküsünü ele alan “Son Amazon” izleyicilere gördüklerini sorgulamaları gerektiği mesajını veriyor. Metin Akdemir'in yönettiği “Bel Geldim Gidiyorum” isimli belgesel ise İstanbul'daki seyyar satıcıların şehre neler kattığını inceliyor.

Beşiktaş Belediyesi’nin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’yle gerçekleştirdiği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde 25 Ocak 2012 Çarşamba günü iki belgesel birden gösterilecek. İlki Elif Demoğlu yönetmenliğindeki Son Amazon, ikincisi ise Metin Akdemir yönetmenliğindeki Ben Geldim Gidiyorum olacak. Yönetmenler, Levent Kültür Merkezi’ndeki gösterimin ardından düzenlenen söyleşi bölümüne konuk olacak.

Türkiye - Almanya yapımı Son Amazon'da “sahte belgesel” yöntemini tercih eden Demoğlu, Amazon kadınlarının yaşadığı Samsun’un Terme ilçesinde doğmuş olan ve hayatına yeniden devam etmek için Almanya’ya işçi olarak göç eden Saadet’in hayatını ele alıyor. Bugün halen Hamburg’da yaşayan Saadet’in anlattıklarından yola çıkan belgeselde yönetmen izleyicileri gördüklerini sorgulamaya çağırıyor.

Metin Akdemir yönetmenliğindeki “Ben Geldim Gidiyorum” ise İstanbul'un kalabalık, renkli, gürültülü seslerinden hareket ederek sokak satıcılarının seslerinin kente kattıklarını irdeliyor. Seyyar satıcıların seslerinin yankısıyla ses ve pazarlamanın ayrılmaz birlikteliğini vurguluyor. Belgesel, Harran Üniversitesi Kısa Film Yarışması’nda “En İyi Belgesel” ödülünü aldı.

“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği 1 Şubat Çarşamba günü Hilmi Etikan’ın yönetmenliğini üstlendiği Ruhi Su belgeseliyle devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT